Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στυλιανίδης (υπ.Πολιτικής Προστασίας): Δύσκολη νύχτα, ο καλός συντονισμός περιόρισε τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας

Στυλιανίδης (υπ.Πολιτικής Προστασίας): Δύσκολη νύχτα, ο καλός συντονισμός περιόρισε τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας
Ανοιχτά τα εθνικά οδικά δίκτυα, προς Αιγαίο και Κρήτη μετατοπίζεται η κακοκαιρία είπε ο κ.Στυλιανίδης
Σχετικά Άρθρα

Για δύσκολη νύχτα όσον αφορά την επέλαση της κακοκαιρίας «Διομήδης» έκανε λόγο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος ωστόσο υποστήριξε ότι χάρη στον καλό συντονισμό με τις περιφέρειες Θεσσαλίας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, περιορίστηκαν οι επιπτώσεις.
«Ήταν δύσκολη νύχτα, όχι μόνο η χθεσινή, ξεκίνησε το τελευταίο τριήμερο με τον σεισμό στην Φλώρινα, και όλες οι δυνάμεις του Υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και οι Περιφέρειες που επλήγησαν από αυτά τα φαινόμενα πέρασαν δύσκολες μέρες.
Υπήρξε όμως ένας πολύ καλός συντονισμός με τις περιφέρειες Θεσσαλίας και Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και αποσοβήθηκαν πολύ περισσότερα προβλήματα από αυτά που βλέπουμε σήμερα.
Η κακοκαιρία ήταν σοβαρή, αλλά είχε γίνει μια σωστή προετοιμασία, δούλεψαν τα αντιπλημμυρικά έργα, δούλεψε ο συντονισμός όλων των δυνάμεων, αστυνομίας, πυροσβεστικής, περιφέρειας, πολιτικής προστασίας, έτσι ώστε να περιοριστούν οι επιπτώσεις όσο το δυνατόν στους κατοίκους» είπε μιλώντας στην ΕΡΑ ο κ.Στυλιανίδης.

Αποκατάσταση ηλεκτροδότησης

Αναφορικά με τις διακοπές ρεύματος που σχετίζονται με τα φαινόμενα, ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε ότι σε συνεννόηση με την ΔΕΔΔΗΕ, η πυροσβεστική και η πολιτική προστασία μεταφέρουν δυνάμεις σε περιοχές για να μπορέσουν να αποκαταστήσουν τις βλάβες, κάνοντας ό,τι είναι δυνατόν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.
«Εχθές το βράδυ έγινε μια τελευταία μετακίνηση πολιτών από ένα χωριό κοντά στον Παλαμά Καρδίτσας.
Θεωρώ ότι αν δούμε τις προτεραιότητες που είναι πάντα η εξασφάλιση της ανθρώπινης ζωής και δεύτερο πώς θα λειτουργήσει η κοινωνία, με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, ο συντονισμός που έγινε ήταν πολύ καλός και πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλες αυτές τις δυνάμεις οι οποίες περιόρισαν τα προβλήματα από ένα τέτοιο σοβαρό φαινόμενο κακοκαιρίας» είπε ο κ.Στυλιανίδης.

Δεν υπάρχει πρόβλημα στα εθνικά οδικά δίκτυα

Περιγράφοντας την τωρινή εικόνα στην χώρα, είπε πως «μεχρι τώρα δεν υπάρχει πρόβλημα στα εθνικά οδικά δίκτυα ακόμα και στα περιφερειακά δίκτυα, εκτός από μερικές περιπτώσεις σε πολύ μικρά χωριά, που εκεί επιχειρείται να γίνουν διανοίξεις και θεωρώ ότι στο επόμενο διάστημα δεν θα έχουμε κλειστούς δρόμους για να έχουν πρόσβαση και οι δυνάμεις που θα αποκαταστήσουν και το ρεύμα».
«Γενικά η κατάσταση εξελίσσεται ομαλότερα από ό,τι περιμέναμε» είπε ο κ.Στυλιανίδης, ο οποίος σημείωσε ότι το κύμα συνεχίζεται, πηγαίνοντας νοτιότερα.
«Υπήρχαν φαινόμενα στην Εύβοια και στην παραλία της Αγ. Άννας υπήρξε κάποιο μικρό πρόβλημα αλλά αντιμετωπίστηκε από τις δυνάμεις μας.
Έχει πέσει αλάτι σε όλους τους δρόμους, είναι ανοιχτές οι εθνικές οδοί.
Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, οι δυνάμεις είναι όλες έξω και της Πολιτικής Προστασίας και των Περιφερειών και φαίνεται με βάση τις μετεωρολογικές προβλέψεις ότι θα μπορέσουμε να το ελέγξουμε» τόνισε ο υπουργός.

Σε Αιγαίο και Κρήτη το κύμα

«Τώρα το κύμα θα πάει προς ανατολικό, νότιο Αιγαίο και Κρήτη.
Η εκτίμηση είναι ότι θα έχει πάρα πολύ βροχή στο Καστελόριζο, που μπορεί να ξεπεράσει τα 100 χλ..
Στην Αττική κατά μέσο όρο έχουμε 400 χλ. βροχής τον χρόνο και στα Φάρσαλα, το Πήλιο και προς την Καρδίτσα μπορεί να φτάσαμε και πάνω από 160 χλ. σε λιγότερο από 24 ώρες.
Οι άνθρωποι στις περιοχές αυτές διαχειρίστηκαν ένα δύσκολο φαινόμενο και αξίζουν συγχαρητήρια» είπε ο κ.Στυλιανίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης