Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Ένοχη η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την υγειονομική τραγωδία που ζούμε

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Ένοχη η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την υγειονομική τραγωδία που ζούμε
Η ΝΔ δεν σέβεται το δημόσιο χρήμα, έχει απόλυτη περιφρόνηση στους θεσμούς είπε ο κ.Ηλιόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ένοχη για την υγειονομική τραγωδία που ζούμε, διατύπωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ηλιόπουλος, ο οποίος με αφορμή την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, υποστήριξε πως η ΝΔ δεν σέβεται το δημόσιο χρήματα και έχει απόλυτη περιφρόνηση στους θεσμούς.
«Έχουμε μία υπόθεση στην οποία παραπέμπονται σε δίκη με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος πρώην κεντρικά στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ, στενοί συνεργάτες του τότε υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.
Η ιστορία αυτή αφορά παράνομες προσλήψεις περίπου 100 ανθρώπων και μία συνολική ζημιά στο δημόσιο που φτάνει το 1,6 εκ. ευρώ» είπε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Ηλιόπουλος, επισημαίνοντας πως «η ΝΔ χρεοκόπησε τη χώρα και εξαιτίας τέτοιων πρακτικών και μάλλον δεν έχει κανένα πρόβλημα να ξαναχρεοκοπήσει τη χώρα και με αυτές τις πρακτικές».
«Νομίζω ότι η κα. Νικολάου για παράδειγμα, εάν βρισκόταν σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, θα ανησυχούσε στο άκουσμα των εξελίξεων για το ΚΕΕΛΠΝΟ, εδώ όμως θα της φανεί παράξενο.
«Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι αδίστακτη, είναι η κυβέρνηση που δεν ντράπηκε να αλλάξει ακόμα και το νόμο έτσι ώστε να μπορέσει να τοποθετήσει διοικητή στην ΕΥΠ χωρίς πτυχίο.
Αυτό δείχνει θεσμικό αυταρχισμό, θεσμική παρακμή» υπογράμμισε ο κ.Ηλιόπουλος.
Σχολιάζοντας ότι για αυτήν την υπόθεση υπάρχει ένα πέπλο σιωπής στη δημόσια σφαίρα, επισήμανε ότι ανάλογη ευνοϊκή αντιμετώπιση είχε η κυβέρνηση το πρώτο διάστημα που προέκυψαν οι αποκαλύψεις για το Δημήτρη Λιγνάδη αλλά και τις τελευταίες μέρες «όταν η κα. Μενδώνη έδωσε έγκριση σε δωρεά ιδρύματος, στο οποίο μέλος του ΔΣ είναι πρόσωπο που φέρεται να εμπλέκεται στο βιασμό της 24χρονης κοπέλας στη Θεσσαλονίκη», μία δωρεά που η υπουργός Πολιτισμού αναγκάστηκε να ανακαλέσει.

Αδιανόητο να έχουμε πάνω από 300 απώλειες σε τρεις ημέρες

Όσον αφορά το μέτωπο της πανδημίας, ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι «είναι αδιανόητο να έχουμε μέσα σε τρεις μέρες περισσότερες από 300 απώλειες και το κυβερνητικό αφήγημα να συνεχίζει να είναι η αποκλιμάκωση, ο “τελευταίος μήνας” ή ένα “καλοκαιρινό μπουρίνι” όπως το βάφτισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελευταία του συνέντευξη».
«Και αυτό τη στιγμή που η χώρα έχει βρεθεί ξανά δύο φορές πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ σε απώλειες αναλογικά με τον πληθυσμό της.
Όταν φτάνεις σε αυτήν την κατάσταση στο τέταρτο κύμα, δεν μιλάμε πια για λάθη και αστοχίες αλλά για πολιτικές επιλογές.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ένοχη για την υγειονομική τραγωδία που ζει η χώρα.
Ήδη από τα μέσα Νοέμβρη φωνάζαμε για άμεσα μέτρα όπως η επαναφορά της τηλεργασίας ώστε να αραιώσει η κατάσταση στα μέσα μεταφοράς, η εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στη μάχη της πανδημίας, η πραγματική ενίσχυση του ΕΣΥ –περισσότεροι από 800 γιατροί περιμένουν στις λίστες για πρόσληψη στο ΕΣΥ, αυτή τη στιγμή έχουμε λιγότερους μόνιμους εργαζόμενους στο δημόσιο σύστημα υγείας από ό,τι το 2019», ανέφερε, τονίζοντας ότι «όλα αυτά είναι πολιτικές επιλογές».

Η ευθύνη στον Μητσοτάκη

«Όταν αυτή τη στιγμή που αυξάνονται οι νοσηλείες και στα παιδιά, η κυβέρνηση επιλέγει να “ακρωτηριάσει” την κανονική λειτουργία του Παίδων Πεντέλης ή όταν ένας σύλλογος γονέων καταφέρνει να πετύχει χαμηλότερες τιμές στα PCR από ό,τι η ίδια η κυβέρνηση, όλα αυτά δεν αναδεικνύουν λάθη της κυβέρνησης, αλλά επιλογές» είπε ο κ.Ηλιόπουλος.
«Οι επιλογές της κυβέρνησης είναι επιλογές στήριξης των ιδιωτικών κερδών, επιλογές μαυραγοριτισμού.
Από όλα αυτά, γίνεται ξεκάθαρο ότι η υγειονομική τραγωδία έχει υπογραφή και η υπογραφή είναι Κυριάκος Μητσοτάκης» τόνισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υποστήριξε ότι «το πρώτο καθήκον σήμερα για κάθε δημοκρατικό πολίτη είναι να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, να υπάρξει η πολιτική αλλαγή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης