Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κόντρα στη Βουλή - Γεωργιάδης: Η ΔΕΗ δεν πρέπει να ασκεί κοινωνική πολιτική - Χαρίτσης: Επιμένετε στις νεοφιλελεύθερες εμμονές

Κόντρα στη Βουλή - Γεωργιάδης: Η ΔΕΗ δεν πρέπει να ασκεί κοινωνική πολιτική - Χαρίτσης: Επιμένετε στις νεοφιλελεύθερες εμμονές

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, τόνισε ότι η οικονομία, βιώνει μια απορρύθμιση της αγοράς

Η ακρίβεια στην αγορά τη ενέργειας και ο ρόλος της ΔΕΗ βρέθηκαν στο επίκεντρο της διαμάχης στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη, και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδη και Αλέξη Χαρίτση.
Όλα άρχισαν από την τοποθέτηση του κ. Ζαχαριάδη, ο οποίος ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση τόνισε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ η ΔΕΗ «έκανε κοινωνική πολιτική». Παρεμβαίνοντας ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε ψέματα και παράνομα τα όσα ισχυρίζονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και επικαλέστηκε τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς κανόνες της παγκόσμιας αγοράς λέγοντας ότι η ΔΕΗ λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και ως εκ τούτου η κυβέρνηση δεν μπορεί να ασκεί κοινωνική πολιτική μέσω της ΔΕΗ.
«Η ΔΕΗ είναι μία εταιρεία, εισηγμένη στο χρηματιστήριο, η οποία δουλεύει απολύτως με τους κανόνες της ιδιωτικής αγοράς. Έχει το δημόσιο ως μεγάλο μέτοχο -αλλά και πολλούς ιδιώτες μετόχους- και εποπτεύεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, όπως όλες οι άλλες εταιρείες που δρουν στην ελεύθερη οικονομία», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, ξεκαθαρίζοντας πως η κυβέρνηση «και να θέλει, ούτε δύναται, ούτε πρέπει να ασκεί κοινωνική πολιτική από τα τιμολόγια της ΔΕΗ». Σύμφωνα με τον ίδιο «θα ήταν παράνομη κρατική ενίσχυση έναντι των άλλων εταιρειών που πουλάνε ρεύμα στην Ελλάδα».

Χαρίτσης: Επιμένετε σε νεοφιλελεύθερες εμμονές

Από την πλευρά του, ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, τόνισε ότι η οικονομία, βιώνει μια απορρύθμιση της αγοράς με ακρίβεια, ανατιμήσεις και πληθωρισμό, που απειλούν τους καταναλωτές και ναρκοθετούν τις αναπτυξιακές προοπτικές.
Η επιβολή κανόνων, η αποφασιστική ρύθμιση και η σύγκρουση με την αισχροκέρδεια και τα ισχυρά συμφέροντα, αποτελούν μονόδρομο για μια προοδευτική διέξοδο από αυτή την νέα κρίση. Δυστυχώς, τόνισε, η χώρα έχει την κακή τύχη σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές, να έχει μια κυβέρνηση που επιμένει στις νεοφιλελεύθερες εμμονές της, που καταδικάζουν την χώρα σε μια ιδιότυπη μοναξιά.
Σε όλο τον κόσμο, παρατήρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει μια συζήτηση για την κρατική ρυθμιστική παρέμβαση στις αγορές ενάντια σε μονοπωλιακά συμφέροντα και εδώ στην χώρα μας έχουμε ένα πρωτοφανές φαινόμενο καρτελοποίησης με βάθος και έκταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης