Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Η κυβέρνηση εξάντλησε όλη την αλυσίδα πειθούς – Δεν απέτυχε το εμβολιαστικό πρόγραμμα

Οικονόμου: Η κυβέρνηση εξάντλησε όλη την αλυσίδα πειθούς – Δεν απέτυχε το εμβολιαστικό πρόγραμμα
Αχαρτογράφητη η μετάλλαξη Omicron, οφείλουμε και στη χώρα μας να πάρουμε υπεύθυνες και γενναίες αποφάσεις είπε ο κ.Οικονόμου
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως η κυβέρνηση εξάντλησε όλη την αλυσίδα της πειθούς προκειμένου να εμβολιαστούν οι πολίτες διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, αναφερόμενος στο μέτρο της επιβολής της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε όσους είναι άνω των 60 ετών.
Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του OPEN ο κ.Οικονόμου απαντώντας σε ερώτηση για το τι άλλαξε και τελικά κατέστη υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους άνω των 60 παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις κυβερνητικών στελεχών, τόνισε πως «τα στοιχεία από το ΕΣΥ δείχνουν η ομάδα που πλήττεται περισσότερο από κορωνοϊό, ανήκει στην συντριπτική της πλειοψηφία στους ανεμβολίαστους από 60 ετών και πάνω».
Όπως είπε, το Νοέμβριο διαπιστώθηκε πως η εν λόγω ηλικιακή ομάδα δεν συμμετείχε με το ίδιο ποσοστό όπως οι άλλες ηλικίες στην εμβολιαστική προσπάθεια.
«Παραμένει ένα 17% που δεν κινητοποιήθηκε να εμβολιαστεί.
Όπως και στον υπόλοιπο κόσμο, η μετάλλαξη Omicron, παραμένει αχαρτογράφητη, μας ανησυχεί και οφείλουμε και στη χώρα μας να πάρουμε υπεύθυνες και γενναίες αποφάσεις.
Όταν μιλάμε για υποχρεωτικότητα, πρέπει να έχει ένα αντίκρισμα, να έχει κάποια συγκεκριμένη κύρωση.
Ακούγαμε διάφορες κατηγορίες στη λογική του εύκολου σχολιασμού χωρίς κανένας να πει με το τι θα συνδέεται αυτή η υποχρεωτικότητα.
Η κυβέρνηση εξάντλησε όλη την αλυσίδα πειθούς όλο το προηγούμενο διάστημα.
Κάναμε ενημερωτικές εκστρατείες, πήγαμε το εμβόλιο έξω από την πόρτα του καθενός.
Πάνω από 19.000 εμβολιάστηκαν στα σπίτια τους», είπε ο κ.Οικονόμου, υποστηρίζοντας πως το εμβολιαστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης δεν απέτυχε.
«Δεν είναι θέμα αποτυχίας, είναι ότι πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα πίεσης για να πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης