Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Αυστηρά προσηλωμένη η κυβέρνηση μέχρι την ολοκλήρωση της 4ετίας στο δρόμο που χάραξε από την πρώτη στιγμή

Οικονόμου: Αυστηρά προσηλωμένη η κυβέρνηση μέχρι την ολοκλήρωση της 4ετίας στο δρόμο που χάραξε από την πρώτη στιγμή
«Η χώρα έχει ένα πάρα πολύ μεγάλο στόχο για το επόμενο διάστημα, να βγει οριστικά από το καθεστώς εποπτείας και να αποκτήσει επενδυτική βαθμίδα», ανέφερε ο Γ. Οικονόμου

«Βασική προϋπόθεση για να συνεχίσουμε την πορεία ασφαλούς διέλευσης μέσα από επάλληλες και δύσκολες κρίσεις, αλλά και να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του αύριο, είναι να έχουμε μία σταθερή, στιβαρή, ειλικρινή διακυβέρνηση με σχέδιο, που να γνωρίζει τι πρέπει να κάνει, να έχει τα εργαλεία για να το πραγματοποιήσει και να κρατά πολύ ψηλά, να περιφρουρεί με πολύ μεγάλη προσοχή τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες, αυτός είναι ο δρόμος τον οποίο χαράξαμε εμείς από την πρώτη στιγμή και θα μείνουμε αυστηρά προσηλωμένοι σε αυτό το δρόμο μέχρι την ολοκλήρωση της τετραετίας», τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου.
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, κατά την ομιλία του στο 5ο αναπτυξιακό συνέδριο Θεσσαλονίκης, που οργάνωσε διαδικτυακά το Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης (ΕΛΙΝΕΚΑ), υπογράμμισε πως στόχος η οριστική έξοδος από το καθεστώς εποπτείας.
Όπως ανέφερε, «η χώρα έχει ένα πάρα πολύ μεγάλο στόχο για το επόμενο διάστημα, να βγει οριστικά από το καθεστώς εποπτείας και να αποκτήσει επενδυτική βαθμίδα».
Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, «αυτός ο στόχος προϋποθέτει την αξιοπιστία της χώρας δημοσιονομικά, για αυτό ακριβώς κινούμαστε με έναν σώφρονα και συνετό τρόπο, μακριά από λογικές άλλων εποχών που μπορεί να ακούγονται ευχάριστα στα αυτιά ανθρώπων, κυρίως όταν οι δυσκολίες είναι τέτοιες που όλους μας βάζουν σε πιο δυσμενή κατάσταση, είναι όμως μία απαραίτητη προϋπόθεση για να μη ξεστρατίσουμε».

Για πολλαπλές κρίσεις

Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση αντιμετώπισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις πολλαπλές κρίσεις (πανδημία, ακρίβεια κ.α.) και το ισοζύγιο μπορεί να χαρακτηριστεί «θετικό», καθώς «δεν διερράγη ο κοινωνικός και παραγωγικός ιστός, δεν διασαλεύτηκε η σταθερότητα της χώρας και δεν υπέστη η χώρα ανεπανόρθωτα πλήγματα».
Σημείωσε δε, πως αυτό δεν ήταν κάτι το αυτονόητο, δεδομένων στων συνθηκών και του ότι η Ελλάδα εξέρχονταν από μια υπερδεκαετή περιπέτεια (μνημόνια), ενώ πολλές φορές υπήρξαν και θετικά αποτελέσματα, όπως η απόδοση του Κράτους με γεωμετρική πρόοδο (το εμβολιαστικό πρόγραμμα, ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Κράτους), η γρήγορη, αποφασιστική και επιτυχημένη αντίδραση στις προκλήσεις στον Εβρο.

Θετικό αποτύπωμα ανάπτυξης

Στη χώρα δημιουργήθηκε ένα θετικό αποτύπωμα ανάπτυξης, επιτεύχθηκαν "φοβεροί" ρυθμοί ανάπτυξης και η Ελλάδα είναι πρωταγωνίστρια, από τους πιο δυναμικούς ρυθμούς ανάπτυξης για το 2021, η δεύτερη πιο αναπτυσσόμενη χώρα στην Ευρωζώνη και το ίδιο αναμένεται και για το 2022.
Υπήρξε άμεση αποκλιμάκωση της ανεργίας και η χώρα σήμερα έχει περισσότερους εργαζόμενους σε σχέση με το 2010.
«Όλο αυτό το θετικό αποτύπωμα ανάπτυξης που είχαμε, παρά την κρίση, έγινε εξαιτίας μιας αποφασιστικής επιλογής που έκανε ο πρωθυπουργός, από την πρώτη στιγμή», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «να διαχειριστούμε την κρίση και να μείνουμε στο πλευρό της κοινωνίας, δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι θα μείνει οποιοσδήποτε πίσω, το κράτος θα είναι εκεί για να στηρίξει γενναία όταν απαιτείται, προκειμένου να μην διαρραγεί ο παραγωγικός ιστός της χώρος και θα διαχειριστούμε ένα σώφρονα και συνετό τρόπο την επίθεση των ανατιμήσεων, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο τη γενικότερη πορεία της ελληνικής οικονομίας, χωρίς να διακινδυνεύσουμε τη δημοσιονομική σταθερότητα, χωρίς να πριονίσουμε το κλαδί της αξιοπιστίας πάνω στο οποίο καθόμαστε».

Στο επίκεντρο η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία

Τέλος, αναφερόμενος στη Θεσσαλονίκη και στη Μακεδονία, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής της κυβέρνησης για την ανάπτυξη που δικαιούνται, μία ανάπτυξη που θα δώσει τη δυνατότητα να αποκτήσουν ένα αποτύπωμα και ένα πρόσημο, αντάξιο των προσδοκιών των πολιτών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης