Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Δεν πρόκειται να πάμε σε lockdown – Θα κρατήσουμε την χώρα ανοιχτή

Οικονόμου: Δεν πρόκειται να πάμε σε lockdown – Θα κρατήσουμε την χώρα ανοιχτή
Δεν υπάρχει σκέψη για rapid test σε εμβολιασμένους υποστήριξε ο κ.Οικονόμου
Σχετικά Άρθρα
Τη θέση πως δεν πρόκειται να πάμε σε lockdown και πως η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει την χώρα ανοιχτή διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Οικονόμου υποστήριξε ότι «δεν πρόκειται να πάμε σε νέο lockdown» και ότι «θα κρατήσουμε τη χώρα ανοιχτή, ενισχύοντας συνεχώς το ΕΣΥ».
«Τα τελευταία μέτρα που ανακοινώθηκαν για την αναχαίτιση της πανδημίας έχουν οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης, αλλά και σε σταθεροποίηση των κρουσμάτων, αν και αυτά παραμένουν σε υψηλά επίπεδα» είπε ο κ.Οικονόμου, ο οποίος υποστήριξε πως αυτή τη στιγμή δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων και «αν χρειαστούν κάποιες μικρές σημειολογικές παρεμβάσεις θα τις δούμε στη συνέχεια».

Όχι rapid σε εμβολιασμένους

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει περίπτωση να υποχρεωθούν και οι εμβολιασμένοι να κάνουν rapid test για κάποιες δραστηριότητες, είπε ότι όλα τα μέτρα που βλέπουμε σε άλλες χώρες αξιολογούνται, αλλά δεν υπάρχει σκέψη να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο στη χώρα μας.
Όσον αφορά τον εμβολιασμό των παιδιών 5-11 ετών και στη χώρα μας μετά το «πράσινο φως» που άναψε ο ΕΜΑ, ο κ.Οικονόμου απάντησε ότι «καλό θα ήταν σε τέτοια θέματα που είναι επιστημονικά να μην μιλάνε οι πολιτικοί», συμπληρώνοντας ότι το θέμα θα εξεταστεί από τους ειδικούς.
Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι η κατάσταση που βιώνουμε είναι δύσκολη και ότι στα νοσοκομεία δίνεται καθημερινά μια μάχη.
«Υπό το πρίσμα αυτό, υπήρξε μια σύσταση στους διοικητές των νοσοκομείων, όπου η πίεση είναι αφόρητη, να γίνεται μια αξιολόγηση και να αναβάλλονται κάποια χειρουργεία αν χρειαστεί.
Αυτό γίνεται μόνο σε περιοχές όπου η πίεση από την πανδημία είναι στο «κόκκινο».
Για παράδειγμα στην Αττική υπάρχουν ελάχιστα χειρουργεία που «πήγαν πίσω» ανέφερε ο κ.Οικονόμου, επισημαίνοντας πως για το λόγο αυτό έχει εξασφαλιστεί η συνεργασία και με τις ιδιωτικές κλινικές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης