Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεραμέως: Πρώτα ανοίγουν, τελευταία κλείνουν τα σχολεία – Δωρεάν τα rapid test σε δημόσιες δομές

Κεραμέως: Πρώτα ανοίγουν, τελευταία κλείνουν τα σχολεία – Δωρεάν τα rapid test σε δημόσιες δομές
Εδώ ανοίξαμε τα σχολεία με τη Delta και χωρίς εμβολιαστική κάλυψη είπε η υπουργός Παιδείας
Σχετικά Άρθρα

Πρώτα ανοίγουν και τελευταία κλείνουν τα σχολεία υποστήριξε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως με αφορμή την απόφαση για την επαναλειτουργία των σχολείων από την ερχόμενη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου.
Σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ η κα.Κεραμέως είπε πως η Επιτροπή των Ειδικών δεν ζήτησε παράταση για το άνοιγμα των σχολείων, ενώ υπογράμμισε πως οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση είναι μεταξύ άλλων παιδαγωγικοί, ψυχοσυναισθηματικοί, υγειονομικοί.
«Εδώ ανοίξαμε τα σχολεία με τη Delta και χωρίς εμβολιάστική κάλυψη και συζητάμε αν θα ανοίξουμε τον Ιανουάριο;» διερωτήθηκε η κα.Κεραμέως, η οποία υποστήριξε πως τα παιδιά είναι πιο ασφαλή εντός του σχολικού πλαισίου επισημαίνοντας ότι όσο είναι ανοιχτά τα σχολεία γίνονται περισσότερα τεστ.
Όπως ανέφερε το 84% των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων το περασμένο διάστημα (Σεπτεμβρίου- Δεκεμβρίου) είχε ανιχνευτεί από τα self test, ποσοστό το οποίο μειώθηκε στο 40% όταν έκλεισαν.

Δωρεάν τα rapid test

Η κα.Κεραμέως προανήγγειλε τη διενέργεια δωρεάν rapid test στους μαθητές σε δημόσιες δομές με βεβαίωση του διευθυντή, ενώ υποστήριξε πως σε περίπτωση κρούσματος τα παιδιά θα κάνουν τεστ κάθε μέρα.
«Προτιμούμε να βάζουμε πολλά τεστ για να θωρακίσουμε την εκπαιδευτική κοινότητα» είπε η υπουργός αναφέροντας πως σε ένα τρίμηνο δόθηκαν περισσότερα από 32 εκατομμύρια self test στα σχολεία.
Ερωτηθείσα για την τηλεκπαίδευση, η κα.Κεραμέως είπε ότι η πλατφόρμα λειτουργεί ακόμα και για περιπτώσεις καταστροφών, όπως ήταν ο σεισμός στην Κρήτη.
Για τα πανεπιστήμια, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι η Εξεταστική θα γίνει κανονικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης