Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεραμέως: Δεν μας πρότεινε η Επιτροπή να αλλάξει το μέτρο του 50% + 1

Κεραμέως: Δεν μας πρότεινε η Επιτροπή να αλλάξει το μέτρο του 50% + 1
Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που έχει αυξημένους ελέγχους στα σχολεία είπε η κα.Κεραμέως
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως η Επιτροπή δεν πρότεινε να αλλάξει το πρωτόκολλο του 50% +1 που ισχύει για να κλείσει μια τάξη σε περίπτωση κρουσμάτων διατύπωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία αναφέρθηκε στα πρόσθετα μέτρα που λαμβάνονται για την επαναλειτουργία των σχολείων.
«Η επιτροπή δεν μας το πρότεινε διότι, αυτό που προέχει δεν είναι ο αριθμός των παιδιών μέσα στην τάξη, αλλά τα επιπλέον μέτρα που προσθέτονται.
Προσθέσαμε αυξημένους ελέγχους σε ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους μαθητές και καθηγητές ενώ σε περίπτωση κρούσματος θα γίνονται καθημερινοί έλεγχοι» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha η κα.Κεραμέως, η οποία επισήμανε ότι «όλα τα πρωτόκολλα που ισχύουν από το Σεπτέμβριο μέχρι τώρα, είναι εισηγήσεις της επιτροπής».

Αυξημένοι έλεγχοι

Όπως είπε η υπουργός Παιδείας, βάσει των διαθέσιμων στοιχείων, «η διασπορά έχει ελεγχθεί αισθητά μέσα στους σχολικούς χώρους».
«Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που έχει αυξημένους ελέγχους στα σχολεία.
Η κίνηση της κυβέρνησης να επενδύσει, στους αυξημένους ελέγχους - οι οποίοι κοστίζουν αρκετά λεφτά - είναι ορθή, γιατί έτσι θα περιοριστεί η διασπορά και θα θωρακίσει το περιβάλλον του σχολείου και τη διά ζωσης εκπαίδευση» είπε η κα.Κεραμέως.
Ερωτηθείσα για την αξιοπιστία των τεστ που δηλώνονται, υποστήριξε ότι «έχουμε εμπιστοσύνη στους πολίτες».
«Τα στοιχεία που έχουμε από τον Σεπτέμβρη μέχρι το Νοέμβρη, μας δείχνουν ότι το 84% των παιδιών που νόσησαν ανιχνευτήκαν από τα self test, ενώ όταν έκλεισαν τα σχολεία και σταμάτησαν οι έλεγχοι, μόνο μειώθηκε το ποσοστό στο 40%» ανέφερε η υπουργός Παιδείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης