Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σακελλαροπούλου σε Djukanovic (Μαυροβούνιο): Προς το συμφέρον της ΕΕ η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων

Σακελλαροπούλου σε Djukanovic (Μαυροβούνιο): Προς το συμφέρον της ΕΕ η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων
Ο πρόεδρος του Μαυροβουνίου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως η ευρωπαϊκή προοπτική των δυτικών Βαλκανίων είναι προς το πολιτικό και οικονομικό συμφέρον της ΕΕ διατύπωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα 8/2 με τον πρόεδρο του Μαυροβουνίου Milo Djukanovic, ο οποίος πραγματοποιεί από σήμερα διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.
Η κα. Σακελλαροπούλλου υπογράμμισε τη σταθερή προσήλωση της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και τη στήριξη της χώρας μας στην ευρωπαϊκή πορεία του Μαυροβουνίου.
«Η Ελλάδα πιστεύει ότι σε περιόδους με αυξανόμενες παγκόσμιες προκλήσεις, όπως αυτή που διανύουμε, η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων είναι προς το πολιτικό και οικονομικό συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά αποτελεί και κίνητρο για τις χώρες αυτές, προκειμένου να κάνουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις» είπε η κα.Σακελλαροπούλου, επισημαίνοντας πως «υποστηρίζουμε απολύτως την πρωτοβουλία της γαλλικής Προεδρίας του Συμβουλίου, ώστε να μη χαθεί το momentum πολιτικής διεύρυνσης των Δυτικών Βαλκανίων».
Από την πλευρά του, ο Milo Djukanovic ευχαρίστησε την Ελληνίδα ομόλογό του για τη συνεχή υποστήριξη και βοήθεια της χώρας μας στην ευρωπαϊκή πορεία του Μαυροβουνίου και όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης