Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπανδρέου: Εάν υπάρξει μεγάλη συμμετοχή, πιθανό να έχουμε νικητή στο ΚΙΝΑΛ από την πρώτη Κυριακή

Παπανδρέου: Εάν υπάρξει μεγάλη συμμετοχή, πιθανό να έχουμε νικητή στο ΚΙΝΑΛ από την πρώτη Κυριακή
Δεν βλέπω να υπάρχει προοπτική συνεργασιών του ΚΙΝΑΛ υποστήριξε ο κ.Παπανδρέου
Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση πως αν είναι μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής, είναι πιθανό να έχουμε νικητή από την πρώτη Κυριακή διατύπωσε ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Γ. Παπανδρέου.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ.Παπανδρέου είπε ότι αν υπάρξει μεγάλη συμμετοχή στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, τη Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, είναι πολύ πιθανόν να υπάρχει τελικό αποτέλεσμα και να μην χρειαστεί δεύτερος γύρος.
Αναφερόμενος στο σενάριο των συνεργασιών, ο κ.Παπανδρέου υποστήριξε πως «όπως είναι σήμερα η διάταξη στο πολιτικό σύστημα δεν βλέπω να υπάρχει η προοπτική συνεργασιών του ΚΙΝΑΛ».
Όσον αφορά την πανδημία, ο κ.Παπανδρέου κάλεσε τους πάντες να εμβολιαστούν, ενώ επεσήμανε ότι το πρόστιμο των 100 ευρώ δημιουργεί ανισότητες, επικρίνοντας παράλληλα την κυβέρνηση πως δεν στήριξε το ΕΣΥ.
Ανέφερε, ακόμα, πως θα έπρεπε να είχαν απελευθερωθεί οι πατέντες και το εμβόλιο να είχε γίνει παγκόσμιο αγαθό.
Για τα εθνικά θέματα και συγκεκριμένα για την κατάργηση του ΒΕΤΟ στην ΕΕ, για το οποίο ο Νίκος Ανδρουλάκης έδειξε διάθεση να συζητηθεί, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε πώς «θα είναι λάθος να χάσουμε αυτό το δικαίωμα».
«Αν δεν το είχαμε, δεν θα είχαμε βάλει την Κύπρο στην ΕΕ» είπε ο κ.Παπανδρέου, ο οποίος σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών ανέφερε πώς δεν χρειάζεται να «ξανασκαλίσουμε» το θέμα, αλλά να αξιοποιήσουμε την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων για να διασφαλίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα.
«Όσο δεν προχωράει η ευρωπαϊκή πορεία τους θα ψάχνουν προστάτη, κι αυτό θα δημιουργεί εθνοτικές συγκρούσεις και εξαρτήσεις», εκτίμησε ο κ. Παπανδρέου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης