Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση για οριζόντιο lockdown – Αποδίδουν τα μέτρα

Πέτσας: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση για οριζόντιο lockdown – Αποδίδουν τα μέτρα
Όποια μέτρα ληφθούν, θα αφορούν τους μη εμβολιασμένους επειδή αυτοί κινδυνεύουν είπε ο κ.Πέτσας
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επιβληθεί οριζόντιο lockdown όπως σύνεβη στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας, διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος υποστήριξε πως τα όποια μέτρα ληφθούν, θα αφορούν μόνο τους μη εμβολιασμένους γιατί αυτοί είναι κυρίως που κινδυνεύουν.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ, ο κ.Πέτσας και κληθείς να σχολιάσει το lockdown στην Αυστρία, είπε ότι πρόκειται για μια χώρα με διαφορετική τουριστική σεζόν από αυτή της Ελλάδας και παίρνει άμεσα μέσα προκειμένου να διαφυλάξει το τουριστικό της προϊόν, ενώ ερωτηθείς για το εάν υπάρχουν σκέψεις η χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς να γίνεται όπως στη Γερμανία με πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή rapid test απάντησε ότι τέτοιου είδους μέτρα δεν εξετάζονται αυτή τη στιγμή.

Απότομη πτώση της πανδημίας από μέσα Δεκεμβρίου

«Εμείς δεν είμαστε σε αυτή τη φάση.
Τα μέτρα που λαμβάνουμε αποδίδουν ήδη καρπούς.
Η επιδημιολογική καμπύλη στη χώρα μας θα σημειώσει απότομη πτώση από τα μέσα Δεκεμβρίου.
Αυτό που έχει σημασία είναι να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού που φαίνεται ότι πάνε καλύτερα τις τελευταίες εβδομάδες και να πείσουμε όσους έκαναν νωρίς και τις δύο δόσεις να κάνουν τώρα και την τρίτη» είπε ο κ.Πέτσας, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι πολύ καλύτερα από τα περσινά.

Δύσκολο το εγχείρημα των ελέγχων στις εκκλησίες

Σχετικά με τους ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων στις Εκκλησίες, ο κ.Πέτσας τόνισε πως είναι ξεκάθαρο ότι θα εφαρμόζονται τα διοικητικά και τα χρηματικά πρόστιμα για τους υπεύθυνους.
Ωστόσο, έκανε λόγο για ένα δύσκολο εγχείρημα που απαιτεί μια πολύ καλή συνεργασία, αλλά, όπως είπε, με καλή διάθεση μπορούν να επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης