Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική: Η ΝΔ έκανε τα πάντα για κρύψει την αλήθεια

ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική: Η ΝΔ έκανε τα πάντα για κρύψει την αλήθεια
ΣΥΡΙΖΑ: Η εξεταστική έριξε αυλαία χωρίς τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα, τους κρίσιμους μάρτυρες και χωρίς τα βασικά έγγραφα που ζητούσε η Αντιπολίτευση και αρνήθηκε η Ν.Δ

«Η αγωνιώδης προσπάθεια της Ν.Δ. να συγκαλύψει το σκάνδαλο χειραγώγησης με την λίστα Πέτσα-Μητσοτάκη και την έμμεση χρηματοδότηση δημοσκόπησης της Opinion Poll, εστέφθη με απόλυτη αποτυχία! Η ακρωτηριασμένη από τα πραξικοπήματα της Ν.Δ. Εξεταστική Επιτροπή, ολοκληρώθηκε με την κατάθεση-ομολογία του μάρτυρα που επέλεξε η πλειοψηφία, για να κρύψει τον ιδιοκτήτη της Opinion Poll Μιχ. Διαμαντή».

Τα παραπάνω αναφέρει δήλωση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην Εξεταστική Επιτροπή:

 «Ο κ. Ζαχ. Ζούπης επιστημονικός συνεργάτης της εταιρίας, δικαίωσε πλήρως την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την σύσταση της εξεταστικής καθώς:
  1. Δήλωσε ότι δεν προτίθεται να κινηθεί ούτε ποινικά, ούτε αστικά για ψευδομαρτυρία εναντίον του αντιπροέδρου του ΣΕΔΕΑ Δημ. Μαύρου, ο οποίος κατέθεσε ενόρκως ότι από την επίμαχη δημοσκόπηση της 31 -5-21 απουσίαζε η γνωστοποίηση του εντολέα.
  2. Το ίδιο και οι βουλευτές της Ν.Δ. οι οποίοι λειτουργώντας ως συνήγοροι υπεράσπισης της Opinion Poll, προσπάθησαν να υποβαθμίσουν ή να παραβλέψουν την κατάθεση Μαύρου.
  3. Επιβεβαίωσε ότι τόσο η εταιρία Δημοσκοπήσεων όσο και η Reposition Strategy η οποία με απευθείας ανάθεση και εξωθεσμικό, κατόπιν παρέμβασης Πιερρακάκη πήρε το έργο των 270.000 ευρώ, ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη, δηλαδή τον Μιχ. Διαμαντή, τον οποίο «έκρυψε» το Μαξίμου.

Η εξεταστική έριξε αυλαία χωρίς τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα, τους κρίσιμους μάρτυρες και χωρίς τα βασικά έγγραφα που ζητούσε η Αντιπολίτευση και αρνήθηκε η Ν.Δ.

Έκαναν τα πάντα ώστε να μην έρθει η αλήθεια στο φως, αλλά απέτυχαν. Παρά τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της, η βασιμότητα της πρότασης ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την σύσταση της Εξεταστικής δικαιώθηκε εξ ολοκλήρου. Αν νομίζουν ότι θα συγκαλύψουν τα σκάνδαλα, πλανώνται πλάνην οικτράν. Τα υπόλοιπα στην Ολομέλεια».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης