Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γκάγκα: Οι εργαστηριακοί γιατροί έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά - Δεν αμφισβητείται η θετικότητα του rapid test

Γκάγκα: Οι εργαστηριακοί γιατροί έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά - Δεν αμφισβητείται η θετικότητα του rapid test
Εντός της ημέρας θα εκδοθεί ΚΥΑ για την απουσία από τη δουλειά με rapid test
Σχετικά Άρθρα

Ασφυκτική είναι η πίεση στα νοσοκομεία λόγω της μετάλλαξης Omicron του κορωνοϊού, καθώς εκατοντάδες πολίτες σπεύδουν για διαγνωστικό έλεγχο είτε διότι παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα είτε διότι ήταν επαφή με κάποιο κρούσμα.
«Τα νοσοκομεία πιέζονται πάρα πολύ με τα δείγματα, είναι πολύς ο κόσμος. Οι εργαστηριακοί γιατροί έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά, γιατί είναι πάρα πολλά δείγματα. Και ο κόσμος παραπονιέται γιατί υπάρχει ουρά, περιμένει πολλές ώρες» υπογράμμισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στον Σκάι.
Σύμφωνα με την ίδια, «κανείς δεν αμφισβητεί τη θετικότητα του rapid test. Βγάζουμε ΚΥΑ σήμερα, αυτό θα είναι ικανό και για την απουσία από τη δουλειά. Με την προϋπόθεση πάντως ότι αυτός που έκανε το rapid είναι εμβολιασμένος. Για τους ανεμβολίαστους εξακολουθεί να ισχύει το PCR».
Σε άλλο σημείο των δηλώσεων της, η κ. Γκάγκα εξήγησε ότι «πουθενά στον κόσμο δεν χρειάζεται μοριακός έλεγχος. Οδηγία του ECDC, που την έχει υιοθετήσει η επιτροπή, είναι ότι εάν κάποιος είναι ασυμπτωματικός τότε στις 5 μέρες μπορεί να βγει από το σπίτι, αλλά για άλλες πέντε μέρες θα φορά μάσκα υψηλής προστασίας, και μπορεί να πάει στη δουλειά του, ενώ αν έχει συμπτώματα μένει για άλλες πέντε μέρες σπίτι».

Τα σχολεία

Όσον αφορά τα σχολεία, η ίδια εξέφρασε την ελπίδα να μπορέσουν ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου.
«Για τα σχολεία θα δράσουμε ανάλογα με την πορεία των κρουσμάτων, θα παρακολουθούμε την πορεία. Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουν να ανοίξουν 10 Ιανουαρίου. Έχουμε ακόμα 10 μέρες καιρό, θα είμαστε εκεί για να το δούμε» είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης