Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαργαρίτη Σχοινά «δείχνουν» στη κυβέρνηση για τη διαρροή περί τεχνοκρατικής κυβέρνησης και κινδύνου για Ταμείο Ανάκαμψης

Μαργαρίτη Σχοινά «δείχνουν» στη κυβέρνηση για τη διαρροή περί τεχνοκρατικής κυβέρνησης και κινδύνου για Ταμείο Ανάκαμψης
Βλέπουν ως υπεύθυνο της διαρροής το περιβάλλον του Μαργαρίτη Σχοινά
Σχετικά Άρθρα

To δημοσίευμα της ιστοσελίδας Euroactiv που μιλούσε για πηγή της Κομισιόν που ισχυριζόταν την ανάγκη τεχνοκρατικής κυβέρνησης στην Ελλάδα προκειμένου εκταμιευτεί η επόμενη δόση για το Ταμείο Ανάκαμψης, ενόχλησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Βλέπουν ως υπεύθυνο της διαρροής το περιβάλλον του Μαργαρίτη Σχοινά

Μάλιστα, υπάρχουν στελέχη μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου που είδαν συγκεκριμένο δάκτυλο πίσω από αυτή την διαρροή, η οποία θα πρέπει να πούμε ότι διαψεύστηκε επίσημα από την Κομισιόν ως ανυπόστατη, ως εντελώς γελοία και αβάσιμη.
Συγκεκριμένα, κυβερνητικοί κύκλοι βλέπουν πίσω από την διαρροή τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά ο οποίος, παλαιότερα στο περιβάλλον του αλλά και σε μιντιακούς ομίλους είχε θέσει τον εαυτό του ως υποψήφιο για πρωθυπουργό κοινής αποδοχής από τα δύο μεγάλα κόμμα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Ο Σχοινάς επέβαλε στο Μαξίμου τον Στυλιανίδη

Μάλιστα, για όσους γνωρίζουν το παρασκήνιο, ο Χρίστος Στυλιανίδης ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας ήταν επιλογή του Μαργαρίτη Σχοινά που τον πρότεινε στον έλληνα Πρωθυπουργό λίγο μετά το καλοκαίρι του 2021.
Τον παρουσίασε ως τον απόλυτο τεχνοκράτη στα θέματα Πολιτικής Προστασίας στον Πρωθυπουργό και έτσι πείστηκε ο δεύτερος να τον υπουργοποιήσει.

Φιλοτεχνεί κυβερνητικό προφίλ ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν

Τον Χρ.Στυλιανίδη αλλά κυρίως τον Μαργαρίτη Σχοινά τον στηρίζουν αρκετά μιντιακά συγκροτήματα και σιγά σιγά αρχίζει και φιλοτεχνεί προφίλ πολιτικού ευρείας αποδοχής.
Αν και προέρχεται από το χώρο της ΝΔ έχει πολλούς φίλους στην Κεντροαριστερά.
Έχει συμμετάσχει σε reality ως quest (ΜasteChef), συχνά φιλοξενείται στα πάνελ τηλεοπτικών εκπομπών, αποκτάει προσβάσεις σε παραδοσιακούς χώρους όπως η Εκκλησία ενώ ανοίγεται και σε λαοφιλή αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο –οπαδός του Άρη- όπου συμμετέχει σε τουρνουά με πρόσφυγες, παίρνει μέρος σε διασκέψεις της UEFA αλλά και παίρνει θέση σε ζητήματα του ποδοσφαίρου όπως τότε που τάχθηκε εναντίον στην κλειστή SUPER LIGA κάποιων κραταιών ποδοσφαιρικών ομάδων στην Ευρώπη.

Είναι φαν της τεχνοκρατικής κυβέρνησης – Βάσιμο ότι τα κονδύλια θα πάνε σε λίγους

Ωστόσο, παρόλο που ο κ. Σχοινάς διατηρεί σχέση με τον Πρωθυπουργό σε ρόλο συμβουλευτικό, για πολλούς και μέσα στο πρωθυπουργικό Μέγαρο είναι ένας από τους θιασώτες της τεχνοκρατικής κυβέρνησης.
Επίσης, τι άλλο λέει η διαρροή;
Ότι η Κομισιόν φοβάται μήπως τα χρήματα για την χρηματοδότηση επενδύσεων καταλήξουν σε χέρια τοπικών ολιγαρχών – φίλων υπουργών της κυβέρνησης.
Ουσιαστικά, φωτογραφίζει συγκεκριμένα υπουργεία που οι υπουργοί είναι πολιτικοί και όχι τεχνοκράτες…
Έχουμε αναφέρει ξανά ότι η επιλεξιμότητα επενδύσεων και επιχειρήσεων από τις τράπεζες θα είναι περιορισμένη, δεν θα έχουμε διασπορά των ευρωπαϊκών πόρων σε όλες τις επιχειρήσεις, οπότε έχει λογική βάση ο συγκεκριμένος προβληματισμός.

Εκλογές τον Σεπτέμβριο λέει η πηγή της Κομισιόν και όντως στο Μαξίμου το σκέφτονται

Τέλος, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Αθήνα σκέφτεται σοβαρά να πάει σε εκλογές τον Σεπτέμβριο ώστε να αναδειχθεί νέα κυβέρνηση διότι αλλιώς μπορεί να κινδυνεύει η δόση του Ταμείου Ανάκαμψης που θα δοθεί καλοκαίρι.
Δεν θα ήταν ο μόνος λόγος για εκλογές το φθινόπωρο.
Είναι και η ραγδαία φθορά της κυβέρνησης που θα αναγκάσουν το Μέγαρο Μαξίμου να προσφύγει σε εκλογική αναμέτρηση.
Το Μαξίμου όντως σκέφτεται και αυτό το σενάριο του αιφνιδιασμού μετά το καλοκαίρι.
Με τέτοιους ρυθμούς και την μονιμοποίηση της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης, το 2023 θα είναι καταστροφικό σενάριο.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης