Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Eίμαστε κοντά στην άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό, έχουμε αποκλιμάκωση των κρουσμάτων

Οικονόμου: Eίμαστε κοντά στην άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό, έχουμε αποκλιμάκωση των κρουσμάτων
Σταθμίζουμε κάθε φορά τα μεγέθη της πανδημίας, η πραγματικότητα είναι ότι στα κρούσματα έχουμε μια αποκλιμάκωση
Σχετικά Άρθρα

«Θεωρώ ότι είμαστε πολύ κοντά στην άρση αυτών των περιορισμών που μπήκαν από το τέλος του χρόνου και μετά», για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ελλάδα είπε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
«Σταθμίζουμε κάθε φορά τα μεγέθη της πανδημίας, η πραγματικότητα είναι ότι στα κρούσματα έχουμε μια αποκλιμάκωση, υπάρχει όμως μια πίεση που βρίσκεται σε εξέλιξη και στην νοσηλεία σε απλές κλίνες covid και στις ΜΕΘ» είπε ο κος Οικονόμου όσον αφορά την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα και υπενθύμισε πως βρισκόμαστε στη δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας με την δια ζώσης εκπαίδευση στα σχολεία και προφανώς όλα αυτά τα στοιχεία συνυπολογίζονται.

Για τα Rafale

Για τις ένοπλες δυνάμεις η άφιξη των Rafale συμβολίζει την αναβάθμιση της χώρας μας σε επιχειρησιακό, τεχνολογικό και γεωπολιτικό επίπεδο, τόνισε ο Κυβερνητικός Εκρπόσωπος αναφερόμενος στο γεγονός ότι η Ελλάδα απέκτησε τα συγκεκριμένα γαλλικά μαχητικά
Εκτός από το προφανές, δηλαδή την ενίσχυση της αποτρεπτικής μας ισχύος στο πεδίο, η απόκτηση τους έχει πολλαπλές θετικές συνέπειες όσον αφορά την ενίσχυση του κύρους, του βάθους και του εύρους της διπλωματικής μας πολιτικής και των συμμαχιών μας με άλλες χώρες, σύμφωνα με τον κο Οικονόμου.
"Χωρίς αμφιβολία είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη, ιστορική…" συνόψισε υπογραμμίζοντας πως τα Rafale ήρθαν και θα μπουν στον στόλο της ελληνικής αεροπορίας και θα ακολουθήσουν κι άλλα.
"Η στρατηγική ενίσχυσης των ενόπλων δυνάμεων που αποτελεί μια σαφή πολιτική προτεραιότητα και επιλογή της κυβέρνησης βρίσκεται σε εξέλιξη και αναβαθμίζει γεωστρατηγικά και γεωπολιτικά τη χώρα.
Όσον αφορά το σποτ για την απόκτηση των Rafale το οποίο προκάλεσε σχόλια καθώς έφερε την υπογραφή της κομματικής σφραγίδας της Νέας Δημοκρατίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως σήμερα οι Έλληνες αισθάνονται ασφαλέστεροι, υπερήφανοι και χαρούμενοι για αυτό που συνέβη στη χώρα μας.

Εθνική υπόθεση

"Είναι μια εθνική υπόθεση και έτσι πρέπει να την δουν όλοι" είπε συγκεκριμένα προσθέτοντας πως εάν κάποιοι για λόγους μικροψυχίας ή μεμψιμοιρίας αδυνατούν να δουν την μεγάλη εικόνα, σήμερα δεν είναι μέρα για να μπούμε σε εθνική αντιπαράθεση για αυτό.
Ο κος Οικονόμου ανέφερε πως η επιλογή της κυβέρνησης για ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων αποτελεί πολιτική προτεραιότητα.
"Χωρίς αμφιβολία βασίζεται στο υστέρημα και στους φόρους που πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες, σε δύσκολες συνθήκες, είναι όμως μια αναγκαία εθνική προτεραιότητα, είναι μια εθνική επιλογή γιατί στην χώρα και στο χώρο που βρισκόμαστε, η οικονομική ανάπτυξη, η κοινωνική ανάπτυξη, η σταθερότητα, η καταπολέμηση των ανισοτήτων πρέπει να πλαισιώνονται από την θωράκιση της χώρας" είπε και τόνισε πως "Αυτό λοιπόν είναι μια εθνική επιλογή".

«Αυτή την εθνική επιλογή δεν την συμμερίζονται όλοι…»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ας πούμε αποτελεί την εξαίρεση αυτής της επιλογής" ανέφερε επιπλέον αιτιολογώντας τα λεγόμενα του με βάση το γεγονός ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν ψήφισε τις δαπάνες του Υπουργείου Άμυνας στον προυπολογισμό.
"Δεν ψήφισε την ελληνογαλλική συμφωνία, αναρωτιέμαι εάν θα ψηφίσει την ελληνοαμερικανική συμφωνία.." είπε προσθέτοντας πως μέσα στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και κάποιες μικρόψυχες αντιδράσεις που αυτή τη μέρα θα μπορούσαν να λείπουν.
"Εμείς δεν είπαμε ποτέ ότι τα ραφαλ είναι κάτι που οφείλεται μόνο στη Νέα Δημοκρατία, ίσα- ίσα λέμε ότι είναι μια πολιτική επιλογή που έκανε η κυβέρνηση, που είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης και που στηρίζεται στις δυνατότητες που δίνουν στην χώρα, οι φόροι, το εισόδημα, τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών…" συνόψισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 899

Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 899

Warning: include(): Failed opening 'views/ad_prestitial78.php' for inclusion (include_path='.:/opt/plesk/php/7.3/share/pear') in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 899