Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρουφάκης: Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη και καλούμε σε συμπόρευση κατά της ολιγαρχίας

Βαρουφάκης: Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη και καλούμε σε συμπόρευση κατά της ολιγαρχίας
Ο κ. Βαρουφάκης κάλεσε σε παλλαϊκή συμπόρευση «κατά της ολιγαρχίας χωρίς σύνορα»

Καταψηφίζουμε σήμερα την «Μητσοτάκης ΑΕ» και καλούμε τη νεολαία να βγει μπροστά ακηδεμόνευτη να συγκρουστεί με το σύμπλεγμα κράτους-εταιρειών, τόνισε από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης την Κυριακή 31/1/2022.
Ο κ. Βαρουφάκης κάλεσε σε παλλαϊκή συμπόρευση «κατά της ολιγαρχίας χωρίς σύνορα» και ζήτησε «αποκεντρωμένες, συμμετοχικές, βιώσιμες οικονομικές δραστηριότητες, στη βάση προηγμένων πράσινων τεχνολογιών που επιτρέπουν την κατάργηση των μονοπωλίων».
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΜέΡΑ 25, κάθε δίκτυο, υπηρεσία ή αγαθό κοινής ωφέλειας που ιδιωτικοποιείται, υπονομεύεται, κάθε νέο κονδύλι που έρχεται, κυρίως υπό την μορφή νέου χρέους στην Τρόικα, πλουτίζει τους ολιγάρχες εις βάρος της πλειοψηφίας.
Ο κ. Βαρουφάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως «ο σημερινός πρωθυπουργός έχει πρόγραμμα:
Αφήνει την καταστροφή να γίνει και, με το που συμβαίνει η προδιαγεγραμμένη καταστροφή, αρχίζει να μοιράσει δανεικό από την Τρόικα χρήμα, πακτωλούς στους ολιγάρχες, ψίχουλα στα θύματα».

«Η κυβέρνηση πρέπει να πέσει»

Ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι η κυβέρνηση «πρέπει να πέσει, χθες, σήμερα, αύριο» και πως το ερώτημα είναι τι κυβέρνηση πρέπει να έρθει.
Είπε ότι το ΜέΡΑ25 υπερψηφίζει την πρόταση δυσπιστίας, αλλά ως μομφή κατά της ολιγαρχίας.
Απευθυνόμενος δε στον ΣΥΡΙΖΑ, τον κάλεσε να δεσμευθεί πως σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση θα επαναφέρει την Αττική Οδό στο Δημόσιο.
Μίλησε για βολική κοκορομαχία μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης που βολεύει και τους δυο και αφορά το ποιος είναι περισσότερο ανεπαρκής.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης