Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΚΙΝΑΛ – εκλογές: Νίκη Ανδρουλάκη με 37,06% - Στον Β΄ γύρο ο Παπανδρέου με 27,78%, 3ος ο Λοβέρδος με 25,9% - Στις 276.000 οι ψήφοι

ΚΙΝΑΛ – εκλογές:  Νίκη Ανδρουλάκη με 37,06% -  Στον Β΄ γύρο ο Παπανδρέου με 27,78%, 3ος ο Λοβέρδος με 25,9%  -  Στις 276.000 οι ψήφοι
Εντυπωσιακή η συμμετοχή των ψηφοφόρων στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών που διεξήχθησαν την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 - Μεγάλη νίκη Ανδρουλάκη
Σχετικά Άρθρα

(συνεχές upd) Ισχυρό προβάδισμα για τον Νίκο Ανδρουλάκη από τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), που διεξήχθησαν την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης πέτυχε μεγάλη νίκη με ποσοστό 37,05% ενώ στον δεύτερο γύρο των εκλογών στις 12/12/2021 προκρίθηκε τελικά ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με 27,77%.
Τρίτος και εκτός Β' Γύρου Ανδρέας Λοβέρδος με ποσοστό 26, 06%.
Με την ενσωμάτωση στο 90,26% των ψήφων
οι τρεις υποψήφιοι έχουν συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους και ο Νίκος Ανδρουλάκης βρίσκεται στον Β' Γύρο των εκλογών.
Για μεγάλη επιστροφή της δημοκρατικής παράταξης έκανε λόγο στις δηλώσεις του ο νικητής του πρώτου γύρου των εκλογών Νίκος Ανδρουλάκης.
Προσκλητήριο συμμετοχής στη μάχη επόμενης Κυριακής (12/12) απηύθυνε ο Γιώργος Παπανδρέου,
ο οποίος στις δηλώσεις του στάθηκε στη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, που ξεπέρασε τις 270.000 ψηφοφόρους.
Η Δημοκρατική Παράταξη έχει μέλλον, συνεχίζω με σεμνότητα και ενότητα, είπε από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: 

Νίκος Ανδρουλάκης    37,06% 

Γιώργος Παπανδρέου 27,78%

Ανδρέας Λοβέρδος     25,95% 

Χάρης Καστανίδης         2,99% 

Παύλος Χρηστίδης       3, 25%

Παύλος Γερουλάνος     2,97%
90_2.JPG

Ανδρουλάκης: Η Δημοκρατική παράταξη επιστρέφει

H δημοκρατική παράταξη επιστρέφει, το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει, τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε δηλώσεις στις οποίες προχώρησε (6/12/2021), έξω από το επιτελείο του, στο περιθώριο της νίκης του στον πρώτο γύρο των εκλογών για ανάδειξη νέου προέδρου στο ΚΙΝΑΛ.
«Θέλω να ευχαριστήσω τους 270.000 πολίτες που ήρθαν και μας τίμησαν.
Θέλω να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου που αναμετρηθήκαμε με πολιτικό πολιτισμό και με ενότητα, κάτι που είναι παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά», ανέφερε.
«Θέλω να ευχαριστήσω τους 270.000 προοδευτικούς πολίτες που μας τίμησαν σε αυτή τη διαδικασία.
Και να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου που δώσαμε έναν αγώνα με ενότητα.
Δύναμη μου είναι η βάση της παράτασης. Θα τιμήσω την εντολή τους. Το ΠΑΣΟΚ απόψε επιστρέφει».

Παπανδρέου: Προσκλητήριο συμμετοχής στις 12/12

Προσκλητήριο συμμετοχής στον Β΄Γύρο των εκλογών για την ανάδειξη ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ απηύθυνε ο Γιώργος Παπανδρέου, μετά την αγωνιώδη μάχη και πρόκρισή του στη μάχη της επόμενης Κυριακής (12/12/2021).
«Την άλλη Κυριακή όσοι μας τίμησαν αποφασίζουν για την τύχη και το μέλλον της παράταξης.
Σας ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή σας και σας καλώ στη μάχη της ερχόμενης Κυριακής», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Λοβέρδος: Συνεχίζω με ενότητα 

«Το ΠΑΣΟΚ έχει μέλλον – Συνεχίζω δυνατά με ενότητα και σεμνότητα» είπε μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Λοβέρδος, στις πρώτες του δηλώσεις μετά τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ.
«Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την ψυχή μου του εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, που συμμετείχαν σε αυτή τη γιορτή της Δημοκρατίας.
Θέλω να τους ζητήσω συγγνώμη για τις πολλές ώρες που περίμεναν για να συμμετάσχουν στην κάλπη μας», σημείωσε.
«Θέλω να πω όσο πιο δυνατά μπορώ ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μέλλον.
Συνεχίζω δυνατά με σεμνότητα και ταπεινότητα» κατέληξε.

Εντυπωσιακή η συμμετοχή των ψηφοφόρων

Οι κάλπες έκλεισαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Κυριακής 5/12 ενώ, με απόφαση της ΕΔΕΚΑΠ, η ψηφοφορία παρατάθηκε σε ορισμένα εκλογικά τμήματα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη κι άλλες μεγάλες πόλεις καθώς ήταν μεγάλες οι ουρές όσων ήθελαν να ψηφίσουν και δεν ήταν δυνατόν να αποκλειστούν από τη ψηφοφορία.
Σύμφωνα με τίς τελικές εκτιμήσεις η συμμετοχή έφτασε περίπου σε 276.000 άτομα, υπερβαίνοντας κατά πολύ τα 212.000 άτομα που συμμετείχαν στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία του 2017.

Τα προπύργια των υποψηφίων

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Κρήτη ενώ πρώτος αναδείχθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Νίκη του Ανδρέα Λοβέρδου σε Αττική και Πειραιά.

kriti_1.JPG
Πρώτος στην Αττική ο Λοβέρδος

Την πρώτη θέση στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ στην Αττική καταλαμβάνει ο Ανδρέας Λοβέρδος με δεύτερο τον Γιώργο Παπανδρέου.
Με την ενσωμάτωση στο 83,71% ο Λοβέρδος συγκεντρώνει 33,34% και ο Γιώργος Παπανδρέου 29,23%.

Νίκη Ανδρουλάκη και στη Βρετανία

Στο μοναδικό εκλογικό τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου που δημιουργήθηκε στο Λονδίνο για τις για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ ψήφισαν συνολικά 224 άτομα.
Έλαβαν κατά σειρά προτίμησης: Νίκος Ανδρουλάκης 89, Γιώργος Παπανδρέου 65, Ανδρέας Λοβέρδος 38, Παύλος Χρηστίδης 17, Παύλος Γερουλάνος 11, Χάρης Καστανίδης 3. Υπήρξε και ένα άκυρο.
Συνολικά στο εξωτερικό λειτούργησαν 22 εκλογικά τμήματα σε 11 χώρες για τον απόδημο ελληνισμό.


Πρώτος αναδείχθηκε στην Αυστραλία ο Γ. Παπαδρέου


Ειδικότερα, σε σύνολο 108 ψήφων, ο Γιώργος Παπανδρέου συγγκέντρωσε το 50% των ψήφων (54), ο Ανδρέας Λοβέρδος το 31.48% (34), ο Νίκος Ανδρουλάκης το 11.1% (12), ο Παύλος Γερουλάνος ποσοστό 1.85% (2), ο Χάρης Καστανίδης το 2.78% (3), ο Παύλος Χρηστίδης το 2.78% (3).

ert.JPG

Τι δήλωσαν οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ κατά την ψηφοφορία

Σε ό,τι αφορά τους υποψήφιους για την ηγεσία του κόμματος, ο Γιώργος Παπανδρέου ψήφισε στον Ταύρο, ο Ανδρέας Λοβέρδος στη Μεταμόρφωση, ο Νίκος Ανδρουλάκης στο Ηράκλειο της Κρήτης, ο Παύλος Χρηστίδης στην Αθήνα, ο Χάρης Καστανίδης στη Θεσσαλονίκη και ο Παύλος Γερουλάνος στην Αθήνα.

Παπανδρέου: Σήμερα ανατέλλει και πάλι ο πράσινος ήλιος

Στο Παλαιό Δημαρχείο Ταύρου ψήφισε ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι "σήμερα ανατέλλει και πάλι ο πράσινος ήλιος".
Αφού ψήφισε ο κ. Παπανδρέου σε δήλωσή του ανέφερε ότι "σήμερα με την ψήφο μας, με τη συμμετοχή μας μεγαλώνουμε την παράταξη. Κάνουμε ισχυρή, δυναμική παράταξη, δίνουμε ελπίδες στους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες της χώρας ελπίδα με πυξίδα τις αξίες μας τις αρχές μας, θα δώσουμε και προοδευτικές λύσεις στα λαϊκά προβλήματα τα προβλήματα του ελληνικού λαού και της χώρας. Σήμερα ανατέλλει και πάλι ο πράσινος ήλιος"
Ο κ. Παπανδρέου ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές που "πράγματι με τη σημαντική δουλειά τους συνέβαλαν στις δημοκρατικές άξιες που αναδεικνύουν τη φωνή του πολίτη και μας δίνουν χαρά και αισιοδοξία για το αύριο".

Ανδρουλάκης: Ζητώ καθαρή εντολή για ανανέωση και ενότητα

Στο Δημοτικό Αθλητικό και Πνευματικό Κέντρο Ηρακλείου Κρήτης ψήφισε ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Ν. Ανδρουλάκης.
Σε δήλωσή του αμέσως μετά ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε τους «Δημοκράτες προοδευτικούς πολίτες της πατρίδας μας να μας τιμήσουν σήμερα με τη συμμετοχή τους στις διαδικασίες μας».
«Ζητώ να πάρουν την υποψηφιότητά μου στα χέρια τους, και να μού δώσουν καθαρή εντολή για ανανέωση, ενότητα και πολιτική αυτονομία. Είναι ο μόνος δρόμος για να έχουμε μια ισχυρή προοπτική για το μέλλον. Πιστεύω ότι είναι καλό για τη Δημοκρατία μας, η Δημοκρατική Παράταξη και το ΠΑΣΟΚ ως δύναμη προόδου, ως δύναμη συνέπειας, ως δύναμη ρεαλισμού, να ξαναπρωταγωνιστήσουν στο πολιτικό σκηνικό της χώρας έναντι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Λοβέρδος: Να πάμε το ΠΑΣΟΚ και την Ελλάδα μπροστά

Σε εκλογικό τμήμα της Μεταμόρφωσης ψήφισε λίγο μετά τις 8 το πρωί ο υποψήφιος για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος.
Όπως δήλωσε, «ήρθε επιτέλους η ώρα να σηκώσουμε την Δημοκρατική Παράταξη ψηλά. Απευθύνομαι στο εθνικό ακροατήριο και τους καλώ να συμμετάσχουν στη δημοκρατική μας γιορτή. Είναι η ώρα να πάμε το ΠΑΣΟΚ μπροστά και την Ελλάδα ψηλά».
Πρόσθεσε ότι «στόχος είναι να ξεπεράσουμε τις 212.000 που προσήλθαν στις κομματικές κάλπες το 2017».
Χρηστίδης: Να δημιουργήσουμε το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής
Στο 22ο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αθηναίων ψήφισε ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Π. Χρηστίδης.
Όπως δήλωσε «ξημερώνει μια ημέρα αισιοδοξίας και δύναμης. Μια ημέρα που θα τολμήσουμε για να δημιουργήσουμε τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής.
«Πρέπει να θυμόμαστε τη Φώφη Γεννηματά χωρίς την όποια δε θα βρισκόμασταν εδώ, χωρίς την προσπάθειά της, χωρίς τη δουλειά της, χωρίς την τόλμη της όλα τα προηγούμενα χρόνια», σημείωσε.

Γερουλάνος: Tο ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει

"Ο κόσμος είναι στις κάλπες, η προσέλευση είναι μεγάλη" και "το ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει", δήλωσεο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Π. Γερουλάνος, ο οποίος ψήφισε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.
Ο κ. Γερουλάνος, αφού ψήφισε , σε δήλωσή του ανέφερε πως "είναι μια υπέροχη μέρα σήμερα, ο κόσμος είναι στις κάλπες, η προσέλευση είναι μεγάλη. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η πολιτισμένη προεκλογική εκστρατεία που προηγήθηκε δείχνει ότι το ΚΙΝΑΛ έχει κερδίσει τις εκλογές, , και από εδώ και πέρα είναι στο χέρι όλων μας να διαφυλάξουμε αυτό που φτιάξαμε αυτόν τον καιρό. Θέλω να πω σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες που μας ακούνε σήμερα πηγαίνετε να ψηφίσετε η Αλλαγή είσαι εσύ".

Καστανίδης: Εύχομαι ανάταση στη Δημοκρατική Παράταξη μετά τις 12 Δεκεμβρίου
"Εύχομαι ανάταση πραγματικά μετά τις 12 Δεκεμβρίου στη Δημοκρατική Παράταξη, γιατί το έχει ανάγκη η χώρα", δήλωσε ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Χ. Καστανίδης, ο οποίος ψήφισε στο Ε’ Διαμέρισμα της Δημοτικής Κοινότητας στη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Καστανίδης, αφού ψήφισε, σε δήλωσή του ανέφερε ότι "σήμερα κρατούν στα χέρια τους το μέλλον της Δημοκρατικής Παράταξης όλα τα μέλη, οι φίλοι, και γενικότερα οι δημοκρατικοί πολίτες της χώρας. Ελπίζω να το κάνουν αισιόδοξο. Ελπιδοφόρο. Και γι’ αυτό είμαι βέβαιος, αν κρίνω από την ευρεία συμμετοχή των πολιτών σήμερα στην ψηφοφορία. Τα μηνύματα που έχουμε από όλη την Ελλάδα είναι ότι είναι πολλαπλάσιος ο αριθμός των πολιτών που θα συμμετάσχει σε σχέση με τις εκλογές του 2017. Εύχομαι ανάταση πραγματικά μετά τις 12 Δεκεμβρίου στη Δημοκρατική Παράταξη, γιατί το έχει ανάγκη η χώρα"
Οι εκλογές του 2017
Στις εσωκομματικές εκλογές του 2017 η Φώφη Γεννηματά πήρε 87.000 ψήφους, ο Νίκος Ανδρουλάκης 52.000, ο Γιώργος Καμίνης 29.000, ο Σταύρος Θεοδωράκης 23.000 και περίπου 20.000 έλαβαν αθροιστικά οι υπόλοιποι (Κώστας Γάτσιος, Γιάννης Μανιάτης, Απόστολος Πόντας, Γιάννης Ραγκούσης και Δημήτρης Τζιώτης), ενώ το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου στις εκλογές του 2015 είχε λάβει 153.00 ψήφους.



www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης