Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης για ν/σ Menendez: Σπουδαία ημέρα για Ελλάδα και ΗΠΑ

Μητσοτάκης για ν/σ Menendez: Σπουδαία ημέρα για Ελλάδα και ΗΠΑ
Ισχυρότερος από ποτέ ο ρόλος της Ελλάδας στην ανατολική Μεσόγειο αναφέρει ο πρωθυπουργός
Σχετικά Άρθρα

Την ικανοποίηση του για την υπερψήφιση από την αμερικανική Γερουσία του νομοσχεδίου για την αμυντική συνεργασία ΗΠΑ - Ελλάδας, που είχε κατατεθεί τον Ιούνιο από τον πρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας R. Menendez, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης.
«Σπουδαία μέρα για την Ελλάδα και τις ΗΠΑ» ανέφερε σε μήνυμά του στο twitter ο πρωθυπουργός.
«Ευχαριστούμε τον Γερουσιαστή Menendez και τους φίλους μας στο Κογκρέσο των ΗΠΑ για την υιοθέτηση της Αμερικανοελληνικής Αμυντικής και Διακοινοβουλευτικής Εταιρικής Σχέσης!.
Ο ρόλος της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ισχυρότερος από ποτέ και η συνεργασία στο πλαίσιο του σχήματος 3+1 (Ελλάδα-Ισραήλ-Κύπρος και ΗΠΑ) θα συμβάλλει στην περιφερειακή ειρήνη και τη σταθερότητα» υποστηρίζει ο Κ.Μητσοτάκης.
Σημειώνεται πως χθες 15/12 υπερψηφίστηκε από την ολομέλεια της Γερουσίας το νομοσχέδιο για τον νέο αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ (NDAA).
Στο συγκεκριμένο πακέτο του προϋπολογισμού είχε συμπεριληφθεί ως τροπολογία και το νομοσχέδιο για την αμυντική συνεργασία ΗΠΑ -Ελλάδας, που είχε κατατεθεί τον Ιούνιο από τον πρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας Robert Menendez.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη σημαίνει ότι το νομοσχέδιο Menendez γίνεται αυτόματα νόμος του κράτους μαζί με την υπογραφή του προϋπολογισμού από τον πρόεδρο Biden.
Πρόκειται για το δεύτερο νομοσχέδιο ελληνικού ενδιαφέροντος που καταφέρνει να περάσει στο αμερικανικό Κογκρέσο μέσα στα δύο τελευταία χρόνια.
Με το νομοσχέδιο αυτό αναβαθμίζεται η αμυντική συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ, ενώ προβλέπεται και η υποστήριξη του εκσυγχρονισμού των Ελληνικών Ένοπλών Δυνάμεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης