Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Περιμένουμε απαντήσεις από τον Μητσοτάκη σε συγκεκριμένα και αμείλικτα ερωτήματα

Σκουρλέτης: Περιμένουμε απαντήσεις από τον Μητσοτάκη σε συγκεκριμένα και αμείλικτα ερωτήματα

Θα είχε αποφευχθεί η αποπομπή Κουρουμπλή, εάν ήθελε να αποσαφηνίσει ορισμένα πράγματα είπε ο κ.Σκουρλέτης

Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως κατά την αυριανή συζήτηση στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ περιμένει απαντήσεις από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη σε συγκεκριμένα και αμείλικτα ερωτήματα σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας και τα όσα αποκαλύπτει η μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα, διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην αποπομπή του Π. Κουρουμπλή.
«Ο χώρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, πολιτεύεται στη βάση αρχών, δεν υιοθετεί φθηνές και «ευκολοχώνευτες» προσεγγίσεις, αρεστές σε ένα μέρος του πληθυσμού, δεν «χαϊδεύει αυτιά», δεν ζητά τον λαϊκισμό, μιλάει με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, ασκεί μια πολιτική η οποία πατάει πάνω στην πραγματικότητα.
Ασκούμε σκληρή πολιτική κριτική καθώς το επιβάλλουν τα γεγονότα, αναφερόμαστε όμως σε πολιτικές ευθύνες και πρέπει να είμαστε σαφείς, ιδιαίτερα σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, τι εννοούμε πώς το τεκμηριώνουμε, και τι σήμα στέλνουμε στην κοινωνία» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Σκουρλέτης.

Θα είχε αποφευχθεί η αποπομπή Κουρουμπλή, εάν…

Όπως είπε ο κ.Σκουρλέτης, πιθανώς θα είχε αποφευχθεί η εξέλιξη αυτή, εάν ο κ. Κουρουμπλής «μπορούσε και ήθελε να αποσαφηνίσει ορισμένα πράγματα» και «δεν θα χρειαζόταν να οδηγηθούμε σε μια όχι ευχάριστη αποπομπή από την ΚΟ».
«Πολλά πράγματα λέγονται πάνω στη συναισθηματική φόρτιση, αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι διαφορετικά τοποθετούμαστε στον δημόσιο λόγο ο οποίος έχει και έναν χαρακτήρα διαπαιδαγώγησης – τον ακούει ο κόσμος και κρίνει- και διαφορετικά όταν είμαστε με τους φίλους μας με την παρέα μας και πίνουμε έναν καφέ» τόνισε ο κ.Σκουρλέτης.

Περιμένουμε απαντήσεις

Ο κ.Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συζήτηση επί του προϋπολογισμού η οποία κορυφώνεται αύριο Σάββατο 18 Δεκεμβρίου με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, περιμένει από τον πρωθυπουργό να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις και για την ακρίβεια και για τη διαχείριση της πανδημίας, ιδιαίτερα μετά την αποκάλυψη της μελέτης Τσιόδρα-Λύτρα.
Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι απλώς καταγράφει και παρακολουθεί τις εξελίξεις, χωρίς να αξιοποιεί τα «όπλα» και τις δυνατότητες που έχει.
«Τα ερωτήματα είναι συγκεκριμένα και αμείλικτα, μιλάμε για πολιτικές ευθύνες σε αυτή την διαχείριση της πανδημίας, που έχουν κοστίσει. Περιμένουμε απαντήσεις και σχέδιο από εδώ και μπρος», δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης