Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μείνει ανοιχτή η οικονομία

Οικονόμου: Θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μείνει ανοιχτή η οικονομία
Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε σε μια περίκλειστη κοινωνία είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως η κυβέρνηση θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μείνει ανοιχτή η οικονομία διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου, ο οποίος υποστήριξε πως δεν μπορούμε να επιστρέψουμε σε μια περίκλειστη κοινωνία.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ.Οικονόμου είπε ότι δεν πρόκειται να παρθούν νέα μέτρα, καθώς ήδη τα μέτρα που εφαρμόζονται μπορούν να θέσουν υπό έλεγχο την πανδημία.
«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει την προσπάθεια να μείνει η αγορά ανοιχτή.
Αυτό είναι το πιο βασικό και καθαρό μήνυμα να μπορούν να λειτουργήσουν, να διαθέσουν το εμπόρευμά τους και να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
Αυτό δείχνει το πόσο σώφρονα και εύστοχη ήταν η πολιτική της κυβέρνησης από τον Σεπτέμβριο και μετά, με μια εξισορροπημένη πολιτική στην οικονομία, την εκπαίδευση - πλήρως λειτουργικές -, με την κοινωνία ανοιχτή και από την άλλη πλευρά να δίνει μάχη στο υγειονομικό πεδίο για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης και τη στήριξη του ΕΣΥ.
Έχουμε δεσμευτεί σε όλους τους τόνους ότι κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας η χώρα να μην ξανακλείσει και δεν θα ξανακλείσει» είπε ο κ.Οικονόμου.

Λιανεμπόριο

Ερωτηθείς για το εάν θα υπάρξει στήριξη του λιανεμπορίου ο κ. Οικονόμου παραδέχθηκε ότι ο κλάδος αυτός ενισχύθηκε λιγότερο από τους άλλους και πρόσθεσε ότι στα πλαίσια των δυνατοτήτων που υπάρχουν από πλευράς της κυβέρνησης θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα να ενισχυθούν οι επιχειρηματίες.
Αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας αλλά και στο σενάριο για λήψη επιπλέον μέτρων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «πάντοτε παρακολουθούμε την εξέλιξη της πανδημίας και κυρίως την πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας και έτσι αποφασίζουμε μέτρα».
«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας δίνει μεγάλη μάχη και γι’ αυτό όπου χρειαστεί ενισχύουμε με κλίνες από ιδιωτικές κλινικές και η επίταξη των υγειονομικών γίνεται ανάλογα με τις ανάγκες» ανέφερε ο κ.Οικονόμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης