Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζαχαριάδης: Συζητάμε τα μέτρα εάν φύγει το πρόστιμο των 100 ευρώ από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Ζαχαριάδης: Συζητάμε τα μέτρα εάν φύγει το πρόστιμο των 100 ευρώ από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό
Η κυβέρνηση απέτυχε να πείσει την κοινωνία, έλεγε πως δεν είναι λύση ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είπε ο κ.Ζαχαριάδης
Σχετικά Άρθρα
Τη θέση πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτός να συζητήσει όλα τα μέτρα που εφαρμόζονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες τα πηγαίνουν καλύτερα από την Ελλάδα στη διαχείριση της πανδημίας, εάν «φύγει» το πρόστιμο των 100 ευρώ από την κυβερνητική απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60 ετών διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ζαχαριάδης.
«Εδώ υπάρχει πρόστιμο και αυτό είναι μια ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης και παραίτησής της από την προσπάθεια να πείσει όπως κάνουν όλες οι άλλες χώρες της δυτικής Ευρώπης.
Σε καμία χώρα δεν είπαν ότι όποιος δεν εμβολιαστεί από 60 και πάνω - που όλοι πρέπει να εμβολιαστούν - θα πληρώνει πρόστιμο 100 ευρώ.
Τι σημαίνει 100 ευρώ για μένα που είμαι βουλευτής και παίρνω 4.500 με 5.000 ευρώ το μήνα και τι σημαίνει για έναν εργαζόμενο στην ΕΡΤ που παίρνει 800 με 1.500 ευρώ το μήνα;
Τι σημαίνει για έναν συνταξιούχο και για έναν εφοπλιστή;» διερωτήθηκε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Ζαχαριάδης, ο οποίος είπε πως θα πρέπει να συζητήσουμε και να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Πορτογαλίας.
«Τι κάνει καλύτερα η κυβέρνηση εκεί που δεν το κάνουμε εδώ;
Εκεί πάνε πόρτα-πόρτα, συζητάνε με τους ανθρώπους, υπάρχει προσωπικός οικογενειακός γιατρός και κάνουν καμπάνιες εκστρατείας» υπογράμμισε ο κ.Ζαχαριάδης, ο οποίος κατήγγειλε ότι «απέτυχε να πείσει την κοινωνία».
«Έχουμε 100 νεκρούς την ημέρα, έχουμε τον ίδιο τον πρωθυπουργό που μας έλεγε ότι δεν είναι η λύση ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, ότι δεν πρέπει να προχωρήσουμε στην υποχρεωτικότητα, ενώ λίγες ημέρες αργότερα προχώρησε σε αυτή την κατεύθυνση, χωρίς καμία συζήτηση με την επιστημονική κοινότητα και τον πολιτικό κόσμο της χώρας» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ της θέσπισης θετικών κινήτρων για να πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν.
«Τώρα δεν πάνε να πειστούν οι πολίτες.
Τώρα τους επιβάλλεται.
Το ερώτημα που τίθεται είναι η διαδικασία της επιβολής θα βοηθήσει τον διακηρυκτικό σκοπό τον οποίο έρχεται να υπηρετήσει, ή θα δημιουργήσει άλλα αποτελέσματα;» διερωτήθηκε ο κ.Ζαχαριάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης