Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αυξάνονται τα ραντεβού για γ΄δόση εμβολίου – Θεμιστοκλέους για τέταρτη δόση και υποχρεωτικότητα

Αυξάνονται τα ραντεβού για γ΄δόση εμβολίου – Θεμιστοκλέους για τέταρτη δόση και υποχρεωτικότητα
H τέταρτη δόση θα αφορά σε πολύ ειδικές κατηγορίες ασθενών, όπως τους ανοσοκατεσταλμένους, ανέφερε ο Μ. Θεμιστοκλέους

Αυξάνονται τα ραντεβού που κλείνουν οι πολίτες για την τρίτη δόση εμβολίου, με τον γενικό γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μ. Θεμιστοκλέους, να σημειώνει ότι η μετάλλαξη Omicron έπαιξε ρόλο στην απόφαση της επιτροπής εμβολιασμών για επίσπευση χορήγησης της αναμνηστικής δόσης στους τρεις μήνες.
Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, από το βράδυ της Παρασκευής 3/12 -που άνοιξε η πλατφόρμα για τη χορήγηση της τρίτης δόσης στους τρεις μήνες μετά τον πλήρη εμβολιασμό - μέχρι το πρωί του Σαββάτου 4/12 είχαν κλειστεί πάνω από 190.000 ραντεβού.
Εξηγώντας πώς η επιτροπή κατέληξε στη συγκεκριμένη απόφαση για την αναμνηστική δόση, ο κ. Θεμιστοκλέους μιλώντας στο OPEN ανέφερε ότι έγινε με βάση το τι ισχύει στις άλλες χώρες. Όπως είπε, «το Ισραήλ έχει προχωρήσει εδώ και αρκετό καιρό και έχουμε δεδομένα. Αλλά είδαμε και άλλες χώρες, αλλά και τα δικά μας δεδομένα. Το να έρθει η αναμνηστική δόση νωρίτερα, βοηθάει.
Πρόσθεσε ότι τη Δευτέρα 6/12 η κα Θεοδωρίδου θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά και πως η μετάλλαξη Omicron έπαιξε ρόλο στην απόφαση της επιτροπής εμβολιασμών.

Για τέταρτη δόση και ραντεβού

Ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι η τέταρτη δόση θα αφορά σε πολύ ειδικές κατηγορίες ασθενών, όπως τους ανοσοκατεσταλμένους, ενώ ξεκαθάρισε πως υπάρχει προτεραιότητα στα εμβόλια για όσους κλείνουν για την πρώτη δόση.
«Θα λειτουργεί το σύστημα έτσι ώστε όποιος θέλει να κλείσει ραντεβού για πρώτη δόση πολύ γρήγορα», τόνισε και ανέφερε ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχαν κλειστεί «100.000 ραντεβού για την πρώτη δόση. Μόλις καλύφθηκαν οι 40.000, άνοιξαν και οι υπόλοιπες 60.000 για την 3η δόση, οι οποίες καλύφθηκαν αμέσως».
Ακόμη, ο κ. Θεμιστοκλέους επανέλαβε ότι στόχος του υπουργείου είναι μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου να κάνουν την τρίτη δόση εμβολίου όσοι χρειάζεται, ενώ εμφανίστηκε ικανοποιημένος, σημειώνοντας πως το βράδυ της Παρασκευής «κάναμε ρεκόρ κίνησης στην πλατφόρμα».
«Ανοίξαμε σχεδόν 2,2 εκατ. νέους χρήστες. Η πλατφόρμα άντεξε πέρα από τα μικροπροβλήματα. Όσοι ήθελαν έκλεισαν ραντεβού. Αυτή τη στιγμή έχουμε περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα από ότι τον Ιούνιο. Έχουμε δυνατότητα να διαχειριστούμε 3 εκατ. ραντεβού και θα ανοίξουν και άλλα», συμπλήρωσε.
Τέλος, κληθείς να απαντήσει εάν θα επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός εκτός των άνω των 60 ετών, απάντησε «θα δούμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης