Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Δεν μειώνουμε τον ΦΠΑ – Ψέματα όσα είπε ο Δούκας – Στην ώρα τους οι εκλογές

Οικονόμου: Δεν μειώνουμε τον ΦΠΑ – Ψέματα όσα είπε ο Δούκας – Στην ώρα τους οι εκλογές
Βασική προτεραιότητα μας είναι η σωστή εκτέλεση του προϋπολογισμού είπε ο κ.Οικονόμου
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει στην παρούσα φάση σε μείωση του ΦΠΑ καθώς και ότι αυτό που προέχει είναι η σωστή εκτέλεση του προϋπολογισμού διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, ο οποίος αφού χαρακτήρισε ψέματα τα όσα είπε πρόσφατα ο δήμαρχος Σπάρτης, Π. Δούκας, τόνισε ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους.
«Βρισκόμαστε σε ένα σημείο που ο κόσμος αντιμετωπίζει πολύ σοβαρές δυσκολίες από τις ανατιμήσεις και στην ενέργεια και στην αγορά.
Οι αιτίες δεν είναι εξωγενείς, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι κι εμείς, όπως κι όλος ο κόσμος, αντιμετωπίζουμε πολύ μεγάλες δυσκολίες.
Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει με σύνεση και με ένα συγκεκριμένο μοντέλο και φιλοσοφία πολιτικής να αντιμετωπίσει αυτές τις δυσκολίες», είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Οικονόμου.
«Καταβάλλεται προσπάθεια με πολιτικές που συνεχίζουν να αυξάνουν το εισόδημα, με πολιτικές στοχευμένης στήριξης των πιο ευάλωτων, αλλά και ευρύτερων στρωμάτων.
Σ' αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι σημερινές ανακοινώσεις του κ. Σκρέκα.
Άλλα 350 εκατομμύρια για το Φεβρουάριο για το ηλεκτρικό ρεύμα, για το φυσικό αέριο στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις.
Επιπλέον, είχαμε την ανακοίνωση για τον ΕΝΦΙΑ, έχουμε την αύξηση του κατώτατου μισθού που θα γίνει το Μάιο, γενναία ενίσχυση του εισοδήματος και αυτή, αλλά και πολιτικές ελέγχου και εποπτείας της αγοράς» ανέφερε ο κ.Οικονόμου.

Μείωση ΦΠΑ

«Σου λέει κάποιος γιατί δεν μειώνεις τον φόρο, τον Φ.Π.Α. ή τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης για να πέσει κάπου η τιμή σε κάποια προϊόντα;
Η απάντηση είναι ότι αυτός που πρέπει να πάρει την απόφαση, οφείλει να ζυγίσει πολλές παραμέτρους του συγκεκριμένου ζητήματος.
Αφενός τα περιθώρια να εκτελέσουμε τον Προϋπολογισμό μας, όπως πρέπει, για να μη διακινδυνεύσουμε την πορεία της χώρας και επανέλθουμε σε φιλοσοφίες και σε λογικές άλλων εποχών, που μας έβαλαν σε μεγάλες περιπέτειες, δεν είναι τέτοια που επιτρέπουν να σκεφτούμε αυτού του είδους τις παρεμβάσεις τώρα.
Και αφετέρου είναι και αμφίβολο το κατά πόσο θα είχαν ουσιαστικό αποτύπωμα στην τσέπη του καταναλωτή» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Βασική προτεραιότητα η σωστή εκτέλεση του Προϋπολογισμού

«Η σωστή εκτέλεση του Προϋπολογισμού είναι μια βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης, που δεν αφορά μόνο εμάς εδώ στη χώρα, αφορά και την οπτική του πώς βλέπουν τη χώρα και απέξω.
Πρώτον, θα δίναμε λάθος σήμα.
Δεύτερον, είναι πολύ ισχυρή η πιθανότητα η κίνηση αυτή, που θα στερούσε σημαντικό κομμάτι εσόδων από τον κρατικό Προϋπολογισμό, να μην είχε το αντίστοιχο και ανάλογο αποτύπωμα που θέλει ο κόσμος.
Δεν θα σήμαινε αυτόματα ότι θα πληρώναμε πολύ φθηνότερα τα είδη στα σούπερ-μάρκετ ή πολύ φθηνότερα ακόμα και τη βενζίνη.
Διότι το ότι μειώνεις το Φ.Π.Α., δεν σημαίνει ότι οι αλυσίδες ή οι εταιρίες αυτόματα θα ρίξουν τις τιμές τους και θα εισπράξει το όφελος ο καταναλωτής. Δεν υπάρχει κανένας τέτοιος αυτόματος μηχανισμός.
Οφείλουμε, προφανώς, να μην καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια.
Να εξαντλούμε κάθε δυνατότητα που έχουμε, να στεκόμαστε στο πλευρό όλων, αλλά ταυτόχρονα να μη θέτουμε σε κίνδυνο την προοπτική της χώρας, την αναπτυξιακή της προοπτική, τη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας και την αξιοπιστία που έχουμε χτίσει.
Μια αξιοπιστία, η οποία, παρά τις κρίσεις που αντιμετωπίζουμε, αποδίδει καρπούς.
Γι' αυτό έρχονται στην Ελλάδα κολοσσοί, γι' αυτό δημιουργούνται θέσεις εργασίας, γι' αυτό έχουμε τους ρυθμούς ανάπτυξης που έχουμε» ανέφερε ο κ.Οικονόμου.

Στην ώρα τους οι εκλογές

Ο κ. Οικονόμου επανέλαβε επίσης ότι «οι εκλογές θα γίνουν το 2023».
«Η κυβέρνηση προχωρά και με τις επιτυχίες της και με λιγότερο πετυχημένες ή άστοχες παρεμβάσεις.
Έχει το θάρρος και το ειδικό πολιτικό και ηθικό βάρος να εντοπίζει και να αναγνωρίζει τις αδυναμίες, να διορθώνεται και να παράγει αποτελέσματα προς όφελος των πολιτών.
Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Και όταν θα γίνουν οι εκλογές στο χρόνο τους και στην ώρα τους, με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, θα κερδηθούν από τη Νέα Δημοκρατία» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ψέματα είπε ο Δούκας

Αναφερόμενος στα όσα υποστήριξε πρόσφατα ο δήμαρχος Σπάρτης Π. Δούκας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε πως είπε ψέματα
«Ήταν σχόλια καθ' υπερβολή, σε μία πάρα πάρα πολύ ατυχή προσέγγιση, που δεν έχει καμία σχέση ούτε με την αληθινή ιστορία, το πώς έγιναν τα γεγονότα στην Ηλεία, αλλά ούτε και με την αισθητική και τον τρόπο που η παράταξη διαχρονικά προσεγγίζει τέτοιου είδους ζητήματα» είπε ο κ.Οικονόμου, ο οποίος έκανε λόγο και για «άστοχη και ατυχής προσέγγιση και αντιμετώπιση από την πλευρά του κ. Λιβανού», επισημαίνοντας πως «η άμεση αντίδραση του πρωθυπουργού, αναδεικνύει ότι στα ζητήματα αυτά, δεν χωρούν εκπτώσεις, ούτε μπορούμε να επιτρέπουμε τέτοιου είδους αντιδράσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης