«Είναι απολύτως προφανές ότι παρά τις μεγάλες προσπάθειες της κυβέρνησης να ελεγχθεί ο πληθωρισμός – και πράγματι έχουμε καταφέρει σταθερά να είμαστε στις χαμηλότερες θέσεις της Ευρώπης σε αυτό το θέμα – τα νοικοκυριά υποφέρουν από μια ραγδαία αύξηση των τιμών», αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews ο κ. Γεωργιάδης.
Σημειώνει δε, πως στοχευμένα μέτρα στους ευάλωτους θα βοηθήσουν αυτούς που έχουν πράγματι ανάγκη.
Πανδημία και θάνατοι
Αναφερόμενος στην πανδημία και την υψηλή θνητότητα, που τους κατηγορεί η αντιπολίτευση, αφού σημειώνει πως «η αντιπολίτευση μας κατηγορεί συνεχώς για τα πάντα και άρα, δεν έχει πολύ μεγάλη σημασία το γιατί μας κατηγορεί», ο κ. Γεωργιάδης προσθέτει πως η αξιωματική αντιπολίτευση για την υψηλή θνητότητα που είναι ένα πολύ επώδυνο για όλους γεγονός, δεν μπορεί να πει κουβέντα.
Όπως εξηγεί ο υπουργός, «ο λόγος είναι πως αυτοί οι άνθρωποι που πεθαίνουν κάθε ημέρα είναι όλοι άνω των 60 ετών και ανεμβολίαστοι. Στα όποια μέτρα πήρε η κυβέρνηση για να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, ακριβώς για να μην πεθαίνουν τόσοι άνθρωποι κάθε ημέρα, η αντιπολίτευση είπε «όχι». Άρα, δεν έχει το ηθικό δικαίωμα να μιλά για αυτούς».
Απάντηση σε ΣΥΡΙΖΑ για πρόωρες εκλογές
«Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά με ένταση πρόωρες εκλογές και την ίδια στιγμή τρέμει το φυλλοκάρδι του μην τυχόν και τις κάνουμε», απαντά σχετικά ο κ. Γεωργιάδης.
΄Όπως τονίζει, «όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι ο κ. Τσίπρας ξαφνικά, από εκεί που έλεγε ότι μια σοβαρή αντιπολίτευση δεν μπορεί να ζητά εκλογές εν μέσω πανδημίας, τώρα ζητά εκλογές εν μέσω πανδημίας, κυρίως, λόγω των συσχετισμών που έγιναν στο ΠΑΣΟΚ.
Το πρόβλημα είναι ότι, παράλληλα με αυτό, έχει πιστέψει στη λογική της σύγκρουσης που υιοθέτησε το 2012-2014 και αυτό φοβάμαι μην πληρώσει ξανά η χώρα».
"Η Κουμουνδούρου με βάζει στο στόχαστρο επειδή υπάρχω, επειδή αναπνέω"
Σε άλλο σημείο αναφέρει πως η Κουμουνδούρου τον βάζει στο στόχαστρο επειδή υπάρχει και αναπνέει.
Μάλιστα, απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ότι το υπουργείο Παιδείας έδωσε έγκριση στα προγράμματα της Ελληνικής Αγωγής, απαντά πως "δεν υπάρχει κανένα ζήτημα ως προς την έγκριση των προγραμμάτων αυτών, καθόσον δεν υπάρχει κανένα οικονομικό αντάλλαγμα" και η υπηρεσία προσφέρεται δωρεάν, χωρίς να επιβαρύνεται το κράτος ούτε με ένα ευρώ, ενώ αποτελεί και προαιρετική διαδικασία με έγγραφη γονική συναινέση του όποιου γονέα θα ήθελε να λάβει δωρεάν αυτές τις υπηρεσίες.
"'Ομως, δεν θυμάμαι ο ΣΥΡΙΖΑ να έδειχνε την ίδια ευαισθησία ως κυβέρνηση. Επειδή μας κατηγορούν για δήθεν διαπλοκή μεταξύ δύο υπουργών, θέλετε να σας πω ποια θεωρώ τη μεγαλύτερη διαπλοκή που ποτέ δεν έχει απαντηθεί; Πώς μια δασκάλα, ενώ ο σύζυγός της ήταν πρωθυπουργός, κατάφερε από δασκάλα να γίνει καθηγήτρια Πανεπιστημίου; Αυτό θα έπρεπε να απαντηθεί κάποτε", προσθέτει και σημειώνει ότι δεν το έχει θέσει ποτέ ως τώρα διότι του αρέσει η πολιτική αντιπαράθεση να γίνεται πάντα κόσμια και θεσμικά.
Ξεκαθαρίζει ακόμη πως στην Ελληνική Αγωγή δεν υπάρχει τέτοια σύγκρουση συμφερόντων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "η λάσπη τους θα επιστρέψει για τα πραγματικά τους σκάνδαλα".
ΓΙΑ ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ
Κληθείς να απαντήσει περί άσκησης κριτικής στο Κίνημα Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ, ο κ. Γεωργιάδης αφού σημειώνει πως μάλλον έχει γίνει μια συγκλονιστική παρεξήγηση, αναφέρει ότι «με το ΠΑΣΟΚ είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι. Αλίμονο αν δεν ασκούμε κριτική σε έναν πολιτικό μας αντίπαλο, όπως αλίμονο αν αυτός δεν ασκεί κριτική σε εμάς. Το ζήτημα είναι η κριτική που του ασκούμε και η κριτική που μας ασκεί είναι θεσμικού επιπέδου ή είναι επιπέδου ΣΥΡΙΖΑ; Σας λέω, λοιπόν, ότι είναι θεσμικού επιπέδου και πολιτισμένη.
Προσθέτει δε, ότι ο ίδιος δεν έχει κανένα πρόβλημα ούτε να του ασκεί κριτική το ΠΑΣΟΚ, ούτε να ασκεί στο ΠΑΣΟΚ, καθώς είναι «απολύτως υγιές και επιβεβλημένο».
Με αφορμή την παραίτηση- αποπομπή του Σπ. Λιβανού από την κυβέρνηση, ο κ. Γεωργιάδης, σημειώνει πως "με τη συμπεριφορά του στο συγκεκριμένο περιστατικό έδωσε τη λανθασμένη εικόνα στην κοινωνία ως προς το ποιες είναι οι αξίες της παράταξής μας και αυτό δυστυχώς δεν μπορούσε να γίνει ανεκτό από τον κ. πρωθυπουργό".
"Αντιθέτως, ο κ. Στυλιανίδης κατηγορείται για μια διαχείριση στον τομέα ευθύνης του, όλοι μπορεί να κάνουμε λάθη ή να μας κατηγορεί η αντιπολίτευση χωρίς να έχουμε κάνει λάθη για τον τομέα ευθύνης μας. Αλίμονο αν, όποτε κατηγορεί έναν υπουργό η αντιπολίτευση, ο εκάστοτε πρωθυπουργός τον διώχνει", προσθέτει και υπογραμμίζει πως "δεν υπάρχει καμία σύγκριση μεταξύ των δυο περιπτώσεων".
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών