Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοντογεώργης: Ασφαλή τα εμβόλια - Στο ρεβεγιόν να πάμε με χαλαρή διάθεση, αλλά πολύ προσεκτικά

Κοντογεώργης: Ασφαλή τα εμβόλια - Στο ρεβεγιόν να πάμε με χαλαρή διάθεση, αλλά πολύ προσεκτικά
«Ζούμε σε εξαιρετικά δύσκολες στιγμές, το ζουν και οι γιατροί αυτό, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είναι κατάλληλες οι συνθήκες νοσηλείας»,  τόνισε ο Θ. Κοντογεώργης
Σχετικά Άρθρα

«Απευθυνόμαστε σε ανθρώπους που μπορεί να έχουν επιφυλάξεις και τους λέω πως τα εμβόλια είναι ασφαλή. Σε ότι άλλο, όπως τα επεισόδια στο Αιγίνιο, επιλαμβάνονται άμεσα τα όργανα της Πολιτείας. Σε αυτά πρέπει να υπάρχει μηδενική ανοχή», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, Θ. Κοντογεώργης, με αφορμή το περιστατικό στην Πιερία.
Ο κ. Κοντογεώργης μιλώντας στον ΑΝΤ1 σημείωσε «στο ρεβεγιόν να πάμε με χαλαρή διάθεση αλλά πολύ προσεκτικά. Πάρτε το δωρεάν τεστ από τα φαρμακεία, κάντε το όλοι πριν βρεθείτε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα».

Για ΜΕΘ

Ακόμη, σχετικά με τις καταγγελία για τις "VIP ΜΕΘ" από τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ και όσα ακολούθησαν, ο κ. Κοντογεώργης ανέφερε πως «θα μιλούσα για φαιδρότητες, αλλά επειδή είναι σοβαρά τα πράγματα θα πω ότι είναι απαράδεκτα όλα αυτά. Σωστά κινήθηκε με την αναφορά στον Άρειο Πάγο ο κ. Πλεύρης. Ακούσαμε και την κ. Κοτανίδου με όσα είπε για τις κλίνες ΜΕΘ. Οι πολιτικές δυνάμεις, εάν θέλουν να είναι σοβαρές, δεν μπορούν να αγκαλιάζουν τέτοιες καταγγελίες».
Σχετικά με την αναφορά της κ. Κοτανίδου ότι είναι διαφορετική η αντιμετώπιση ενός ασθενούς που είναι διασωληνωμένος σε κλίνη ΜΕΘ και ενός που είναι διασωληνωμένος σε θάλαμο εκτός ΜΕΘ, ο ίδιος σημείωσε ότι «ζούμε σε εξαιρετικά δύσκολες στιγμές, το ζουν και οι γιατροί αυτό, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είναι κατάλληλες οι συνθήκες νοσηλείας».
Αφού υπενθύμισε ότι «είχαμε προχωρήσει σε επίταξη ιδιωτικών κλινικών και εάν χρειαστεί θα το ξανακάνουμε», υπογράμμισε ότι « όλες οι κλίνες διαθέσιμες στο Υπ. Υγείας που τις διαχειρίζεται κεντρικά. Το θέμα είναι να εκμεταλλευθούμε αυτήν την ύφεση που έχουμε στην πανδημία και να εμβολιαστούμε».

Για την ακρίβεια

«Δική μας προτεραιότητα ήταν να πετύχουμε ισχυρούς ρυθμούς ανάκαμψης, όπως και έγινε και αποτυπώθηκε από την ΕΛΣΤΑΤ για το τρίτο τρίμηνο του 2021, τα ποσοστά ανεργίας έχουν μειωθεί σημαντικά και κυρίως δόθηκε στήριξη σε συμπολίτες μας που πραγματικά το έχουν ανάγκη, ενώ θα δοθεί και το επίδομα στους υγειονομικούς», ανέφερε ο κ. Κοντογεώργης.
Για την ακρίβεια σημείωσε πως « έχουν ήδη δοθεί 670 εκατομμύρια ευρώ και εάν χρειαστεί, ό,τι άλλο είναι εφικτό θα δοθεί το 2022».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης