Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης σε Putin: Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης των σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας

Μητσοτάκης σε Putin: Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης των σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας
Ο Putin δήλωσε ικανοποιημένος από τον ρυθμό ανάπτυξης των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων
Σχετικά Άρθρα
Τη θέση πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης των σχέσεων Ελλάδος- Ρωσίας στην οικονομία, το διμερές εμπόριο και τον τουρισμό διατύπωσε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης κατά την υποδοχή του από τον πρόεδρο της Ρωσίας Vladimir Putin στο πλαίσιο της συνάντησης τους στο Σότσι.
Ο κ.Μητσοτάκης χαρακτήρισε το έτος Ιστορίας Ελλάδος- Ρωσίας, το 2021, έναυσμα για στενότερη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα εκπέμποντας ταυτόχρονα το μήνυμα ότι η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς, καθώς η πανδημία φθάνει στο τέλος της.
Επιπλέον, δεν παρέλειψε να επικαλεστεί τον βαρύνοντα, όπως τον χαρακτήρισε, ρόλο της Ρωσίας στις περιφερειακές εξελίξεις υπό την ιδιότητα της ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας για να τονίσει πως θα έχουν την ευκαιρία με τον πρόεδρο Putin να ανταλλάξουν απόψεις και για ζητήματα περιφερειακής ασφάλειας.
Ο πρωθυπουργός εξήρε τη συμβολή της Ρωσίας στην ευόδωση των στόχων της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 επ’ αφορμή της συμπλήρωσης 200 ετών από την έναρξη της, ενώ δήλωσε περιχαρής, που επισκέπτεται το Σότσι, κατοικία, όπως είπε, πολλών Ρώσων ελληνικής καταγωγής.
Επιπλέον, θύμισε στον Ρώσο πρόεδρο ότι για πρώτη φορά επισκέφθηκε το Σότσι πριν από 30 χρόνια, όταν συνόδευε τον αείμνηστο πατέρα του και τότε πρωθυπουργό, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Ικανοποίηση Putin

Από την πλευρά του ο Vladimir Putin έδωσε έμφαση στους ιδιαίτερους δεσμούς και σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, επισημαίνοντας ότι το έτος Ιστορίας Ρωσίας Ελλάδος συνέπεσε με την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, κατά την οποία, όπως είπε, η Ρωσία συνέβαλε στην εκπλήρωση των επιδιώξεων του ελληνικού λαού.
Παράλληλα, δήλωσε ικανοποιημένος από τον ρυθμό ανάπτυξης των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων υπογραμμίζοντας ότι εφέτος καταγράφεται σημαντική αύξηση του όγκου των εμπορικών συναλλαγών, φθάνοντας τα επίπεδα προ πανδημίας, ήτοι του 2019.
Όπως είπε, η συζήτηση με τον κ.Μητσοτάκη θα καλύψει ένα ευρύτερο φάσμα θεμάτων.
Μετά το πέρας της συνάντησης και του γεύματος εργασίας, που θα ακολουθήσει, οι δύο ηγέτες θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης