Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος: Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το εγκληματικό πρωτόκολλο του 50%+1 στα σχολεία

Ηλιόπουλος: Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το εγκληματικό πρωτόκολλο του 50%+1 στα σχολεία
Ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι με τον τρόπο που ανοίγει τα σχολεία η κυβέρνηση, με μαθηματική ακρίβεια τα πράγματα θα πάνε χειρότερα
Σχετικά Άρθρα

Την κατάργηση του 50%+1 για το κλείσιμο ενός σχολικού τμήματος σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος κορωνοϊού ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενόψει και του ανοίγματος των σχολείων τη Δευτέρα (10/1/2022).
«Το εγκληματικό πρωτόκολλο του 50%+1 στα σχολεία πρέπει να αποσυρθεί εδώ και τώρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον Σκάι και συμπλήρωσε ότι πρόκειται για «ένα πρωτόκολλο που, όπως έχουν πει ακόμα και μέλη της επιστημονικής επιτροπής, δεν έχει καμία επιδημιολογική λογική» και «μετατρέπει τα σχολεία σε εστίες υπερμετάδοσης και μεταφέρει τα κρούσματα στην κοινότητα».
Παράλληλα, σημείωσε ότι «με αυτόν τον τρόπο που ανοίγει τα σχολεία η κυβέρνηση, με μαθηματική ακρίβεια τα πράγματα θα πάνε χειρότερα» και πως «τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν με ασφάλεια, δεν είναι parking απλά για να τοποθετήσουμε τα παιδιά».
Ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι «χρειάζεται να ακολουθήσουμε πρωτόκολλα άλλων χωρών που πηγαίνουν καλύτερα από εμάς» και όπως διευκρίνισε στο πρώτο κρούσμα να κλείνει η τάξη και τα παιδιά να επιστρέφουν μετά από μοριακό τεστ, να μειωθούν οι μαθητές στα τμήματα και όπου δεν υπάρχουν αίθουσες, ειδικά στα γυμνάσια και λύκεια, να πάμε στο σύστημα πρωί-απόγευμα. Επισήμανε ότι αυτό είναι κυρίως θέμα αριθμού εκπαιδευτικών και των απαραίτητων προσλήψεων.

Το "τελευταίο μίλι" άφησε πίσω του 15.952 απώλειες

Ο κ. Ηλιόπουλος υπογράμμισε ότι «πρέπει να αποφύγουμε την λογική ότι "με την Omicron όλα θα πάνε καλά", αναφέροντας ότι «στη Γαλλία τις τελευταίες 15 μέρες η πίεση στο σύστημα υγείας έχει υπερδιπλασιαστεί, από τις 4.500 νοσηλείες τη βδομάδα, ξεπέρασαν τις 11.000» και ότι όπως αναφέρει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, «όσο περισσότερο κυκλοφορήσει η Omicron, άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα έχουν περισσότερες πιθανότητες να καταλήξουν στο νοσοκομείο, ενώ υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος και για νέες επιθετικές μεταλλάξεις».
Κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια δημιουργίας ψεύτικου κλίματος αισιοδοξίας, σχολιάζοντας ότι «αισιόδοξος μπορείς να είσαι μόνο αν έχεις προετοιμαστεί, όχι όταν περιορίζεσαι στο να χτυπάς ξύλο και να φτύνεις τον κόρφο σου». «Πέρυσι μπήκαμε στη χρονιά με φράσεις όπως "το τελευταίο μίλι", ενώ η κυβέρνηση έχει "σφυρίξει" το τέλος της πανδημίας τέσσερις φορές. Τελικά το "τελευταίο μίλι" άφησε πίσω του 15.952 απώλειες» και «φτάσαμε η χώρα να είναι δύο φορές πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ σε απώλειες ανά εκατομμύριο κατοίκους», είπε. Κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση ότι και στο μέτρο της τηλεργασίας «δεν προχώρησε ουσιαστικά, αρκείται απλά στο να βάλει «ταβάνι» το 60%».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης