Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική του Μαυροβουνίου

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική του Μαυροβουνίου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε την σταθερή υποστήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων

Με τον Πρόεδρο του Μαυροβουνίου, Milo Dukanovic, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα, την πρώτη επίσημη επίσκεψη αρχηγού κράτους του Μαυροβουνίου από την ανεξαρτητοποίησή του, το 2006, συναντήθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι δυνατότητες και οι προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας, με έμφαση στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, της ενέργειας και του τουρισμού.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε την σταθερή υποστήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, ενώ αναφέρθηκε στην έμπρακτη στήριξη της χώρας μας προς το Μαυροβούνιο, με την παροχή τεχνογνωσίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για θέματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, ενώ ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον συνομιλητή του για τις επικείμενες επισκέψεις του σε χώρες της περιοχής.
Ο κ. Μητσοτάκης αποδέχθηκε την πρόσκληση του κ. Dukanovic να επισκεφθεί το Μαυροβούνιο το επόμενο διάστημα.
Κατά την έναρξη της συνάντησης των διευρυμένων αντιπροσωπειών οι δύο ηγέτες είχαν τον ακόλουθο διάλογο:
Κυριάκος Μητσοτάκης: Κύριε Πρόεδρε, είναι ιδιαίτερη η χαρά μου που σας υποδεχόμαστε στην Ελλάδα, στην πρώτη επίσκεψη αρχηγού κράτους του Μαυροβουνίου μετά την ανεξαρτησία της χώρας σας.
Και στη μακράν κατ' ιδίαν συνάντησή μας είχαμε την ευκαιρία να επαναβεβαιώσουμε δύο σταθερές: η πρώτη είναι η εξαιρετική ποιότητα των διμερών μας σχέσεων αλλά και οι σημαντικές προοπτικές που ανοίγονται, κυρίως στον οικονομικό τομέα, και η δεύτερη είναι ότι η θέση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων είναι στην Ευρώπη.
Η Ελλάδα θα εξακολουθεί να αγωνίζεται, να στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, προφανώς υπό την προϋπόθεση ότι πληρούνται όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα όμως ότι αυτή η προοπτική, της ευρωπαϊκής πορείας των Δυτικών Βαλκανίων, είναι απολύτως απαραίτητη για να εξασφαλίσουμε τη σταθερότητα και την ευημερία στην ευρύτερη περιοχή μας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης