Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Περίπου 60.000 πολίτες άνω των 60 ετών έκλεισαν ραντεβού για εμβολιασμό με α’ δόση

Οικονόμου: Περίπου 60.000 πολίτες άνω των 60 ετών έκλεισαν ραντεβού για εμβολιασμό με α’ δόση
Πάνω από 1 εκατομμύριο πολίτες έχουν κλείσει ραντεβού για την αναμνηστική δόση είπε ο κ.Οικονόμου
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως αποδίδει το μέτρο της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών στους άνω των 60 διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, ο οποίος υποστήριξε πως περίπου 60.000 άτομα αυτής της ηλικιακής ομάδας έχουν κλείσει ήδη το ραντεβού τους για να εμβολιαστούν.
«Το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας παρουσιάζει σημάδια αποκλιμάκωσης αλλά επιβάλλεται να βρισκόμαστε σε εγρήγορση και να τηρούμε τα μέτρα» είπε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κ.Οικονόμου, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη του εμβολιασμού προκειμένου, όπως είπε, «να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, να μη νοσήσουμε βαριά, να μην κινδυνεύσουμε αλλά να μη μεταδώσουμε τον ιό στο περιβάλλον και στην κοινότητα, του testing αλλά και της τήρησης των μέτρων ατομικής υγιεινής.
Ο κ.Οικονόμου είπε πως φαίνεται να αποδίδει το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τους πολίτες άνω των 60 ετών, σημειώνοντας πως από την περασμένη Τρίτη όταν και ανακοινώθηκε το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού έως και σήμερα, 59.864 συμπολίτες μας στις ηλικίες άνω των 60 ετών έκλεισαν ραντεβού πρώτης δόσης.
«Τις τελευταίες δέκα μέρες 151.489 πολίτες απ' όλες τις ηλικιακές ομάδες έχουν κλείσει ραντεβού για την πρώτη δόση και πάνω από ένα εκατομμύριο για την αναμνηστική.
Πάνω από το 1/10 της συγκεκριμένης ομάδας των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας που παρέμεναν για 11 μήνες απροστάτευτοι άλλαξαν στάση και έκαναν μια επιλογή ζωής σε μόλις τρεις ημέρες», είπε ο κ. Οικονόμου, ο οποίος είπε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε έως τις 15 Ιανουαρίου να έχουν εμβολιαστεί όλοι οι πολίτες που βρίσκονται στην ευάλωτη ηλικιακή ομάδα που καλύπτεται από την υποχρεωτικότητα, ώστε να μη χρειαστεί να προχωρήσουμε σε κυρώσεις.
«Δεύτερος στόχος είναι η επιτάχυνση της αναμνηστικής δόσης που κρίθηκε αναγκαία για συγκεκριμένους λόγους.
Η επιδημία είναι δυναμική και όπου χρειάζεται αναπροσαρμόζουμε τα μέτρα που έχουν ληφθεί» τόνισε ο κ.Οικονόμους, ο οποίος ανέφερε ότι έχουν κλειστεί 535.662 ραντεβού αναμνηστικής δόσης από το Σάββατο μέχρι και σήμερα.
Επεσήμανε ότι δόθηκε το πράσινο φως για εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών αλλά η πλατφόρμα θα ανοίξει όταν παραληφθούν τα αντίστοιχα εμβόλια.
Ερωτηθείς για τυχόν νέα περιοριστικά μέτρα, ο κ.Οικονόμου υπογράμμισε πως στόχος είναι η αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης και ότι η κυβέρνηση προχωρά με αυτόν τον τρόπο, ενώ για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5 – 11 ετών, τόνισε ότι «το χρονοδιάγραμμα εξαρτάται από το πότε θα έχουμε στη διάθεση μας τα εμβόλια».
«Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα τα έχουμε στη διάθεση μας γιατί όπως σας είπα είναι διαφορετικά, διαφορετική δοσολογία, από αυτά που χορηγούνται στο γενικό πληθυσμό» είπε ο κ.Οικονόμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης