Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σάλος από τη δήλωση Σκυλακάκη ότι «οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητο και εάν μειωνόταν ο φόρος θα επωφελούνται οι πλούσιοι»

Σάλος από τη δήλωση Σκυλακάκη ότι «οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητο και εάν μειωνόταν ο φόρος θα επωφελούνται οι πλούσιοι»
Ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, σχολίασε τις τιμές που επικρατούν στα καύσιμα, ενώ αναφέρθηκε στον φόρο που ισχύει, διαχωρίζοντας τα δεδομένα για πλούσια και φτωχά νοικοκυριά
Οι χθεσινές (2/2) δηλώσεις του κ. Σκυλακάκη ότι δηλαδή οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητο και εάν μειωνόταν ο φόρος θα επωφελούνται οι πλούσιοι, προκάλεσε έκρηξη οργής στους χρήστες των social media. 
Ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 fm, σχολίασε τις τιμές που επικρατούν στα καύσιμα, ενώ αναφέρθηκε στον φόρο που ισχύει, διαχωρίζοντας τα δεδομένα για πλούσια και φτωχά νοικοκυριά.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα καύσιμα δεν έχουν αυξηθεί όπως το φυσικό αέριο αλλά είναι στα επίπεδα του 2012 και του 2013 και είναι μία τιμή που είναι 6, 7 με 10% ενώ εκτιμά πως θα είναι παροδική.
«Το κυριότερο όμως είναι ότι ο φόρος στα καύσιμα είναι ένας αντιστρόφως προοδευτικός φόρος. Δηλαδή τι γίνεται: τα καύσιμα, τα πιο φτωχά νοικοκυριά τα χρησιμοποιούν πολύ λιγότερο γιατί δεν έχουν αυτοκίνητο, ο βαρύς φόρος στα καύσιμα είναι στη βενζίνη και είναι τεράστιος φόρος αλλά τα φτωχά νοικοκυριά δεν έχουν αυτοκίνητο, πώς να το κάνουμε; Tο μεγαλύτερο κομμάτι των συνταξιούχων, πάρα πολλοί άνεργοι κτλ. δεν έχουν αυτοκίνητο» επεσήμανε αρχικά.
«Αυτοί δε, που έχουν δύο – τρία αυτοκίνητα, που δεν τους λες φτωχούς της κοινωνίας, θα ωφεληθούν περισσότερο. Οπότε θα κάνουμε μία μείωση φόρου που θα ωφελεί κατά κύριο λόγο τους πιο πλούσιους και δεν θα παρεμβαίνει, θα αφήνει απροστάτευτους τελείως τους φτωχότερους φαίνεται παράλογο» υπογράμμισε.
«Ιδίως από τη στιγμή που έχουμε κάνει διπλασιασμό του επιδόματος θέρμανσης οπότε καλύπτουμε τοι θέμα των καυσίμων θέρμανσης που είναι αυτό που καίει και θα καίει τα νοικοκυριά για ένα δίμηνο - τρίμηνο. Μετά θα περάσει ο Μάρτης παλουκοδάρτης και θα έρθει ο Απρίλιος όπου ελπίζω πως θα επανέρθουμε σε μία καλύτερη κατάσταση» επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Ορισμένα από τα δηκτικά σχόλια των χρηστών του Twitter:
 

 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης