Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης (ΣΥΡΙΖΑ): Τα έχει κάνει θάλασσα η κυβέρνηση – Ούτε τις διαθέσιμες ΜΕΘ δεν γνωρίζει

Σκουρλέτης (ΣΥΡΙΖΑ): Τα έχει κάνει θάλασσα η κυβέρνηση – Ούτε τις διαθέσιμες ΜΕΘ δεν γνωρίζει
Ένας στους τέσσερις διασωληνωμένους είναι εκτός ΜΕΘ υποστήριξε ο κ.Σκουρλέτης
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως η κυβέρνηση τα έχει κάνει «θάλασσα» με τη διαχείριση της πανδημίας, καθώς δεν γνωρίζει ούτε τον ακριβή αριθμό των διαθέσιμων ΜΕΘ διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης.
«Ένας στους τέσσερις διασωληνωμένους είναι εκτός ΜΕΘ.
Ταυτόχρονα, έχουμε σωρεία κυβερνητικών δηλώσεων που λένε, για παράδειγμα, ότι είναι πολυτέλεια να επενδύσουμε στο δημόσιο σύστημα υγείας, ενώ έχουμε ακούσει για ακατάλληλες ΜΕΘ, είτε σε σχέση με την υλικοτεχνική υποδομή τους είτε σε σχέση με την έλλειψη ιατρικού προσωπικού.
Η κυβέρνηση τον τελευταίο χρόνο μας λέει διάφορα νούμερα γύρω από τις ΜΕΘ.
Πόσες είναι, τελικά, αυτές οι ΜΕΘ;
Λέτε 1500, εγώ έχω ακούσει για 1200 και τώρα μαθαίνω ότι είναι κάτω από 1000 οι διαθέσιμες.
Εδώ υπάρχει μια περίεργη «δημιουργική αριθμητική», διότι προστέθηκαν στο σύστημα οι στρατιωτικές ΜΕΘ που ήδη υπήρχαν, οι ιδιωτικές, οι οποίες μπορεί να επιταχθούν, εάν το κρίνει η κυβέρνηση, δεν το έχει κάνει, αφήνει στο απυρόβλητο τον ιδιωτικό τομέα και αυτό είναι μια βαριά πολιτική ευθύνη» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Σκουρλέτης.

Γκαφατζής ο Μητσοτάκης

«Το κυριότερο απ’ όλα, ακούσαμε μια παγκόσμια πρωτοτυπία από τα χείλη του πρωθυπουργού, που είπε ότι είναι το ίδιο πράγμα εάν κάποιος είναι διασωληνωμένος εντός ή εκτός ΜΕΘ.
Ο γκαφατζής κ. Μητσοτάκης να ζητήσει συγγνώμη, είναι απαράδεκτο, είναι πρόκληση αυτό.
Αλλά, μπορεί να δικαιολογήσει -καθώς «κουμπώνει» και με τις προηγούμενες δηλώσεις - γιατί δεν στηρίζεται με χρήματα το δημόσιο σύστημα υγείας» ανέφερε ο κ.Σκουρλέτης, ο οποίος χαιρέτισε την παρέμβαση του εισαγγελέα.
«Είδα ότι παρενέβη η Εισαγγελία για τις ΜΕΘ.
Καλώς παρενέβη, να μάθουμε τι γίνεται, να δοθούν στοιχεία.
Το πρόβλημα είναι ότι είναι διπλάσιο το ποσοστό απωλειών ανά εκατομμύριο πολιτών από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο κι αυτό σχετίζεται και με την έλλειψη ΜΕΘ ή με τη διαχείρισή τους» είπε ο κ.Σκουρλέτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης