Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Η πολιτική Μητσοτάκη φέρνει πιο κοντά το ενδεχόμενο lockdown

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Η πολιτική Μητσοτάκη φέρνει πιο κοντά το ενδεχόμενο lockdown
Πόσοι έχουν πεθάνει εκτός ΜΕΘ, ποιο είναι το ποσοστό θνητότητα στις ΜΕΘ ρωτά ο κ.Ηλιόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού εξαπολύει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ηλιόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως με την κυβερνητική πολιτική έρχεται πιο κοντά το ενδεχόμενο ενός lockdown.
«Μέσα στο Νοέμβρη ήδη μετράμε 1.487 απώλειες.
Η κυβέρνηση ακόμα δεν έχει απαντήσει σε δύο κρίσιμα ερωτήματα: πόσες απώλειες συμπολιτών μας έχουν συμβεί εκτός ΜΕΘ και ποιο είναι το ποσοστό θνητότητας στις ΜΕΘ.
Σε σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών αναφέρεται ότι μόνο τις τελευταίες 4 μέρες είχαμε 17 απώλειες εκτός ΜΕΘ, ενώ το προηγούμενο διάστημα υπήρξε επώνυμη καταγγελία ενός ανθρώπου που έχασε τον πατέρα του, διπλά εμβολιασμένο, πρόχειρα διασωληνωμένο εκτός ΜΕΘ στο νοσοκομείο της Νίκαιας.
Η κυβέρνηση οφείλει απαντήσεις.
Όταν δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας και ένα χρόνο μετά τον περσινό φονικό Νοέμβρη, βρισκόμαστε όχι απλά στην ίδια αλλά σε χειρότερη θέση, προφανώς υπάρχουν ευθύνες.
Και οι ευθύνες ανήκουν στην κυβέρνηση.
Η συνθηκολόγηση με την πανδημία που έχει επιλέξει ο κ. Μητσοτάκης οδηγεί καθημερινά σε μια ανθρώπινη τραγωδία, φέρνοντας παράλληλα ολοένα πιο κοντά το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown» υποστήριξε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Ηλιόπουλος.

Άμεσα επίταξη ιδιωτικών κλινικών

Όσον αφορά τα μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης, ο κ.Ηλιόπουλος τόνισε ότι «πρέπει άμεσα να προχωρήσει η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών ώστε και αυτές μπουν στη μάχη».
«Είναι τελείως διαφορετικό και δεν αποτελεί λύση να επιστρατεύεις έναν ιδιώτη γιατρό, ο οποίος κλείνει το ιατρείο του και πηγαίνει σε ένα νοσοκομείο.
Αυτή τη στιγμή στα δημόσια νοσοκομεία έχουμε 2.500 λιγότερους μόνιμους εργαζόμενους σε σχέση με το 2019
Εδώ και τώρα πρέπει να επιστρέψει το μέτρο της τηλεργασίας οπουδήποτε είναι αυτό εφικτό» είπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μαζικό testing

Ο κ.Ηλιόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη για μαζικό testing σε όλο τον πληθυσμό, σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.
«Κάθε μέρα έχουμε πλέον σχεδόν 8.000 κρούσματα, κάποια από αυτά είναι σίγουρο ότι έχουν έρθει σε επαφή και με εμβολιασμένους εργαζόμενους.
Δεν γίνεται αυτός ο εργαζόμενος που έχει έρθει σε επαφή, παρά το ότι είναι εμβολιασμένος, να πηγαίνει κανονικά στη δουλειά του σαν να μη συμβαίνει τίποτα.
Χρειάζεται να έχει πρόσβαση σε δωρεάν μοριακό τεστ και αυτό να το εξασφαλίσει η κυβέρνηση» υποστήριξε ο κ.Ηλιόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για αποτυχία της κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας.
«Και επειδή δεν βρισκόμαστε πλέον στην αρχή της πανδημίας, οι ελλείψεις - ειδικά στο σύστημα υγείας - είναι φανερό ότι είναι αποτέλεσμα συνειδητής πολιτικής επιλογής» τόνισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης