Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανδρουλάκης: Fake news από Παπανδρέου – Δεν έχω επικοινωνήσει με Λοβέρδο

Ανδρουλάκης: Fake news από Παπανδρέου – Δεν έχω επικοινωνήσει με Λοβέρδο
Όλοι θα έχουν λόγο στο ΠΑΣΟΚ την επόμενη ημέρα υπογράμμισε ο κ.Ανδρουλάκης
Σχετικά Άρθρα

Για fake news κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος υποστήριξε πως δεν έχει μιλήσει ακόμα με τον Ανδρέα Λοβέρδο ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών την ερχόμενη Κυριακή 12/12.
Αναφερόμενος στα όσα υποστήριξε ο κ.Παπανδρέου ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης ως γραμματέας του ΠΑΣΟΚ είχε συμμετάσχει σε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου για διορισμούς με πελατειακά κριτήρια, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για fake news.
«Στο σύστημα 4-2-1, ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ότι ήμουν γραμματέας.
Δεν ευσταθεί.
Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έγινε το καλοκαίρι του 2012, ενώ εγώ εξελέγην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ την άνοιξη του 2013.
Στο συνέδριο που εξελέγην γραμματέας, εξελέγην με έναν όρο.
Ότι όσοι μπήκαν στο σύστημα 4-2-1 από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αποκλείονται από κάθε κομματική θέση.
Αυτό έγινε με δική μου πρωτοβουλία, επειδή διαφωνούσα με αυτό το σύστημα.
Είναι αδιανόητο να κάνουμε τέτοια fake news» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Ανδρουλάκης.
Απαντώντας στις κατηγορίες του Γιώργου Παπανδρέου ότι εκπροσωπεί τον παλαιοκομματισμό και δεν φέρνει αέρα ανανέωσης στην παράταξη, τόνισε ότι η ανανέωση είναι ένα ζήτημα πολιτικής συμπεριφοράς, πολιτικού ήθους, και προτάσεων.

Ισχυρό ΠΑΣΟΚ

Όπως είπε, η νίκη του θέλει να είναι ειρηνική με όρους που θα κάνουν την παράταξη ισχυρή την επόμενη μέρα.
«Αυτό είναι για μένα η πυξίδα.
Ισχυρό ΠΑΣΟΚ, ισχυρή παράταξη.
Οι παλιές πρακτικές που πλήγωσαν τα μέλη και τους φίλους μας κι έφεραν διχόνοια δε με αφορούν και δε θα τις ακολουθήσω» υποστήριξε ο κ.Ανδρουλάκης, ο οποίος ερωτηθείς για το εάν μίλησε με τον Ανδρέα Λοβέρδο, ανέφερε ότι δεν έχει επικοινωνήσει και δε θα μπει σε καμία παρασκηνιακή διαπραγμάτευση.
«Τιμώ τους συνυποψήφιους μου και τους τιμώ και με αυτό τον τρόπο.
Θα μιλήσουμε δημοσίως» υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι η στήριξη όλων των συνυποψήφιων του είναι ευπρόσδεκτη.
«Δεν απευθύνομαι σε αυτούς που με ψήφισαν μόνο, αλλά σε όλους και δεσμεύομαι ότι αν μου δώσουν αυτή τη δυνατότητα, αν με τιμήσουν και την επόμενη Κυριακή θα τους προσφέρω ένα ανοιχτό κόμμα, σοδιαλδημοκρατικό κόμμα, ισχυρό κόμμα, ένα κόμμα αξιοκρατίας και διαφάνειας» τόνισε ο κ.Ανδρουλάκης.

Όλοι θα έχουν ρόλο

Σχετικά με αν μπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου να παίξει ρόλο στο ΚΙΝΑΛ την επόμενη μέρα, ανέφερε ότι «όλοι θα έχουν ρόλο», ενώ σε ό,τι αφορά στην εκπροσώπησή του στη Βουλή, επισήμανε ότι θα λυθεί θεσμικά.
«Ο πρόεδρος που έχει εκλεγεί θα εισηγηθεί και θα αποφασίσουμε θεσμικά στην κοινοβουλευτική ομάδα», τόνισε ο κ.Ανδρουλάκης, ο οποίος υπογράμμισε ότι θέλει η παράταξη του να γίνει κόμμα εξουσίας.
«Θέλω να ξαναεκλέξουμε πρωθυπουργό, θέλω να βοηθήσουμε τον ελληνικό λαό να γυρίσει σελίδα.
Δεν αξίζει στον ελληνικό λαό ούτε ο πολιτισμός του κ. Μητοστάκη που συνεχίζει τις ίδιες πελατειακές συμπεριφορές ούτε ο λαϊκισμός και η διχαστική αντιμετώπιση» ανέφερε ο κ.Ανδρουλάκης, επισημαίνοντας πως ό,τι πλήγωσε τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν, δε θα το δουν ξανά και δεσμεύτηκε να είναι εγγυητής της ενότητας και της προοπτικής της παράταξης.
«Θα βγάλουμε μια νέα γενιά στο προσκήνιο δείχνοντας σεβασμό και στην ιστορία και τα στελέχη μας.
Ωστόσο, όσοι αποχώρησαν από το κόμμα για λόγους…καρέκλας θα παραμείνουν εκτός κόμματος.
Είναι αξιακό θέμα όσοι έφυγαν από την παράταξή μας στα δύσκολα, όχι για λόγους πολιτικούς, αλλά για λόγους καρέκλας, να μην είμαστε μαζί» υποστήριξε ο κ.Ανδρουλάκης.

Μεγάλη δυναμική

Ο κ.Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι δεν περίμενε να λάβει τόσο υψηλό ποσοστό διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το κρίσιμο ήταν η τεράστια συμμετοχή του κόσμου.
«Αν φανταστείτε ότι η ΝΔ που είχε 5 φορές μεγαλύτερα ποσοστά από εμάς στις βουλευτικές εκλογές και είχε συμμετοχή 410.000 κι εμείς 270.000, δείχνει μια πολύ μεγάλη δυναμική.
Αυτό θα είναι προίκα και παρακαταθήκη και την επόμενη μέρα.
Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε» τόνισε ο κ.Ανδρουλάκης, ο οποίος ερωτηθείς αν θα αλλάξει το όνομα του κόμματος απάντησε ότι «οι ψηφοφόροι μας βάζουν το θέμα του ονόματος και του συμβόλου. Θα το σεβαστούμε και θα κάνουμε όλες τις αλλαγές που πρέπει ώστε να τιμήσουμε και τα σύμβολά μας, αλλά και τους ανθρώπους που ήρθαν και βοήθησαν».

Δεν προεξοφλείται το αποτέλεσμα

Σχετικά με το αν νιώθει σίγουρος για τη νίκη του στον δεύτερο γύρο, ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε ότι το αποτέλεσμα δεν προεξοφλείται και ότι είναι μια μάχη που ξεκινά από το μηδέν, σημειώνοντας ότι θα κάνει την ίδια πολιτική εκστρατεία με τους ίδιους όρους.
«Δε θέλω άγονες αντιπαραθέσεις, δε με ενδιαφέρει η διχόνοια.
Με ενδιαφέρει να τιμήσουμε τους 270.000 ανθρώπους που ψήφισαν, να πάμε ενωτικά για να φέρουμε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό στις επόμενες βουλευτικές εκλογές», τόνισε ο κ.Ανδρουλάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης