Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεμιστοκλέους: Φτάνουμε κοντά στο 90% για αναμνηστική δόση εντός 7μηνου - Δεν μπορούν ενήλικοι να εμβολιάζονται μαζί με παιδιά

Θεμιστοκλέους: Φτάνουμε κοντά στο 90% για αναμνηστική δόση εντός 7μηνου - Δεν μπορούν ενήλικοι να εμβολιάζονται μαζί με παιδιά

Πάνω από 20.000 ραντεβού κλείστηκαν με το άνοιγμα της πλατφόρμας για παιδιά, σύμφωνα με τον Μ. Θεμιστοκλέους

Πάνω από 20.000 ραντεβού κλείστηκαν με το άνοιγμα της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό των παιδιών 5-11 ετών και μάλιστα, περισσότερα δόθηκαν σε τέσσερις πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο), όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μ. Θεμιστοκλέους.
Ο κ. Θεμιστοκλέους μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ1 υπογράμμισε ότι η τρέχουσα εβδομάδα ήταν η καλύτερη από την αρχή των εμβολιασμών, υπενθυμίζοντας το ημερήσιο ρεκόρ των 120.000 και το ρυθμό των 110.000 εμβολιασμών ημερησίως.
Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούν ενήλικοι να εμβολιάζονται μαζί με παιδιά 5-11 ετών, αν και τις προσεχείς εβδομάδες αυτό θα ισχύει για την ομάδα από 12- 18 ετών.
Ανέφερε ότι έχουν νοσήσει 60.000 παιδιά από αρχή της πανδημίας και εξήγησε πως «κάθε Δευτέρα παραλαμβάνουμε ποσότητα εμβολίων και μετά απελευθευρώνονται ραντεβού» και μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 10/12 υπήρχαν διαθέσιμα ραντεβού και έπονται νέα από 4-5 Ιανουαρίου.
Επίσης, ανέφερε πως απελευθερώθηκαν μαζικά 100.000 ραντεβού αυτήν την εβδομάδα και δόθηκαν στο σύστημα, από 15/12 είναι τα πρώτα ραντεβού στο Mega Εμβολιαστικό Κέντρο της Γλυφάδας και από τις 18/12 διπλασιάζεται από 18 Δεκεμβρίου η διαθεσιμότητα στο Mega Εμβολιαστικό Περιστερίου.
Ακόμη, σημείωσε ότι όσοι ιδιώτες παιδίατροι θέλουν να ενταχθούν στους εμβολιασμούς θα πρέπει να προμηθευτούν εμβόλια, ενώ σχετικά με τα νοσοκομεία ότι προστέθηκαν το Αττικό και το Τζάνειο.

Εμβολιασμένο το 85% των άνω των 60 ετών με τρίτη δόση

Φτάνουμε κοντά στο 90% για αναμνηστική δόση εντός επταμήνου, τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους για την ηλικιακή ομάδα των 60 ετών και άνω, προσθέτοντας ότι είναι «πολύ καλή η συμμετοχή στην αναμνηστική δόση».

Για τους Έλληνες του εξωτερικού

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, όσοι έρχονται από την ΕΕ και άλλες 16 χώρες και κάνουν την τρίτη δόση εμβολίου στη χώρα μας, το πιστοποιητικό εκδίδεται και από τα ΚΕΠ, όπου θα μπορούν να απευθύνονται μέχρι τη Τετάρτη και όσοι έλαβαν ένα από τα πέντε εμβόλια που δεν έχουμε στη χώρα μας.
Τέλος, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι μέσα στην εβδομάδα θα λυθεί και το θέμα για όσους έχουν νοσήσει στο εξωτερικό, αλλά και όσους άνω των 60 ετών έχουν εμβολιαστεί πλήρως στο εξωτερικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης