Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μία όχι και τόσο αθώα εκδήλωση του Βαγγέλη Βενιζέλου - «Παρών» στην κυβέρνηση και στο… ΠΑΣΟΚ

Μία όχι και τόσο αθώα εκδήλωση του Βαγγέλη Βενιζέλου - «Παρών» στην κυβέρνηση και στο… ΠΑΣΟΚ
Ποιος είναι ο σκοπός του Βαγγέλη Βενιζέλου;…

Mία όχι και τόσο αθώα εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ από τον πρώην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο.
Μιλάμε για την εκδήλωση που διοργανώνει ο Κύκλος Ιδεών με τίτλο: «Η οργάνωση του κράτους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ως μοντέλο διαχείρισης κρίσεων».
Ομιλητές θα είναι στελέχη του εκσυγχρονιστικού μπλοκ όπως ο Γιώργος Φλωρίδης, ο Κώστας Καρτάλης και ο Νάσος Αλευράς.
Επειδή καμία πολιτική κίνηση ή παρέμβαση του Βενιζέλου δεν είναι τυχαία, από τον τίτλο και μόνο καταλαβαίνει κανείς ότι πρόκειται για μία μομφή στο μοντέλο διαχείρισης κρίσεων του σημερινού Πρωθυπουργού που κατά γενική ομολογία έχει αποτύχει και αποτελεί μία μεγάλη σκιά για την κυβέρνηση Μητσοτάκη (κακοκαιρίες, πυρκαγιές, πλημμύρες κτλ).
Ωστόσο, οι γνώστες και οι καλοί παρατηρητές λένε ότι τα πρόσωπα που θα μιλήσουν έχουν ένα πολύ κοινό στοιχείο μεταξύ τους.
Δεν τα έχουν καθόλου καλά με τον Νίκο Ανδρουλάκη, το νέο Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ και ως εκ τούτου η παρουσία τους κρίνεται περίεργη.
Τα στελέχη αυτά είχαν αναλάβει επί Κώστα Σημίτη πρωταγωνιστικό ρόλο στην τελευταία φάση της προσπάθειας για επιτυχή διεξαγωγή των Αγώνων και από τις θέσεις τους στην κυβέρνηση είχαν παίξει αποφασιστικό ρόλο για τους αγώνες.
Ο σκοπός του Βαγγέλη Βενιζέλου είναι διττός.
Από την μία να δείξει στο πολιτικό σύστημα ποια στελέχη μπορούν να παίξουν τεχνοκρατικό ρόλο και από την άλλη να δηλώσει παρών τόσο στη Νέα Δημοκρατία όσο και στο σημερινό ΠΑΣΟΚ.
Ένα από τα μεγάλα ζητήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι για το εάν θα πρέπει να βάλει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας τον Βαγγέλη Βενιζέλο.
Υπάρχουν στελέχη στην σημερινή Κ.Ο που θέλουν να τον ξαναδούν μέσα.
Ωστόσο, ο Νίκος Ανδρουλάκης σκέφτεται ότι όποιος πάρει τον Β. Βενιζέλο στο κόμμα του θα έχει κληρονομήσει ένα μεγάλο πρόβλημα.
Γι’ αυτό και θα πρέπει αυτό το πρόβλημα να το αποφύγει.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης