Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πυρ ομαδόν κατά της κυβέρνησης από την αντιπολίτευση για το επιτελικό... χάος - Παραίτηση Μητσοτάκη ζητά ο Τσίπρας

Πυρ ομαδόν κατά της κυβέρνησης από την αντιπολίτευση για το επιτελικό... χάος - Παραίτηση Μητσοτάκη ζητά ο Τσίπρας
Παραίτηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη ζητά ο Αλέξης Τσίπρας
Σχετικά Άρθρα

Τα πυρά της κατά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στρέφει σύσσωμη η αντιπολίτευση, καταγγέλλοντας τους αρμόδιους υπουργούς και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για ανικανότητα στη διαχείριση της κακοκαιρίας «Ελπίς» και τους χάους που προκλήθηκε στην Αττική Οδό και όχι μόνο.

Τσίπρας: Κατώτερος των περιστάσεων ο Μητσοτάκης – Να φύγει το συντομότερο

Να φύγει το συντομότερο δυνατό η κυβέρνηση Μητσοτάκη
, η οποία για άλλη μια φορά αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων ζητά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την εικόνα χάους που καταγράφεται 24 ώρες μετά την επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίδα» κυρίως στην Αττική.
«Μια γνωστή εδώ και πολλές ημέρες κακοκαιρία βρήκε για άλλη μια φορά το επιτελικό κράτος ανοργάνωτο, απροετοίμαστο, ασυντόνιστο.
Κεντρικές αρτηρίες της Αθήνας έκλεισαν στο πρώτο χιόνι και δεν άνοιξαν ποτέ.
Η Αττική Οδός μετατράπηκε σε παγίδα εγκλωβισμού χιλιάδων αυτοκινήτων, γιατί κανείς δε σκέφτηκε να απαγορεύσει τη κυκλοφορία βαρέων οχημάτων που ακινητοποιήθηκαν και έκλεισαν το δρόμο.
Διακόσιοι επιβάτες τρένου, μεταξύ των οποίων και τραυματίες από σύγκρουση, έμειναν για ώρες αβοήθητοι στο κρύο.
Χιλιάδες νοικοκυριά ξημερώθηκαν χωρίς ρεύμα και θέρμανση.
Ένα εικοσιτετράωρο χάους για τη χώρα και ταλαιπωρίας για τους πολίτες της και ο κ. Μητσοτάκης, ο βασικός υπεύθυνος του χάους, απών.
Λες και βρίσκεται αλλού, λες και κυβερνά άλλη χώρα.
Μόνο οι υπουργοί του παίρνουν σβάρνα τα κανάλια για να ρίξουν την ευθύνη οπουδήποτε αλλού.
Μια κυβέρνηση και ένας πρωθυπουργός κατώτερος των περιστάσεων.
Δε μας αξίζει αυτή η συμπεριφορά.
Δε μας αξίζει αυτή η γενικευμένη ανασφάλεια που γεννά η παραμονή τους στην εξουσία.
Όσο γρηγορότερα παραιτηθούν, όσο γρηγορότερα φύγουν, τόσο το καλύτερο για τον τόπο» αναφέρει ο κ.Τσίπρας.

Νίκος Ανδρουλάκης: Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη ταλαιπωρεί διαρκώς τον ελληνικό λαό

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης τον κυβερνητικό σχεδιασμό για να αντιμετωπιστεί η κακοκαιρία που έπληξε την Αττική.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής σε δήλωσή του ανέφερε ότι «χιλιάδες συμπολίτες μας, έμειναν μόνοι τους στο έλεος της κακοκαιρίας. Άλλοι εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό, άλλοι χωρίς ρεύμα και θέρμανση και βέβαια με κλειστές κεντρικές αρτηρίες της πρωτεύουσας για ώρες».
Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ακόμη «Μέρες τώρα ήταν γνωστό ότι θα έχουμε ακραία καιρικά φαινόμενα υψηλής έντασης και μικρής διάρκειας, παρόλα αυτά δεν υπήρξε σχέδιο και συντονισμός.
Αυτό δεν είναι επιτελικό κράτος, όπως επαγγέλλεται ο κ. Μητσοτάκης, αλλά επιτελικό χάος που ταλαιπωρεί διαρκώς τον ελληνικό λαό».

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Καμία δικαιολογία δεν μπορεί να ξεπλύνει την κυβέρνηση και το επιτελικό κράτος

Την θέση πως καμία δικαιολογία δεν μπορεί να ξεπλύνει την κυβέρνηση και το επιτελικό κράτος από τις τεράστιες ευθύνες του για τα όσα έχουν συμβεί στην Αττική το τελευταίο 24ωρο διατυπώνει ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.
«Καμιά δικαιολογία δεν μπορεί να ξεπλύνει την κυβέρνηση και το περίφημο «επιτελικό κράτος» από τις τεράστιες ευθύνες τους, που άφησαν στο έλεος μιας αναμενόμενης χιονόπτωσης τους κατοίκους ολόκληρων περιοχών, ιδιαίτερα της Αττικής.
Καμιά δικαιολογία δεν υπάρχει για τους χιλιάδες εγκλωβισμένους οδηγούς επί ώρες στην Αττική Οδό και σε άλλους οδικούς άξονες, για τα νοικοκυριά που παραμένουν ακόμη και τώρα χωρίς ρεύμα και θέρμανση, για τους απροστάτευτους εργαζόμενους, για την παράλυση των μέσων μεταφοράς.
Αυτός ο εφιάλτης είναι κάτι παραπάνω από κυβερνητική ολιγωρία κι αδιαφορία.
Είναι η ίδια η εγκληματική πολιτική που συντηρεί τις τεράστιες ελλείψεις στον τομέα της πολιτικής προστασίας και του κρατικού σχεδιασμού, που θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες γιατί τις θεωρεί «ανεπίτρεπτο κόστος».
Μπροστά τους κατέρρευσε με πάταγο για άλλη μια φορά το αστικό κράτος, κατά τ' άλλα ταχύτατο και ικανότατο, όταν πρόκειται για τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων, όμως γυμνό από μέσα, υποδομές και προσωπικό, ανίκανο και χωρίς σχέδιο, όταν πρέπει να προστατέψει το λαό.
Η μόνη τελικά «προστασία» του κράτους περιορίζεται στο κυβερνητικό δόγμα της «ατομικής ευθύνης», που τη μια λέει «φύγετε για να σωθείτε» και την άλλη «μείνετε στα σπίτια για να σωθείτε».
Ντροπή!» αναφέρει ο κ.Κουτσούμπας.

Να είναι λαϊκή περιουσία οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι

«Η πολύωρη ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών στην χρυσοπληρωμένη «Αττική οδό», ξεμπροστιάζει εκείνους που έχουν κάνει σημαία τους την επιχειρηματική δράση, η οποία όμως ούτε θέλει ούτε μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος των λαϊκών αναγκών.
Σήμερα προβάλλει από παντού η απαίτηση οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι, οι εθνικές οδοί να είναι λαϊκή περιουσία χωρίς διόδια και χαράτσια, με σύγχρονα μέσα κι υποδομές.
Εδώ και τώρα, και χωρίς άλλη καθυστέρηση να αποκατασταθούν τα προβλήματα σε όλες τις περιοχές που έχουν πληγεί. Κυβέρνηση, αρμόδιοι φορείς, Περιφέρειες και Δήμοι, να εξασφαλίσουν όλα τα μέσα για τον καθαρισμό των δρόμων, να λειτουργήσουν κανονικά τα μέσα μεταφοράς, να εξασφαλιστεί η ασφαλής πρόσβαση σε νοσοκομεία.
Εδώ και τώρα με αίσθημα αλληλεγγύης να μη μείνει κανείς μόνος, κανείς απροστάτευτος!» υποστηρίζει ο κ.Κουτσούμπας.

Γ. Βαρουφάκης: Ο χιονιάς, η πανδημία, η ακρίβεια, ανέδειξαν το μεγάλο ψέμα ότι, δήθεν, ο ιδιωτικός τομέας τα κάνει όλα καλύτερα

«Ζούμε μέρες κατάρρευσης ενός μεγάλου ψέματος. Ο χιονιάς, η πανδημία, η ακρίβεια ανέδειξαν το μεγάλο ψέμα ότι, δήθεν, ο ιδιωτικός τομέας τα κάνει όλα καλύτερα», υπογραμμίζει σε σημερινή του παρέμβαση ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.
Όπως αναφέρει, «όσο ο καιρός είναι καλός, οι ολιγάρχες που εκμεταλλεύονται τους αυτοκινητόδρομους επιδίδονται τέλεια στο να μαζεύουν διόδια, διόδια, διόδια». «Το πρώτο χιόνι όμως ξεσκεπάζει την ανικανότητά τους. Αντίθετα με τους δήμους και τις περιφέρειες που κράτησαν δυσδιάβατους δρόμους ανοικτούς, οι ολιγάρχες τους έκλεισαν. Πρόκειται για επικερδή ανικανότητα. Όσο ήσασταν εγκλωβισμένοι, σκεφτήκατε το εξής απλό; Ότι το να σας απεγκλωβίσει ο ιδιώτης που νέμεται το δρόμο αποτελεί κόστος για αυτόν. Κάτι που βέβαια δεν ισχύει για τον κρατικό μηχανισμό!», συνεχίζει και προσθέτει:
«Το ίδιο με τον Covid. Με το που μας χτύπησε η πανδημία, οι κλινικάρχες έτρεξαν να κρυφτούν -την ώρα που οι κακοπληρωμένοι, απαξιωμένοι, παρατημένοι άνθρωποι του ΕΣΥ έπεσαν στη μάχη της προστασίας των πολιτών. Το ίδιο και με την ακρίβεια: Με το που αυξάνεται το κόστος ενέργειας ή των πρώτων υλών, σουπερμαρκετάδες και το καρτέλ παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος κάνουν πάρτυ ανατιμήσεων πολύ πάνω από την αύξηση του κόστους. Και μέσα στην παραζάλη των κερδών τους, κλείνουν και τις εθνικές οδούς στον χιονιά αυξάνοντας κι άλλο τα μεταφορικά κόστη - με αποτέλεσμα, την επομένη, να αυξήσουν κι άλλο τα ποσοστά κέρδους τους στα σουπερμάρκετ».

Απευθυνόμενος στους πολίτες , ο Γ. Βαρουφάκης δηλώνει χαρακτηριστικά:

«Φίλες και φίλοι,

Δεν είναι μόνο θέμα ανικανότητας του επιτελικού κράτους της "Μητσοτάκης ΑΕ".

Πρόκειται για ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ, ΕΠΙΚΕΡΔΗ για τους ολιγάρχες, ΑΠΟΤΥΧΙΑ ενός ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ που παραδίδει όλες μας τις υπηρεσίες, τα δίκτυα που οικοδόμησε από το υστέρημά του ο ελληνικός λαός - τα παραδίδει στους πολύ λίγους να τα ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.
Το ΜέΡΑ25 είμαστε εδώ για να ξεσκεπάσουμε το μεγάλο ψέμα της Υπεροχής των Ιδιωτών-Ολιγαρχών. Οι κύριοι αυτοί δεν είναι καν ιδιώτες. ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΕΣ είναι.
Το ΜέΡΑ25 είμαστε εδώ για να ανατρέψουμε τη ΧΡΕΟΔΟΥΛΟΠΑΡΟΙΚΙΑ που έχτισαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα, εν μέσω πανδημίας και χιονιά, θυμίζουμε το εξής απλό:
Κάθε δίκτυο, υπηρεσία ή αγαθό κοινής ωφέλειας που ιδιωτικοποιείται καταστρέφεται!
Να γιατί λέμε ότι ΡΗΞΗ είναι η μόνη απάντηση στην Κρίση, σε κάθε έκφανσή της».

Κ. Βελόπουλος: Επιστροφή της Αττικής Οδού στο Δημόσιο και απόδοση ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση

Την επιστροφή της Αττικής Οδού στο Δημόσιο, την απόδοση ευθυνών προς «πάσα κατεύθυνση», και την καταβολή αποζημιώσεων σε όσους ταλαιπωρήθηκαν, ζητά με δήλωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. «Με καθυστέρηση 12 ωρών ο πρωθυπουργός αντέγραψε την πρόταση μας και «απαίτησε» από την «Αττική Οδό» χρηματική αποζημίωση για τους οδηγούς για τα δεινά που υπέστησαν. Πρόκειται φυσικά για μία υποκριτική διαμάχη διότι την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αντί να επανακτήσει την χρυσοφόρο οδική αρτηρία καθώς λήγει η σύμβαση παραχώρησης, ετοιμάζεται να την εκχωρήσει για άλλα 25 χρόνια», αναφέρει στην δήλωσή του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και συνεχίζει.
«Εμείς λοιπόν απαιτούμε την επιστροφή της Αττικής Οδού και των εκατοντάδων εκατομμυρίων εσόδων της, άμεσα στο Δημόσιο, καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ να πάρουν ξεκάθαρη θέση πέρα από τα «κροκοδείλια δάκρυα». Η «ομερτά» της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, που προτάσσουν την εξυπηρέτηση άνομων συμφερόντων έναντι του δημοσίου συμφέροντος, πρέπει να «σπάσει».
Επιπλέον, πέραν της Αττικής Οδού, δεκάδες χιλιάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν σε «δημόσιες» οδικές αρτηρίες, όπως η Λεωφόρος Μεσογείων, η Κατεχάκη, η Κηφισίας, η Λ. Αθηνών, η Λ. Κηφισού, με την Ελλάδα να κόβεται στη μέση. Επιβάτες έμειναν εγκλωβισμένοι για 18 ώρες σε τρένα, χωρίς τροφή και νερό. Πολίτες έμειναν στη μέση του δρόμου επειδή διακόπηκαν οι δημόσιες συγκοινωνίες. Χιλιάδες επιβάτες εγκλωβίστηκαν στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, καθώς δεν είχαν τρόπο να μετακινηθούν.
Αυτούς τους ανθρώπους ποιος θα τους αποζημιώσει; Για αυτές τις δημόσιες οδούς και υποδομές «τις πταίει»; Ο «κακός τους ο καιρός» ή η εγκληματική τους ανικανότητα; Ποιος θα αποζημιώσει τις χιλιάδες οικογένειες που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα μέσα σε πολικό ψύχος, την ώρα που τα γαλάζια golden boys μοιράζουν μπόνους στους εαυτούς τους στην δήθεν «ιδιωτική ΔΕΗ»;
Η Ελληνική Λύση θα επιδιώξει την απόδοση ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση, στο ακέραιο. Όπως επίσης και την αντίστοιχη αποζημίωση σε κάθε Έλληνα πολίτη που μαρτύρησε από την ανυπαρξία του ανεύθυνου κράτους και της επικίνδυνης κυβέρνησης», καταλήγει ο κ. Βελόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης