Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη Γαλλία ο Δένδιας για την άτυπη Σύνοδο των ΥΠΕΞ της ΕΕ – Στο επίκεντρο Ρωσία, Κίνα

Στη Γαλλία ο Δένδιας για την άτυπη Σύνοδο των ΥΠΕΞ της ΕΕ – Στο επίκεντρο Ρωσία, Κίνα
Κοινό γεύμα των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ με τους υπουργούς Άμυνας της ΕΕ
Σχετικά Άρθρα

Στη Βρέστη της Γαλλίας μεταβαίνει σήμερα Πέμπτη 13 Ιανουαρίου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προκειμένου να συμμετάσχει στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο βάσει και των τελευταίων εξελίξεων με την Ουκρανία και την ανατολική Ευρώπη.
Ο κ.Δένδιας θα συμμετάσχει σε κοινό γεύμα εργασίας των υπουργών Εξωτερικών καθώς και των υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με θέμα τη «Στρατηγική Πυξίδα».
Στο γεύμα εργασίας θα παρουσιαστεί ένα αναθεωρημένο κείμενο, βασισμένο στις παρατηρήσεις και στις συζητήσεις μεταξύ των κρατών μελών, οι οποίες είχαν λάβει χώρα τις προηγούμενες εβδομάδες, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Κατόπιν, το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση εργασίας με αντικείμενο συζήτησης την «Κατάσταση Ασφαλείας στην Ανατολική Ευρώπη» κατόπιν και των εξελίξεων στις σχέσεις Ρωσίας - Ουκρανίας.
Αύριο Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου, θα λάβει χώρα η δεύτερη συνεδρίαση με αντικείμενο συζήτησης τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Κίνα.
Μετά το πέρας των εργασιών, οι υπουργοί Εξωτερικών θα συμμετάσχουν σε γεύμα εργασίας το οποίο θα παραθέσει η γαλλική Προεδρία με αντικείμενο συζήτησης τις σχέσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αφρικανικής Ένωσης, ενόψει της σχετικής Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα (Φεβρουάριος 2022).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης