Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Γεωστρατηγική εξέλιξη μεγίστης σημασίας η απόκτηση των Rafale

Οικονόμου: Γεωστρατηγική εξέλιξη μεγίστης σημασίας η απόκτηση των Rafale
Η Πολεμική μας Αεροπορία μια από τις ισχυρότερες στη Μεσόγειο είπε ο κ.Οικονόμου
Σχετικά Άρθρα

Για γεωστρατηγική εξέλιξη μεγίστης σημασίας έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, αναφερόμενος στην απόκτηση των πρώτων 6 μαχητικών αεροσκαφών Rafale.
Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ.Οικονόμου είπε πως με την αγορά των Rafale, η Πολεμική μας Αεροπορία καθίσταται μία από τις ισχυρότερες της περιοχής της Μεσογείου.
Επιπλέον, υποστηρίζει ότι η αγορά αυτή σφραγίζει την Αμυντική συμφωνία με την Γαλλία, ενώ προωθεί τη στρατηγική αυτονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Η κυβέρνηση δεν θα μπει σε αντιπαράθεση με κανέναν για ένα ζήτημα που κάνει τους Έλληνες να αισθάνονται υπερήφανοι» είπε ο κ.Οικονόμου, αναφερόμενος στις επικρίσεις που διατυπώθηκαν από την αντιπολίτευση σχετικά με την τελετή υποδοχής των αεροσκαφών.

Να εμβολιαστούν όλοι με τη γ’ δόση

Όσον αφορά την πορεία της πανδημίας, ο κ.Οικονόμου υποστήριξε ότι παρατηρείται μια σταδιακή εκτόνωση, αναφέροντας πως υπάρχουν ακόμα ασυμπτωματικοί φορείς που εξακολουθούν να μεταδίδουν τον ιό.
Ο κ.Οικονόμου κάλεσε όλους τους ενήλικες δικαιούχους της αναμνηστικής δόσης, που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί με την γ' δόση να το πράξουν εγκαίρως «όχι μόνον για την διατήρηση των προνομίων, που αυτό συνεπάγεται, αλλά και για να θωρακιστούν έναντι της βαριάς νόσησης έναντι του κορωνοιού».
Σε αυτό στο σημείο, έκανε λόγο για σταδιακή εκτόνωση του 5ου κύματος, επισημαίνοντας πως υπάρχουν ακόμη ασυμπτωματικοί φορείς, που διασπείρουν τον ιό, ενώ νοσηλείες και διασωληνώσεις, λόγω «Omicron» και «Delta» αντιστοίχως διατηρούν την αυξημένη πίεση στο ΕΣΥ.
Επιπλέον, σημείωσε ότι από την 1η Φεβρουαρίου, όσοι έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις ή με το μονοδοσικό εμβόλιο και έχουν παρέλθει επτά μήνες, θα πρέπει να κάνουν την ενισχυτική δόση
Όσον αφορά την άδεια ειδικού σκοπού, ο κ.Οικονόμου επισήμανε πως «και για τους γονείς που νοσούν, ισχύει η ίδια νομοθεσία που υπήρχε επι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για τους γονείς που παίρνουν αναγκαστική άδεια».
«Εφαρμόζουμε τη νομοθεσία όπως είναι σε ισχύ, απλά προσαρμόστηκε για τον COVID» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Οι αυξημένοι θάνατοι

Ερωτηθείς για τον υψηλό αριθμό θανάτων, ο κ.Οικονόμου υπογράμμισε ότι «προφανώς και ο αριθμός των θανάτων μας απασχολεί».
«Συνδέεται με το πολύ υψηλό ποσοστό ανεμβολίαστων, με τον χρόνο που έρχονται τα περιστατικά αυτά στα νοσοκομεία και φυσικά και με παθογένειες του ΕΣΥ.
Η χώρα μας όμως παραμένει κάτω από τον μέσο όρο θανάτων στην ΕΕ» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφέροντας πως «οι εμβολιασμένοι συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν κι αυτοί κίνδυνο σοβαρής νόσησης από την Omicron».
Όπως είπε, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για την χορήγηση τέταρτης δόσης στο γενικό πληθυσμό.

Ενεργειακή κρίση

Σχετικά με τις αυξήσεις λόγω της ενεργειακής κρίσης, ο κ.Οικονόμου υπογράμμισε πως «η ενεργειακή κρίση είναι παγκόσμιο πρόβλημα».
« Όσο είναι δυναμικό το φαινόμενο θα συνεχίζουμε να αναζητούμε λύσεις και θα υπάρξουν κι άλλες μορφές στήριξης» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης