Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Επιστολές με ερωτήματα για την αξιοπιστία της δημοσκόπησης από την Abacus Research

ΣΥΡΙΖΑ: Επιστολές με ερωτήματα για την αξιοπιστία της δημοσκόπησης από την Abacus Research
Την επιστολή αυτή υπογράφουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Βούτσης, Γιώργος Κατρούγκαλος, Σπύρος Λάππας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Παύλος Πολάκης

Δύο επιστολές κατέθεσε σήμερα Παρασκευή 28 Ιανουαρίου ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προκειμένου να θέσει ερωτήματα για την εταιρεία Abacus Research και την δημοσκόπηση που προβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA.
Συγκεκριμένα, επιστολή κατατέθηκε προς τον πρόεδρο και τα μέλη της Ελεγκτικής Δημοσκοπήσεων, καθώς επίσης και προς την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.
Στην πρώτη επιστολή, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως από τη δημοσκόπηση εγείρονται ορισμένα ερωτήματα σχετικά με την επιστημονική ορθότητα της έρευνας.
Ειδικότερα, αναφέρεται στο γεγονός ότι υπήρχαν δύο έρευνες, η πρώτη με ημερομηνίες συλλογής στοιχείων 19 - 23 Ιανουαρίου και πολιτικές ερωτήσεις για την πρόθεση ψήφου και η δεύτερη με ημερομηνία συλλογής στοιχείων την Τρίτη 25 Ιανουαρίου με ερωτήσεις για την κατανομή ευθυνών σχετικά με το τριήμερο όπου παρέλυσε ο κρατικός μηχανισμός.
Στο πλαίσιο αυτό, ζητά από την Ελεγκτική των Δημοσκοπήσεων να διερευνήσει την ορθότητα της δημοσκόπησης.
Στη δεύτερη επιστολή ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά τη σύγκληση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να ελεγχθεί η αξιοπιστία της εταιρείας Abacus Research, για την οποία, όπως αναφέρεται, εγείρονται ερωτήματα.
Την επιστολή αυτή υπογράφουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Βούτσης, Γιώργος Κατρούγκαλος, Σπύρος Λάππας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Παύλος Πολάκης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης