Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γκάγκα: Προς όφελος των πολιτών να χορηγείται νωρίτερα η γ' δόση του εμβολίου - Ασθενείς αρνούνται τη διασωλήνωση

Γκάγκα: Προς όφελος των πολιτών να χορηγείται νωρίτερα η γ' δόση του εμβολίου - Ασθενείς αρνούνται τη διασωλήνωση

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας σημείωσε ότι εντός του Δεκεμβρίου αναμένονται οι πρώτες δόσεις για τον εμβολιασμό σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών

Σχετικά Άρθρα
Υπέρ της σύντμησης του χρόνου για τη χορήγηση της γ' δόσης του εμβολίου για τον κορωνοϊό τάχθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.
«Τα δεδομένα δείχνουν ότι μετά τους τέσσερις μήνες είναι μικρότερη η προστασία και είναι προς όφελος των πολιτών να γίνει νωρίτερα η τρίτη δόση» είπε μιλώντας στον Σκάι 100,3. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα η γ' δόση του εμβολίου χορηρείται έξι μήνες μετά τη β' δόση. Ωστόσο, εντός των επόμενων ωρών αναμένεται η απόφαση από την αρμόδια Επιτροπή Εμβολιασμού σχετικά με το αίτημα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ώστε η γ' δόση να χορηγείται στους τέσσερις μήνες μετά τη δεύτερη.
Επίσης, η κ. Γκάγκα αναφέρθηκε στα περιστατικά ασθενών, οι οποίοι παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, αρνούνται να διασωληνωθούν. Όπως είπε, στο νοσοκομεία «Σωτηρία» την Πέμπτη υπήρχαν δυο περιστατικά, μια γυναίκα 56 ετών και μια 41 ετών, που δεν δέχονταν να διασωληνωθούν, και η Εισαγγελία ανέφερε στους γιατρούς ότι δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν κάτι...

Εμβολιασμός παιδιών

Παράλληλα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας σημείωσε ότι εντός του Δεκεμβρίου αναμένονται οι πρώτες δόσεις για το εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών.
Με αφορμή τις σοβαρές νοσηλείες ανεμβολίαστων εγκύων και τις απώλειες, η κ. Γκάγκα υποστήριξε ότι κατά την προσωπική της άποψη πρέπει να μπει ως προϋπόθεση ο εμβολιασμός για όσες γυναίκες θέλουν να προχωρήσουν σε εξωσωματική γονιμοποίηση.

Η μετάλλαξη Omicron

Τέλος, όσον αφορά τη μετάλλαξη Omicron, η κ. Γκάγκα υποστήριξε ότι σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις το εμβόλιο παρέχει προστασία και από το νέο στέλεχος, ενώ μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα αναμένεται σε δύο εβδομάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης