Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στα Χανιά η Ράπτη: Σταδιακά μείωση στον αριθμό των εισαγωγών και των νοσηλειών

Στα Χανιά η Ράπτη: Σταδιακά μείωση στον αριθμό των εισαγωγών και των νοσηλειών
H υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, η οποία και εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρχει επιπέδωση στον αριθμό των κρουσμάτων

Την ανάγκη τήρησης των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και του εμβολιασμού των πολιτών με την τρίτη δόση, υπογράμμισε από τα Χανιά η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, η οποία και εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρχει επιπέδωση στον αριθμό των κρουσμάτων και «θα δούμε σταδιακά και μία μείωση στον αριθμό των εισαγωγών  και των νοσηλειών στα νοσοκομεία».
Η κα Ράπτη είχε συνάντηση εργασίας με την διοίκηση και στελέχη του νοσοκομείου της πόλης, στην οποία συμμετείχε και η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, Ελένη Μπορμουδάκη, στο πλαίσιο της οποίας συζητήθηκαν και ζητήματα που αφορούν τον τομέα της ψυχικής υγείας ενηλίκων και παιδιών.
Η κα Ράπτη, μιλώντας στους δημοσιoγράφους, σημείωσε πως είναι δεδομένο ότι λόγω της πανδημίας υπάρχει πίεση στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ σημείωσε πως γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια ενίσχυσης του τομέα της ψυχικής υγείας στην χώρα.
«Βρίσκομαι εδώ για να ενισχύσουμε και τα ζητήματα ψυχικής υγείας που έχουν προκύψει από την πανδημία και αφορούν παιδιά. Ήδη με έναν παιδοψυχίατρο που έχουμε προσλάβει στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες που αφορούν τα παιδιά.
Πρέπει να έχουμε ανθεκτικότητα και υπομονή και πιστεύω ότι με την συνεργασία του νοσοκομείου, το προσωπικό του οποίου βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, της Υγειονομικής Περιφέρειας, του υπουργείου και όλης της κοινωνίας, θα τα καταφέρουμε», ανέφερε η κα Ράπτη.
Σε ερώτηση για τις ελλείψεις προσωπικού που παρατηρούνται στο νοσοκομείο Χανίων, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει ενισχύσει με προσωπικό τα νοσοκομεία όλης της χώρας και τα ζητήματα που αφορούν περαιτέρω ενίσχυση του νοσοκομείου Χανίων θα εξετασθούν σε συνεργασία με την διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Τέλος, η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, Ελένη Μπορμουδάκη, ανέφερε από την πλευρά της ότι η στήριξη της ψυχικής υγείας αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για την ΥΠΕ, ενώ για τις υψηλές πληρότητες των κλινικών covid στο νοσοκομείο Χανίων σημείωσε πως υπάρχει ένα επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που τυχόν προκύψουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης