Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η Διαπλοκή ψάχνει τον αντι - Τσίπρα στο πρόσωπο του Ανδρουλάκη και οι επαφές με Σημίτη

Η Διαπλοκή ψάχνει τον αντι - Τσίπρα στο πρόσωπο του Ανδρουλάκη και οι επαφές με Σημίτη
Αυτές θα είναι οι αλλαγές που θα κάνει σε πρώτη φάση ο νέος Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ
Σχετικά Άρθρα

Hμέρα αποφάσεων θα είναι η σημερινή 14/12/2021 για το ΚΙΝΑΛ του Νίκου Ανδρουλάκη σχετικά με τα κρίσιμα όργανα του κόμματος.
Μάλιστα, σήμερα στις 16:00 θα συνεδριάσει και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ προκειμένου να λάβει αποφάσεις.

Αυτές θα είναι οι αλλαγές που θα κάνει σε πρώτη φάση ο νέος Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ


Οι προθέσεις του νέου αρχηγού του ΚΙΝΑΛ σε λίγες γραμμές είναι οι εξής:
Να τοποθετήσει έναν εκ των Κώστα Σκανδαλίδη ή Μιχάλη Κατρίνη στην θέση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής ομάδας.
Να βγάλει από θέσεις κλειδιά ανθρώπους που τον πολέμησαν πολύ κατά την εσωκομματική μάχη, όπως π.χ ο Βασίλης Κεγκέρογλου ο οποίος αποτελεί παρελθόν από την γραμματεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Yπάρχει η πρόταση στην θέση του να μπει ο Χάρης Καστανίδης.
Να τοποθετήσει τουλάχιστον δύο γυναίκες μέσα σε κρίσιμες θέσεις στα όργανα με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για τη Νάντια Γιαννακοπούλου ως κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και για άλλη μία γυναίκα στην εκπροσώπηση του κόμματος.
Όσον αφορά τον Ανδρέα Λοβέρδο, η στάση του Ν. Ανδρουλάκη είναι να διατηρήσει το χαρτοφυλάκιο των Εξωτερικών καθώς έχει περάσει από εκεί και ως υφυπουργός και γνωρίζει το αντικείμενο.
Από τους ανθρώπους που πλαισίωναν τον Γ. Παπανδρέου δύσκολα θα αξιοποιηθεί κάποιος άμεσα.
Το επιτελείο του φοβάται ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα θελήσει να κάνει παρεμβάσεις που θα αμφισβητούν την γραμμή του προέδρου.
Να αλλάξει το όνομα του κόμματος και να βάλει μέσα το σύνθετο όρο ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη προκειμένου να εκφράσει και τις άλλες ομάδες που είναι στο ΚΙΝΑΛ όπως Δημάρ, Ποτάμι, ΚΙΔΗΣΟ κ.α.

Εκτιμήσεις αναλυτών ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να φτάσει ακόμα και το 14-15%

Από εκεί και πέρα, το επόμενο διάστημα είναι σίγουρο ότι ΜΜΕ και δημοσκοπικές εταιρίες θα αρχίσουν να μετράνε την δυναμική του Νίκου Ανδρουλάκη στο πολιτικό σύστημα.
Και επειδή στο ευρύ κοινό είναι άγνωστος και άφθαρτος οι πρώτες εκτιμήσεις θα δείχνουν μία δυναμική.
Ο γνωστός δημοσκόπος Δημήτρης Μαύρος έλεγε ότι το ΚΙΝΑΛ θα φτάσει ακόμα και το 15% λόγω της δυναμικής που θα έχει ένα νέο πρόσωπο.
Ωστόσο αυτό μέλλει να αποδειχθεί γιατί το ΠΑΣΟΚ θεωρείται ξεθωριασμένο κόμμα αλλά ως σοσιαλδημοκρατία ευνοείται από την άνοδο των σοσιαλοδημοκρατικών κομμάτων στην Ευρώπη.

Η Διαπλοκή ψάχνει τον αντι-Τσίπρα ως πόλο εξουσίας απέναντι στον Μητσοτάκη


Είναι σίγουρο ότι εκδοτικά συμφέροντα και επιχειρηματίες θα θελήσουν να δημιουργήσουν ένα δεύτερο πόλο εξουσίας, έναν αντι-Τσίπρα προκειμένου να μην εξαρτώνται από τις αποφάσεις μίας μονοκομματικής κυβέρνησης και ενός προσώπου, του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Γι’ αυτό μην εκπλαγείτε από το πουσάρισμα που θα έχει ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σε επίπεδο επικοινωνίας.
Το αν υπάρξει ουσία, ανανέωση και προγραμματικός λόγος πέρα από το νέο πρόσωπο, μένει να το δούμε στην συνέχεια.

Ενδεχόμενο συνάντησης στη σύνοδο των ευρωσοσιαλιστών


Τσίπρας και Ανδρουλάκης, το πιθανότερο είναι να συναντηθούνε στην προσύνοδο των ευρωσοσιαλιστών όπου ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει ως παρατηρητής.
Όπως έχουμε ξαναπεί, πρωταρχικό μέλημα του Νίκου Ανδρουλάκη είναι να επαναπατρίσει στελέχη και ψηφοφόρους από την μεγάλη δεξαμενή του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν είναι εύκολο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί μία μεγάλη βάση στη νεολαία.


Το 2019 που το κόμμα έχασε κατά κράτος από τη Νέα Δημοκρατία, κέρδισε σε ποσοστά τη νεολαία.
Ωστόσο, σύμφωνα με την ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Οικονόμου, τις επόμενες μέρες θα έχει συνάντηση και με τον Πρωθυπουργό.

Την Κυριακή 12/12 είχε συνάντηση με τον Κώστα Σημίτη


Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Ανδρουλάκης το απόγευμα των εκλογών πριν πάει στην Χαριλάου Τρικούπη είδε σε τετ α τετ τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη με τον οποίο έχει συνδεθεί για χρόνια η οικογένεια Ανδρουλάκη.
Αυτό το γεγονός δίνει μία σημειολογία στο πως θα κινηθεί ο νέος αρχηγός του κόμματος.
Και θεωρείται, ακόμα πιο ασφαλές να πούμε ότι δεν έχει καμία ζέση για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ διότι γνωρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άλωσε δίχως έλεος το χώρο και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Θα λέγαμε ότι βάσει πολιτικών καταβολών είναι πιο εύκολο να συνεργαστεί με τη ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη όταν τεθεί το πλαίσιο και ο χρόνος αυτός.

Θα ξεκινήσει επαφές με συνδικαλιστές, αυτοδιοικητικούς, τοπικές οργανώσεις


Πρωταρχική του επιδίωξη είναι να δημιουργήσει οργανωτικά ένα ζωντανό κόμμα, με ενεργές τοπικές οργανώσεις, θα επιχειρήσει να έρθει κοντά με τους συνδικαλιστές του κόμματος όπως ο Γιάννης Παναγόπουλος παρόλο που στήριξε Παπανδρέου, με την ΟΤΟΕ που την κέρδισε η παράταξη του ΠΑΣΟΚ, με δημάρχους και στελέχη της αυτοδιοίκησης.
Μην ξεχνάμε ότι στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές το ΚΙΝΑΛ ήταν μεγάλη δύναμη, στελέχη στηρίχτηκαν από την ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ σε αρκετές πόλεις και νομούς.
Η οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος θα είναι το πρώτο στοίχημα για τον Νίκο Ανδρουλάκη.
Γι’ αυτό και δεν ήταν τυχαίο που ήταν ο μόνος υποψήφιος που έκανε τόσες πολλές περιοδείες. Οι υπόλοιποι αρκέστηκαν σε μεγάλες πόλεις και εξ αποστάσεως ενημέρωση.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης