Πολιτική

Γκάγκα: Κρίσιμες οι επόμενες 2 με 3 εβδομάδες - Με τα self tests των παιδιών θα βρεθούν περισσότερα θετικά κρούσματα

Γκάγκα: Κρίσιμες οι επόμενες  2 με 3 εβδομάδες - Με τα self tests των παιδιών θα βρεθούν περισσότερα θετικά κρούσματα
"Αυτό που νομίζω ότι περιμένουμε όλοι είναι ότι με τα self tests των παιδιών θα βρεθούν περισσότερα θετικά κρούσματα", είπε η Μ. Γκάγκα
Σχετικά Άρθρα

Κρίσιμες θα είναι οι επόμενες 2-3 εβδομάδες και μετά τα πράγματα θα είναι καλά, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μ. Γκάγκα, η οποία κρούει το «καμπανάκι» για αυξημένα κρούσματα μετά τη διενέργεια self tests στα παιδιά προτού επιστρέψουν στα θρανία τη Δευτέρα 10/1.
«Αυτό που νομίζω ότι περιμένουμε όλοι είναι ότι με τα self tests των παιδιών θα βρεθούν περισσότερα θετικά κρούσματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχουμε περισσότερους ασθενείς, αλλά θα φανεί περισσότερη μόλυνση», ανέφερε η κα Γκάγκα μιλώντας στην ΕΡΤ, σημειώνοντας για το 50% + 1 για να το κλείσιμο ενός σχολικού τμήματος ότι αυτό το μέτρο μπήκε για τη μετάλλαξη Delta όπου ήταν πολύ πιο δύσκολο να κολλήσουν σε αυτό το ποσοστό τα παιδιά, άρα πιο δύσκολα έκλεινε το σχολείο, ενώ τώρα με την Omicron που είναι πιο μεταδοτική θα κλείνει πιο εύκολα.
Σημείωσε δε, πως «οι γονείς θέλουν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους και άρα προσπαθούμε να κάνουμε Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο για τα παιδιά με ασφάλεια».
Ακόμη, για τα self test, τόνισε ότι δεν λείπουν και υπάρχουν self test που μπορούν να δοθούν ενώ μέχρι χθες ήταν αδιάθετα 2 εκατομμύρια σε φαρμακαποθήκες.
«Όποια φαρμακεία μας είπαν ότι τελείωσαν τα self test τους έγινε από την εφοδιαστική αλυσίδα νέα τροφοδότηση, δεν λείπουν τα self test, υπάρχουν», είπε χαρακτηριστικά.

Κρίσιμες οι επόμενες 2-3 εβδομάδες

Σύμφωνα με την κα Γκάγκα θα είναι κρίσιμες οι επόμενες 2-3 εβδομάδες και «θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε σχέση με τις επαφές μας, να φοράμε μάσκες ενώ όσοι δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση θα πρέπει να εμβολιαστούν».
Η ίδια εξέφρασε την ελπίδα ότι θα κάνουμε Πάσχα όπως έχουμε μάθει να κάνουμε, ενώ

Όχι νέα μέτρα

Αναφορικά με το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, η κα Γκάγκα υπογράμμισε πως «τα μέτρα τα πήραμε ήδη και όπως βλέπετε και σε χώρες που κάνανε αυστηρά lockdown πάλι υπάρχει μεγάλη διαμόλυνση και χαλαρώνουν και εκεί, άρα δεν νομίζω ότι υπάρχει στο τραπέζι θέμα λήψης νέων μέτρων».
Για τους ανεμβολίαστους ανέφερε ότι οι περισσότερες δραστηριότητες είναι μόνο για εμβολιασμένους «και αυτό γιατί είναι ασφάλεια για τους ίδιους τους ανεμβολίαστους, καθώς είναι πιθανότερο να κολλήσουν και να κολλήσουν πολύ σοβαρά».

Καραντίνα και επέκταση υποχρεωτικότητας

Για την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού η κα Γκάγκα σημείωσε πως «δεν νομίζω ότι συζητάμε άλλη υποχρεωτικότητα» και εξήγησε ότι «ο λόγος που μπήκε η υποχρεωτικότητα στους άνω των 60 είναι γιατί πρόκειται για τους κατ’ εξοχήν ευάλωτους ανθρώπους στη νόσο».
Σχετικά με την 5νθήμερη καραντίνα, ανέφερε αυτή είναι μία διεθνής απόφαση γιατί φαίνεται ότι ειδικά στην Omicron τα συμπτώματα λήγουν σε 2-3 μέρες.
Πρόσθεσε πως αν κάποιος δεν αισθάνεται καλά και συνεχίζει να έχει συμπτώματα δεν πάει στη δουλειά του, για προστασία δική του και των συναδέλφων του.

Επίταξη

Σχετικά με την επίταξη ιατρικών υπηρεσιών η κα Γκάγκα εξήγησε ότι έρχεται γιατί υπάρχει πάρα πολλή δουλειά στις απλές κλίνες, «έχουμε πολύ κόσμο που χρειάζεται νοσηλεία και σαφώς όταν έχεις 5000 νοσηλείες αντί για 1000 χρειάζεσαι περισσότερα χέρια. Επίσης, χρειάζεται λίγη βοήθεια για τα εμβολιαστικά κέντρα και ειδικά από παιδιάτρους για τα παιδιά, γιατί οι γονείς θέλουν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους και άρα προσπαθούμε να κάνουμε Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο για τα παιδιά με ασφάλεια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης