Τελευταία Νέα
Πολιτική

Έξαλλος ο Πατούλης με τους υπεύθυνους της Αττικής Οδού: Να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό - Τι αναφέρει η πολιτική προστασία

Έξαλλος ο Πατούλης με τους υπεύθυνους της Αττικής Οδού: Να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό - Τι αναφέρει η πολιτική προστασία
Η ενημέρωση από την πολιτική προστασία
Σχετικά Άρθρα

Οι υπεύθυνοι της Αττικής Οδού να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό, δήλωσε μιλώντας στον Alpha ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, που δεν μπορούσε να κρύψει τον εκνευρσιμό του.

Όπως είπε ο Περιφερειάρχης, στη σύσκεψη που έκανε ο υπουργός "όλοι έχουμε αναλάβει κάποιες ευθύνες, εμείς έχουμε αναλάβει όλους τους κεντρικούς άξονες.
Αναφερόμενος στα όσα συμβαίνουν κυρίως στην Αττική Οδό ο κ. Πατούλης είπε:
"Κάποιος από αυτούς να βγεί και να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τι δεν έκανε. Αν μας ζητήσει κάποιος να ανοίγουμε και την Αττική Οδό που είναι ευθύνη άλλων, να το πράξουμε αλλα αυτό θα είναι σε βάρος άλλων οδών σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Να πάρετε τους υπευθύνους, που επρεπε να είχαν κάνει τα πάντα, και να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό".

Η ενημέρωση από την πολιτική προστασία

Την ώρα που η κακοκαιρία "Ελπίς" σφυροκοπά τη χώρα, οι Αρχές ενημερώνουν τους πολίτες για την εξέλιξη του φαινομένου, το οποίο σύμφωνα με τις προβλέψεις θα συνεχιστεί και αύριο.
Στην ενημέρωση συμμετέχουν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλος, ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς και ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος.

Στυλιανίδης: Πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες από την Αττική Οδό

Τον λόγο πήρε πρώτος ο κ. Στυλιανίδης, λέγοντας ότι μέχρι αύριο οι συνθήκες αναμένονται να είναι αντίξοες με πυκνές χιονοπτώσεις. Από αύριο το μεσημέρι στην Αττική τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν αλλά θα υπάρχει πρόβλημα από τον παγετό.

"Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στην Αττική Οδό όπου δυστυχώς η εταιρία δεν κατόρθωσε να κρατήσει τον δρόμο ανοικτό παρά τις συσκέψεις στις οποίες υποσχέθηκαν ότι θα έχουν επάρκεια μέσων", συμπλήρωσε ο κ. Στυλιανίδης και πρόσθεσε ότι "πιστεύω ότι πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες. Αυτή θα είναι η εισήγησή μου στον πρωθυπουργό". Ο υπουργός ζήτησε συγγνώμη από όσους ταλαιπωρούνται και είπε ότι γίνεται προσπάθεια απεγκλωβισμού από τροχαία και πυροσβεστική από την Αττική Οδό. Πρόσθεσε ότι αν λειτουργούσε σωστά η εταιρεία διαχείρισης δεν θα αντιμετωπίζαμε το πρόβλημα αυτή την στιγμή.

Είπε ακόμα ότι τα προβλήματα ηλεκτροδότησης είναι λιγοστά και αντιμετωπίστηκαν κυρίως στην Εύβοια, ενώ τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια να κρατηθεί ανοιχτή η εθνική οδός Αθηνών- Θεσσαλονίκης.

Πρόσθεσε ότι αύριο, το Δημόσιο θα λειτουργήσει με τηλεργασία, ενώ η τηλεκπαίδευση θα συνεχιστεί στις περιοχές όπου έχουν κλείσει τα σχολεία.

Τέλος, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν ή και να μηδενίσουν τις μετακινήσεις τους.

Οικονόμου: Στους δρόμους 3.900 αστυνομικοί στην Αττική

Στη συνέχεια, ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή στην Αττική επιχειρούν 3.900 αστυνομικοί και 883 οχήματα της ΕΛΑΣ, ενώ η αστυνομία δέχτηκε πάνω από 400 κλήσεις.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και εκείνος στην Αττική Οδό, εξηγώντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση αντιδρόμησης, ενώ με τη σειρά του κάλεσε και εκείνος τους πολίτες που πρέπει να κινηθούν με τα αυτοκίνητά τους, να έχουν βάλει αντιολισθητικές αλυσίδες.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης