Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργαντάς: Προσπαθούμε με τα μέτρα να κρατήσουμε ανοιχτή την οικονομία και την κοινωνία

Γεωργαντάς: Προσπαθούμε με τα μέτρα να κρατήσουμε ανοιχτή την οικονομία και την κοινωνία
Παρά την αύξηση των κρουσμάτων, δεν έχουμε μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ υποστήριξε ο κ.Γεωργαντάς
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως η κυβέρνηση με τα μέτρα που λαμβάνει, προσπαθεί να κρατήσει ανοικτή και την οικονομία και την κοινωνία διατύπωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γ. Γεωργαντάς, ο οποίος υπογράμμισε πως παρά τα όποια προβλήματα, τα έχουμε πάει πολύ καλά.
«Προσπαθούμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στην ανάγκη να προστατευθεί η δημόσια υγεία έναντι της νέας μετάλλαξης που βλέπετε με τι ταχύτητα έρχεται και ταυτόχρονα να κρατήσουμε και την οικονομία ανοιχτή.
Τα μέτρα είναι απολύτως λογικά και η αυστηρή τήρησή τους θα φέρει τα αποτελέσματα που όλοι επιθυμούμε» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Γεωργαντάς, ο οποίος τόνισε ότι «παρότι υπάρχει αύξηση κρουσμάτων δεν έχουμε μεγάλη πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας καθώς ο αριθμός των νοσηλειών δεν αυξάνει αναλογικά με τον αριθμό των κρουσμάτων».

Το 76% έχει κάνει ή έχει προγραμματίσει την γ΄δόση

Ο κ.Γεωργαντάς είπε ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης που επέτρεψε τον εμβολιασμό της αναμνηστικής δόσης, για όλους άνω των 18 ετών, μετά τους τρεις μήνες.
«Αυτή την στιγμή έχουν εμβολιαστεί 3.242.000 με την αναμνηστική δόση και υπάρχει και 1.000.000 που έχει προγραμματίσει την αναμνηστική δόση.
Αυτό είναι ποσοστό 76% του συνόλου των δικαιούχων», δήλωσε ο κ. Γεωργαντάς, ο οποίος είπε πως άνοιξε η πλατφόρμα για το κλείσιμο των ραντεβού 120.000 εμβολίων για τα παιδιά ηλικίας 5 – 11 ετών που θα γίνουν μέσα στον Ιανουάριο.
Ο κ.Γεωργαντάς έκανε λόγο για μεγάλο ενδιαφέρον από γονείς, τόνισε ότι έχουν γίνει μέχρι στιγμής 15.000 εμβολιασμοί και ότι έχουν διατεθεί σχεδόν όλα.
«Υπάρχει μεγάλη κινητικότητα η οποία πραγματικά μας ξάφνιασε» είπε ο κ.Γεωργαντάς.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο, λόγω της εξάπλωσης της Omicron, να ανοίξουν τα σχολεία μία εβδομάδα αργότερα, απάντησε ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο δεδομένο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έχει παρατηρηθεί ότι τα σχολεία δεν αποτέλεσαν ιδιαίτερη εστία διασποράς το προηγούμενο διάστημα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης