Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Όχι σε νέα μέτρα ενόψει των Χριστουγέννων – Εφόδια το testing και οι εμβολιασμοί

Οικονόμου: Όχι σε νέα μέτρα ενόψει των Χριστουγέννων – Εφόδια το testing και οι εμβολιασμοί
Ανεμβολίαστοι από σήμερα όσοι πολίτες άνω των 60 ετών δεν έχουν κάνει γ’ δόση και έχει παρέλθει το 7μηνο είπε ο κ.Οικονόμου
Σχετικά Άρθρα

Δεν πρόκειται να ληφθούν νέα περιοριστικά μέτρα ενόψει των Χριστουγέννων υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, ο οποίος υποστήριξε πως τα εφόδια αυτή τη στιγμή είναι το testing και οι εμβολιασμοί.
«Στη φάση που βρισκόμαστε τώρα δε μελετούμε νέα μέτρα.
Η σωστή εφαρμογή του πλαισίου των μέτρων από όλους, το συχνό testing και η συνέχιση της προσπάθειας αύξησης των εμβολιασμών είναι τα εφόδια που έχουμε στα χέρια μας για να περάσει ομαλά η επόμενη περίοδος και να περάσουμε τα Χριστούγεννα όπως πρέπει» ανέφερε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κ.Οικονόμου.
Ερωτηθείς δ αν κατά τη σημερινή συμμετοχή του πρωθυπουργού στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου θα ανακοινωθούν επιπλέον περιορισμοί για τη λειτουργία των ναών κατά τη διάρκεια των εορτών, ο κ.Οικονόμου επισήμανε ότι στην ατζέντα υπάρχει το ζήτημα της πανδημίας, ωστόσο δεν προβλέπονται νέα μέτρα δεδομένου ότι για την εκκλησία υπάρχει πλαίσιο που αφορά στο καθεστώς που πρέπει να γίνονται οι λειτουργίες και το πλαίσιο προσέλευσης των πιστών.

Ανεμβολίαστοι οι άνω των 60 ετών

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι από σήμερα οι πολίτες άνω των 60 ετών που έχουν συμπληρώσει 7 μήνες από τον εμβολιασμό τους δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση θεωρούνται ανεμβολίαστοι, χάνουν τα προνόμια των εμβολιασμένων και υπόκεινται στους περιορισμούς που ισχύουν για τους ανεμβολίαστους.
Πάντως, τόνισε ότι μετά τις ανακοινώσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, παρατηρείται αυξημένη προσέλευση στα εμβολιαστικά κέντρα, ενώ για τους πολίτες άνω των 60 ετών, περίπου 100.000 άτομα είτε έχουν εμβολιαστεί είτε έχουν προγραμματίσε ραντεβού πρώτης δόσης.
Σχετικά με τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5-11 ετών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι από την Παρασκευή που άνοιξε η πλατφόρμα, έχουν κλειστεί πάνω από 28.000 ραντεβού.

Αναγκαίος ο εμβολιασμός με τη γ’ δόση

«Ενόψει εορτών επιβάλλεται σχολιαστική τήρηση μέτρων ατομικής προστασίας και συχνός έλεγχος.
Πάνω από όλα είναι αναγκαίος ο καθολικός εμβολιασμός και ο εμβολιασμός με την 3η δόση.
Από τον ΕΟΔΥ έχει ξεκαθαριστεί ότι δεν έχουμε κανένα θάνατο ατόμου που νόσησε 14 ημέρες μετά τη χορήγηση της 3ης δόσης.
Επιστημονικές μελέτες στο Ισραήλ έδειξαν στους άνω των 50 ετών ότι η αναμνηστική δόση μείωσε την πιθανότητα θανάτου κατά 90%» είπε ο κ.Οικονόμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης