Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση να αντιμετωπίσει την κρίση της ακρίβειας

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση να αντιμετωπίσει την κρίση της ακρίβειας
Ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε την ανάγκη να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα κερδοσκοπίας, ειδικά στην ενέργεια
Στο αίτημα για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τον τομεάρχη Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, να επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση επέλεξε να αφήσει το φαινόμενο της ακρίβειας να εξελιχθεί αντί να λάβει εγκαίρως μέτρα, για αυτό φτάσαμε σε νέο ρεκόρ πληθωρισμού το Δεκέμβρη, με πολλαπλάσιες αυξήσεις στην ενέργεια, τη στέγαση και τα είδη διατροφής».
Ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε, μιλώντας στο Κόκκινο, ότι «ήδη από τον περασμένο Φλεβάρη προειδοποιήσαμε ότι διαμορφώνεται καθεστώς αυξήσεων, αλλά η κυβέρνηση είτε μιλούσε για καταστροφολογίες του ΣΥΡΙΖΑ, είτε παρέπεμπε στην παροδικότητα του φαινομένου και τις διεθνείς διαστάσεις της κρίσης».
«Εδώ και μήνες έχουμε καταθέσει μια σειρά από προτάσεις για την ανάσχεση των ανατιμήσεων» επισήμανε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη «να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα κερδοσκοπίας, ειδικά στην ενέργεια» για «αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, ώστε να ενισχυθεί το διαθέσιμο εισόδημα αλλά και η κατανάλωση» και «ελάφρυνση συγκεκριμένων φορολογικών υποχρεώσεων».
«Δυστυχώς η κυβέρνηση απέρριψε την τροπολογία μας για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην ενέργεια» υπενθύμισε ο Αλ. Χαρίτσης, ενώ «επιμένει να αρνείται την πρότασή μας για ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας που βασανίζει τους μικρομεσαίους, με κούρεμα της αρχικής οφειλής». «Αντίθετα, στον προϋπολογισμό για το 2022 δεν προέβλεψε το παραμικρό μέτρο για την ακρίβεια» πρόσθεσε.

Ενεργειακή κρίση και ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

«Μέσα σε μια ενεργειακή κρίση που επηρεάζει από το πιο μικρό νοικοκυριό ως την μεγαλύτερη βιομηχανία, η κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί πλήρως τη ΔΕΗ και ξεπουλάει τα δίκτυα ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου» συνέχισε ο κ. Χαρίτσης, «αφαιρώντας από το ελληνικό κράτος την δυνατότητα να ασκήσει εθνική ενεργειακή πολιτική ώστε να συγκρατηθούν και τα τιμολόγια. Όπως έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ, όπου για 4,5 χρόνια δεν είχαμε καμία αύξηση».
«Να αξιοποιηθούν άμεσα εθνικοί και ευρωπαϊκοί πόροι για ειδικά προγράμματα στήριξης όσων πλήττονται σήμερα από αυτή την πολύ μεγάλη κρίση. Υπάρχουν προτάσεις και δυνατότητες αλλά όχι η πολιτική βούληση από την πλευρά της κυβέρνησης» κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης