Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργαντάς: Δεν απαιτείται η λήψη νέων μέτρων - Το 75% του ενήλικου πληθυσμού έχει εμβολιαστεί

Γεωργαντάς: Δεν απαιτείται η λήψη νέων μέτρων - Το 75% του ενήλικου πληθυσμού έχει εμβολιαστεί

Περίπου 90.000 πολίτες εμβολιάζονται κάθε μέρα, σύμφωνα με τον Γ. Γεωργαντά

"Αυτή τη στιγμή, το 75% του ενήλικου πληθυσμού έχει εμβολιαστεί", όπως ανέφερε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς,.ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο ψήψης νέων μέτρων.
"Η οικονομία και η αγορά είναι ανοιχτή και θα δούμε πως θα αποδώσουν τα υπάρχοντα μέτρα. Δεν χρειάζεται κάτι άλλο αυτή τη στιγμή» τόνισε ο κ. Γεωργαντάς μιλώντας στον ΣΚΑΪ και σημείωσε ότι η μάσκα πρέπει να τηρείται ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνωστισμός.

Περί εμβολιασμών

Οι εμβολιασμοί, όπως ανέφερε, "τρέχουν" με τους ρυθμούς του περασμένου Μαρτίου.
Όπως είπε ο κ. Γεωργαντάς, "χθες ξεπεράσαμε τον αριθμό των 7 εκατ. πολιτών που έχουν εμβολιαστεί με πρώτη δόση και γύρω στα 6,4 εκατ. είναι οι πλήρως εμβολιασθέντες. Παράλληλα, γίνονται πολλοί εμβολιασμοί και της τρίτης δόσης κάθε ημέρα. Χθες συνολικά έγιναν 90.000 εμβολιασμοί στη χώρα. Φτάνουμε δηλαδή τις 100.000 την ημέρα, όπως ήταν τον Μάρτιο-Απρίλιο, που ήταν σε πλήρη εξέλιξη το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Η κινητικότητα που υπάρχει μας κάνει αισιόδοξους. Με την πρώτη δόση, αυτοί που έρχονται κι εμβολιάζονται περίπου 20.000 κάθε μέρα, αλλά και 60.000-70.000 που εμβολιάζονται με την αναμνηστική δόση. Αυτή τη στιγμή, το 75% του ενήλικου πληθυσμού έχει εμβολιαστεί".
Ακόμη, ανέφερε ότι ξεκίνησαν οι πρώτες εγκρίσεις για τη χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων, για τα οποία η υποβολή αιτήσεων στη σχετική πλατφόρμα άνοιξε την Πέμπτη 25/11.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης