Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεραπετρίτης (υπ.Επικρατείας): Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν κανονικά

Γεραπετρίτης (υπ.Επικρατείας): Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν κανονικά
Δεν θα ανεχθούμε φαινόμενα αισχροκέρδειας στα τεστ υποστηρίζει ο κ.Γεραπετρίτης
Σχετικά Άρθρα

Υπέρ του ανοίγματος των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου τάσσεται ο υπουργός Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης, επικαλούμενος παιδαγωγικούς, ψυχολογικούς και υγειονομικούς λόγους.
«Κάθε μέρα χαμένη από τη γνώση και τη μάθηση, είναι μια μέρα χαμένη στη ζωή των παιδιών» είπε ο κ.Γεραπετρίτης, επισημαίνοντας πως «η Πολιτεία έχει μεριμνήσει, έτσι ώστε να υπάρχουν τα εργαλεία, εάν για κάποιες ημέρες δεν μπορεί ένας δάσκαλος να βρεθεί στην τάξη με φυσική παρουσία, τότε να λειτουργήσει η τηλεκπαίδευση αυτόματα για να μην μείνουν τα παιδιά πίσω».
«Είναι σημαντικό είναι, για πολλούς λόγους, να ανοίξουν τα σχολεία κανονικά.
Πρέπει να ανοίξουν για λόγους παιδαγωγικούς, ψυχολογικούς (να διατηρήσουν τα παιδιά την κοινωνικότητά τους που στερήθηκαν δύο χρόνια) και υγειονομικούς, διότι κατά την άποψή μας τα παιδιά είναι περισσότερο προστατευμένα σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον όπως το σχολείο, παρά σε ένα περιβάλλον στο οποίο θα συναναστρέφονται με φίλους τους» τόνισε ο υπουργός.

Δεν θα ανεχθούμε αισχροκέρδεια στα τεστ

Ερωτηθείς για το θέμα των τεστ, ο κ.Γεραπετρίτης είπε ότι «η συγκλονιστική διόγκωση των κρουσμάτων σε όλη την οικουμένη, έχει οδηγήσει σε περιορισμένη διαθεσιμότητα των τεστ, σε μεγάλες αναμονές και ελλείψεις».
Αναφερόμενος στην Ελλάδα, είπε πως «είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης που χρησιμοποίησε σε μεγάλη κλίμακα και διέθεσε δωρεάν στον πληθυσμό τα αυτοδιαγνωστικά τεστ καθώς και ότι είναι η πρώτη χώρα που χρησιμοποίησε τα τεστ αντιγόνου».
«Όμως ο τριπλασιασμός ή και τετραπλασιασμός των κρουσμάτων δυσκολεύει την άσκηση, δεν έχουμε ατελείωτους πόρους, είναι πεπερασμένη και η πηγή από όπου μπορούμε να προμηθευτούμε τα τεστ» υποστήριξε ο κ.Γεραπετρίτης, ο οποίος τόνισε για το θέμα της τιμής των τεστ ότι «οι αποφάσεις θα ληφθούν άμεσα».
Όσον αφορά την επιβολή πλαφόν, ο κ.Γεραπετρίτης δεν την απέκλεισε, υποστηρίζοντας ότι «κάθε φορά που επιβάλλεται μια διατίμηση, πρέπει πάντα να λαμβάνεται υπ' όψιν, ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε τεχνητές στερήσεις στην αγορά».
«Για μας το πιο σημαντικό είναι: πρώτον, να υπάρχει απόλυτη διαθεσιμότητα, δεύτερον, να δίδονται δωρεάν σε μαθητές και κάποιες κατηγορίες εργαζομένων και τρίτον, να δίδονται υπό ανεκτούς όρους.
Δεν θα ανεχθούμε με κανόνα τρόπο να υπάρχει αισχροκέρδεια, όπως και θα φροντίσουμε να υπάρχει επάρκεια» υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης