Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεμιστοκλέους: Κάνουμε την τρίτη δόση για να προστατευτούμε - Ο Κούβελας προσφέρει κακή υπηρεσία στον τόπο

Θεμιστοκλέους: Κάνουμε την τρίτη δόση για να προστατευτούμε - Ο Κούβελας προσφέρει κακή υπηρεσία στον τόπο
Ο εμβολιασμός είναι η λύση για να κερδίσουμε την πανδημία, τόνισε ο Μ. Θεμιστοκλέους
«Κάνουμε την τρίτη δόση για να προστατευτούμε» , η οποία φαίνεται να καλύπτει τη μετάλλαξη Omicron και να δίνει μια σημαντική προστασία, τόνισε o Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μ. Θεμιστοκλέους, ο οποίος απάντησε και στην αναφορά του καθηγητή Ιατρικής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, Δ. Κούβελα, ότι τα εμβόλια δεν έχουν την τελική έγκριση.
Για την τρίτη δόση εμβολίου και κληθείς να απαντήσει γιατί δεν υπάρχουν ραντεβού άμεσα, ο κ. Θεμιστοκλέους μιλώντας στον ΑΝΤ1 εξήγησε ότι το σύστημα αυτόματα δίνει προτεραιότητα στους άνω των 60 ετών που είναι πιο ευάλωτοι από τους νέους.
Αναφερόμενος στη μετάλλαξη Omicron, ο κ. Θεμιστοκλέους υπογράμμισε ότι η τρίτη δόση φαίνεται να την καλύπτει και να δίνει μια σημαντική προστασία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «κάνουμε την τρίτη δόση για να προστατευτούμε», καθώς ο εμβολιασμός είναι η λύση για να κερδίσουμε την πανδημία.
Πρόσθεσε ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Ελλάδας είναι πιο προωθημένο και γι’ αυτό μειώθηκε η χρονική απόσταση μεταξύ δεύτερης και τρίτης δόσης στους τρεις μήνες, κάτι που πλέον και άλλες ευρωπαϊκές χώρες κάνουν.
«Ο Πρόεδρος o Macron κατέβασε την αναμνηστική δόση στους 4 μήνες», σημείωσε αναφερόμενος στη Γαλλάι ο κ. Θεμιστοκλέους.

Απάντηση σε Δ. Κούβελα

Απαντώντας στην αναφορά του καθηγητή Ιατρικής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, Δ. Κούβελα, ότι τα εμβόλια δεν έχουν την τελική έγκριση και πως ο δισταγμός του «αφορά στην παντελή έλλειψη υποδομών για να τηρούνται τα προαπαιτούμενα για την χρήση αυτών των εμβολίων», ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι υπάρχουν κανόνες στα θέματα Υγείας και το πλαίσιο της επιστήμης για την ασφάλεια των εμβολίων.
Τέτοια συζήτηση «δίνει τροφή στους αντιεμβολιαστές», πρόσθεσε ο κ. Θεμιστοκλέους και συνέχισε λέγοντας ότι «ο κ. Κούβελας προσφέρει κακή υπηρεσία στον τόπο και στην δημόσια υγεία. Δεν θα κάνουμε καμία επιστημονική συζήτηση για το αν τα εμβόλια είναι ασφαλή η όχι. Αυτό το θέμα έχει λυθεί».
Σημειώνεται ότι ο κ. Κούβελας υποστήριξε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Βρετανίας «αν κάποιος εμβολιασμένος νοσήσει έχει μεγαλύτερη πιθανότητα θανάτου».

Γώγος: Το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό και ασφαλές

Αν δεν υπήρχε το εμβόλιο θα ήμασταν κλεισμένοι στο σπίτι μας , ανέφερε από την πλευρά του, ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χ. Γώγος.
Υπογράμμισε ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό και ασφαλές, αλλά και ότι η μετάλλαξη Omicron προκαλεί μεγάλη ανησυχία.
Σύμφωνα με τον κ. Γώγο, όσο πιο γρήγορα γίνει η τρίτη δόση τόσο καλύτερα θα αντιμετωπιστεί η μετάλλαξη Omicron.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης